Reklama

Reklama

Pronásledování právě začíná. Ethan Hawk se jako bývalý automobilový závodník Brent Magna snaží najít svou unesenou manželku. Společně se Selenou Gomezovou následuje v jejím nadupaném autě, Fordu Shelby GT500 Super Snake, záhadný hlas Johna Voighta a snaží se vyhrát napínavý boj s časem. (HBO Europe)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (234)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Akcia taká rýchla a plán natoľko mazaný, že z toho logika kĺže do stoky. Ako ja to vidím, v Bulharsku potrebovali rozbiť zopár áut, aby sa zvýšil domáci odbyt. Som si istý, že nie je málo takých, ktorí by za možnosť takejto testosterónovej fetišistickej nadradenosti ani nepotrebovali, aby im uniesol ženu organizačne vskutku nadpriemerný psychouš, ovládajúci všetky pravidlá Náhody, ktorý obľubuje Mission Impossible a jedného nehlbokého pretekára, čo zase radšej počúva príkazy, hlavne ak súvisia s riadením opancierovaného Mustangu bez potreby paliva. Na rozmýšľanie mu ostatne Pán Tajomný Hlas, ktorý zvláda z druhého konca zemegule organizovať 15 operácií čo by rozžeravili superpočítač, ale nedokáže si zapnúť mikrofón, ktorý mu do auta sám nainštaloval, obstará nechutne vychytralú dozrievajúcu šťabajznu s pištoľou. Tá nadáva ako dlaždič, ale súčasne je jej morálka natoľko vysoká, že čím vačšie nebezpečenstvo, tým oddanejšie zotrváva s našim vodičom a ten je z toho tak namakko, že už nezvládne zraziť ani pár grázlovských motorkárov, hoci mu nerobí problém uprostred sviatočnej premávky roztrieskať na padrť vačšinu vozového parku miestnej polície, a k tomu tak mimo, že zabúda na vybavenie svojej káry a uhýba pred guľkami, čo mu nemožu ublížiť. Holt keď ide o ženy... a na konci sú komplet všetci spokojní, aký to krásny vianočný film! A ja si túto podarovanú novú konzolovku s názvom "Tak si trochu na Vianoce zašoférovať", level 6: Sofia, asi tak skoro znovu nezahrám, ale raz som si tú rýchloprehliadku bulharskej metropoly celkom užil. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Páni, mě to sedlo skvěle. Skvělý úvod, který navnadil. Jedna automobilová, vesměs policejní, honička za druhou. Výborné záběry kamery na všechny ty kaskadérské kousky, které naprosto perfektně snímají každou bouračku těch nejlevnějších policejních aut z východní Evropy. A že je jich fakt hodně. Po delší úvaze dávám 85% jelikož mě film velice mile překvapil. ()

Reklama

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Je to paradox. Spočiatku, keď som si všimol v popise filmu, že tam hrá Selena Gomez (v akčnom filme), neveril som, že to bude stáť za pozretie. Ani neviem prečo som tomu dal napokon šancu. A vlastne som urobil dobre. Očakávania boli mizivé, výsledok síce slabší priemer, ale prekvapivo to celkom odsýpalo. Dej síce nie je nijak výrazný, scenár jednoduchý so snahou zauzliť čo sa dá, ale popravde je to svižne natočené. Čo je obrovská devíza. **/*** ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jednou za čas dostanu chuť na pořádný akční výplach a únosové filmy málokdy zklamou. "Selena Gomez," říkal jsem si, "když už nic, tak aspoň bude na co koukat." Co si budeme povídat, Selena je opravdu lepší herečka jak zpěvačka, ale pochvalou bych to vyloženě nenazýval. Celej film vesměs jenom ječí, heká, fuckuje a občas přihodí nějaký "superchytrý komentář" - asi aby ukázala, jak je průměrnej americkej teenager inteligentní (resp. vzdělaný). Nebo bulharskej teenager? Nah, těžko říct. Všichni tam prostě mluvěj plynně anglicky a je jedno, že se film odehrává kdesi v Evropě. Ethan Hawke by taky radši mohl zůstat u toho, co mu jde nejlépe a to jest upřímné hraní v romantických dramatech. Getaway je blboučkej film s hromadami logických chyb, nedotaženým scénářem a místy otravně nekvalitní rádoby dokumentární kamerou. Na druhou stranu je však celej film jedná velká automobilová honička (Semir Gerkhan pochvalně přikyvuje) a nutno podotknout, že docela dobře nasnímaná. Dívá se na to dobře, ale pochybuju, že si zítra vzpomenu, že jsem nějaký Getaway vůbec viděl. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Ježiši, to mohl být tak dobrý film a oni to úplně domrvili. Fakt nevím, jestli na tom má podíl i režie, protože chvilkami mi to přišlo dobře poskládané a dost se mi líbil pohled z přední kapoty auta při poslední honičce. Kdežto scénáristy bych proliskal fest. To si ze mě už jako děláte prdel?! Se divím, že vám to Ethan neomlátil o ksicht, když si to poprvé přečetl. Selena to nehrála úplně špatně, ale doslova mě tam taková postava štvala a ty blbé kecy co měla, prej vzdělání. No ale co tu hraje negativní prim je stará známá logika, nebo řekněme v tomto případě fyzika... už kdybych se měl zarážet nad tím, jak trapné webkamery vydrží na autě, když ho permanentně demoluje nebo hlavně, že vyhodí do luftu elektrárnu, ale světla je všude kotel atd. Ještě jsem tomu v průběhu dával šance, protože námět se mi fakt líbil, ale když ta trapka jakože přepla kameru z uzavřeného okruhu na živé vysílání jen tím, že po ní chvíli šudlila prsty, tak to se na mě nezlobte, ale to je ta největší ch*jovina co jsem ve filmu viděl za poslední roky, ne-li vůbec. Vím, že je to béčkový akčňák,kterému se dá lecos odpustit, ale totálně se opomíjeli důsledky řádění po městě. Reakce policajtů, kteří ztrácí jedno auto za druhým, byly jak kdyby jste 6ti leté holce sebrali lízátko. Závěr ke všemu ztrácel pointu a to vyvrcholení poslední honičky bylo taky dost pochybné. ... SA ... Naprostý souhlas s TeeAge ()

Galerie (42)

Zajímavosti (21)

  • Selena Gomez (The Kid) šla v aute s kaskadérom, aby zistila, aký je to pocit. Bola vystrašená, no nie tak, ako keď šoféroval Ethan Hawke (Brent Magna). (Tony DiNozzo)

Reklama

Reklama