Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh 3D filmu, natočeného pomocí počítačové animace podle původního scénáře, sleduje osudy Emmeta, obyčejné, pravidel dbalé a dokonale průměrné mini-figurky LEGO, která je omylem považována za nejvýjimečnější osobu, která jediná může zachránit svět. Je odveden do společenstva cizinců, kteří se vydali na velkolepou výpravu proti zlému tyranovi. Emmet je na takovou cestu až k popukání zoufale nepřipraven. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (22)

Trailer 4

Recenze (1 054)

Jordan 

všechny recenze uživatele

animáky, ktoré k nám chodia z hollywoodu, nevyhľadávam ba priam sa im vyhýbam, ale nakoľko som na LEGU vyrástol a verím, že na ňom raz budú vyrastať aj moje deti, lebo je to jedna z najgeniálnejších hračiek, tomuto animáku som dal šancu a dobre som urobil, lebo to bolo plné nápadov, vtipné a hravé a to, že to bol LEGO film, bolo využité naplno (teda = nielen pre marketingové účely, ale zmysel LEGA ako hračky so špecifickými funkciami bol naozaj organicky zapracovaný do príbehu); + kopec známych hlasov/hercov v polohách, v akých ich v hraných filmoch naozaj nepoznáme (liam neeson); ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Fakt nechápem tak vysoké hodnotenie, ale ...aháá, veď je to LEGO!! Máloktorý z dnešných animákov ma sklame, ale "Legu" sa to podarilo. Prvú polovicu som sa stále hľadal, príbeh mi prišiel neprehľadný, unáhlený, málo vtipný a prehnane akčný. Až záverečných 20-30 minút film ako tak zachraňuje, ale nemôžem si pomôcť, ale tak populárna hračka si zaslúžila lepší animák a lepšiu poklonu. Deti podľa reakcií tiež neskákali od radosti, takže u mňa veľmi slabučké tri hviezdy, ktorý berte ako rodinný priemer. Za mňa osobne by to boli skôr dve hviezdy. 50%. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Phil Lord a Chris Miller dobývají animované nebe a za pomoci Batmana přinášejí jeden z nejnahláškovanějších a nejnápaditějších filmů (nejen animovaných) posledních let. Chuť vyhrabat na půdě staré stavebnice je i po týdnu po projekci stále na maximu. A nebojte, ohraných přídavných jmen začínájících na a či b, podle toho jakou skvělou zvukovou stopu preferujete, vás ve svém komentáři ušetřím ;) ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Orwellovský odér (a "Velký bratr" Lord Byznys), společenské rýpance, popkulturní odkazy (Star Wars jsou geniální!), spousta jednoduchých gagů a hlášek, místy úplně nepříčetná akce (při záchvatu vzteku roztomilé barevné kočičky, evokující duhu zvracejícího jednorožce, jsem šel smíchy do kolen a bylo mi jedno, že jde o fór převelice primitivní) a nečekaná promyšlenost, jenž dodává - zvláště po závěrečném zvratu - filmu monumentální rozměr nejen na poli zábavy. Přidanou hodnotu tvoří nečekaně skvělý český dabing a poslední sekundy před závěrečnými titulky. Bylo to prostě... tak BOŽÍ! ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Ťažké rozhodovanie medzi 3 a 4*. Myšlienkovo aj spracovaním, pri ktorom sa vlk nažerie a koza zostane celá, teda deti zabavia a niečo si odnesú aj dospelí, je to obdobne popkultúrny mix Waltera Mittyho a Ralpha Rozbi-to. Teda trochu ako notorická torta psíka a mačičky, do ktorej sa podarilo napchať všetky zábavné a kreatívne prvky svetov legendárnej dánskej stavebnice a ešte niečo navyše (tu jasnejšie, tu skrytejšie humorné odkazy na všetko čo vás napadne). A s neskrývaným podtextom o zväzujúcom stereotype a pravidlách, ktorými sa musíme riadiť. Lenže aj ten už začína byť poriadne klišé a všetko to pôsobí ako milé divadielko, z ktorého sa miestami nechcene stáva takmer nezvládateľná, neprehľadná "taškařice". Ale sakra, má to šmrnc a bavil som sa, to sa musí nechať. Plus otlčený kozmonaut mi pripomenul vlastné detstvo, strávené s jeho kamarátmi. Ja to vravím stále, tá nostalgia je mrcha. 75% ()

Galerie (72)

Zajímavosti (50)

  • Oficiální česká verze filmu obsahuje kromě dabingu i přeložené popisky, nápisy, billboardy a podobně. (Akrman)
  • Postava jménem Vitruvius (Morgan Freeman) byla pojmenována po římském architektovi z 1. století před Kristem. (Cheeker)

Související novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Chris Pratt je Garfield

Chris Pratt je Garfield

02.11.2021

Chris Pratt (Strážci Galaxie, Jurský svět) měl jednu dobu našlápnuto k tomu stát se největší hereckou hvězdou současnosti. Vedle jeho hlavních filmových sérií, které nestojí pouze na něm, mu ale… (více)

LEGO našlo nový domov

LEGO našlo nový domov

21.12.2019

Přestože série LEGO filmů odstartovala pod hlavičkou studia Warner Bros., společnost LEGO Group nyní hledá nový domov, který se jí nejspíš už dokonce i podařilo vyjednat. Série animovaných filmů… (více)

Na mladého Hana Sola dohlédne Ron Howard

Na mladého Hana Sola dohlédne Ron Howard

22.06.2017

Hollywoodem tenhle týden otřásl odchod Phila Lorda a Chrise Millera od sólovky Hana Sola. Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy je propustila měsíc před koncem natáčení, jelikož se jejich vize začala… (více)

Reklama

Reklama