Reklama

Reklama

Vetřelec: Covenant

  • USA Alien: Covenant (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Snímkem Vetřelec: Covenant se režisér Ridley Scott vrací do vesmíru, který sám stvořil ve Vetřelci, prvním filmu věnovaném nejstrašnějšímu mimozemskému monstru filmové historie. V nejnovější a ještě děsivější kapitole se připravuje posádka vesmírné lodi Covenant kolonizovat vzdálenou planetu na druhé straně galaxie. Nový svět, který nečekaně objeví, se jim z počátku zdá být dosud nezmapovaným idylickým rájem. Ve skutečnosti je to ale temný a brutální svět, jehož hrůzy si nikdo z členů posádky nedokázal představit ani v těch nejhorších představách. Když se tito vesmírní poutníci ocitnou tváří v tvář smrtícímu monstru, nezbývá jim nic jiného než se aspoň pokusit o zoufalý únik z tohoto zdánlivého ráje proměněného ve skutečné peklo. (CinemArt)

(více)

Diskuze

Uživatel SsgtJira smazal svůj příspěvek.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

SsgtJira

SsgtJira (hodnocení, recenze)

Helo

Nene.. Prvni co vylezl z Ledvarda utekl pred vybuchem landeru.. Druhy vylezl z Toma hubou.. Prvni utovil jako prvni s byl odrazenej, z druhy strany pak bezel ten z Toma a toho odstrasil David.. Jednoho z nich pak zabil Oram, druhej mel mit tu vynechanou scenu boje o teritorium a korist..

Uživatel SsgtJira smazal svůj příspěvek.

bobstock

bobstock (hodnocení, recenze)

to vypadá, že výrobcům těch humusů teče do bot, tuhle jsem viděl nějakou dojemnou reklamu na mc shit :)

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

bobstock

Inzenyri vyssi bytost v jakem smeru, kdyz pomineme jejich vysku? :D Jsou dale historicky a technologicky, ale vyssi v cem? Nemaji telepatii, neumi predpovidat budoucnost - takze asi zatim neumi zachazet s casem. Konstrukcne jsou porad stejne zranitelni jako clovek.

1) Ano, taky si myslim, ze latky jsou minimalne dve, ale jak pises, kdyz scenaristi napisou, ze je jenom jedna vsemocna, tak idkyby to nedavalo zadny smysl, tak tomu tak proste bude. :D

2) David je nom myslici stroj. Neni zivy. Ale jde mi spis jen o to, ze autor clanku vychazi z toho, ze Wayland udajne -inzenyry opovrhoval. Toho jsem si ale nikde nevsiml.

na příspěvěk reagoval bobstock

bobstock

bobstock (hodnocení, recenze)

PKD

   a Mark Twain řekl ´´zajímalo by mě, jestli nás bůh stvořil, protože byl zklamanej z opic´´

na příspěvěk reagoval PKD

bobstock

bobstock (hodnocení, recenze)

kl1styr

Ve filmu prý nebyla kvůli komplikacím při choreografii boje dvou herců v oblecích příšer. Ono pokud by ten boj měl být dynamický tak to s těmi obleky nedali. Mě by samozřejmě stačilo i CGI, pokud by se to rozhodli dodat na SE, ale jen jako dodatečný bonus, protože oba neomorphy zabili už předtím.

na příspěvěk reagoval SsgtJira, kl1styr

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Maureen Coyleová v Psychu III tvrdila,že žádný bůh neníííí:-)Aspoň  na začátku.

na příspěvěk reagoval bobstock

bobstock

bobstock (hodnocení, recenze)

Duncan66

Zajímavá diskuze. :) 1. Inženýři jsou jako trojbůh z hinduismu tvořivý-udržovací a ničící. Látka obsažená může ale být stejná i jiná o tom by museli psát pisálci, co napsali Promethea. Ve filmu mi spíš připadá, že to bude pro vznik. Reagovalo to na vzduch, rozpad inženýra a pak znovu reakce na vodu v řece, kde vznikají nové živé buňky s jejich genetickým materiálem, který se znovu sestavil, je to přece uměle vytvořené a přesně určené. A látka ve vázách byl patogen určený pouze k napadení organismu, přeměně jeho DNA a svého vlastního vývoje jako záruky pro inženýry, že vše bude dokonale vyhlazeno. Jeho finální přirozený produkt byl zřejmě neomorph v AC v kombinaci infikovaného člověka a to pouze jako výtrus z houby. (nebyl již další hostitel k napadení, tak se to šlo vyspinkat a čekalo na probuzení.)   2. Weyland se chtěl  bohům vyrovnat tím, že stvořil Davida. A když sme si fifty fifty tak mi řekněte mimoch. jak žít věčně. Bohužel tvůrci jsou také smrtelní a také oplývají pýchou zvlášť , když stvořili xenomorpha a lidstvo. Králů král je lákavá nabídka pro androida, který se přesvědčuje o tom, že není porouchaný nebo poruchový( ve scéně v Covenantovi ´´kdo napsal Ozymandias? a David odpoví špatně), ale nabyl jakési vědomí, smysl své existence jako nový vizionář. Mozzart, Michelangelo, Einstein a Weyland tu už byli... :)

bobstock

bobstock (hodnocení, recenze)

Duncan66

Co se týče mého názoru na ´´boha´´ je to buď někdo, kdo napsal kód a zrodil se vesmír jako takový, takže žijeme v podstatě v obrovské simulaci, která by převyšovala i Matrix. Nebo se ´´Velký třesk´´´stal a stává jen tak náhodou a nemá vyšší význam než ten, že v něm je čas a prostor a vše, co se v něm odehrává je jen důsledek gravitace a sil, které lidstvo nezná a nikdo se na to nekouká zvenčí. Pouze organismy dostatečně inteligentní si to svým způsobem vyvětlují uvnitř. Když se vrátím níž. Inženýři mi připadají velice pravděpodobní jako vyšší bytost než sme mi. Pak klidně z Kontaktu a nebo ze Znamení. Co mi nepřipadá pravděpodobný je ufoun z E.T. :)  Co se týče nejrůznějších náboženských institutů na Zemi jako zástupce boha, vysvětluje jen lidskou nedozrálost, hloupost a nabubřelost.

na příspěvěk reagoval Duncan66

Narana_Baba

Narana_Baba (hodnocení, recenze)

beba789

Tož když stopára z těba enom dělam raděj jak spermia a vajičko som mala ostať. Bo až svaty gral najdeš a všetky ludi pochopiš spiš na bluti ti bude. No maj sa a na bruky buď opatrny.

kl1styr

kl1styr (hodnocení, recenze)

mitrax

Tak treba bude bitka v SE filmu. Viteze bitky bych ale tipoval xenomorpha, nez neomopha. :) Ale uz xkrat jsem cetl na zahranicnich serverech, ze v covenantu neslo o xenomorpha, ale o jeho evolucniho predka...protomorpha. Uz v tom mam trochu zmatek. :))

na příspěvěk reagoval bobstock

Narana_Baba

Narana_Baba (hodnocení, recenze)

no  klobuk dolu pani bo dneska poprve sem našla tuto diskusiu o Alienoi a sem nadšena z teho bo su tady samy odbornici s doktoratom a ja si zasadně myslim že alienko je bruk bo ma velku mamu s kladelkem a vajička do velkych prostoru rozložene. A to že ma pluce a 6 noh nema no to je stara teoria.

na příspěvěk reagoval beba789

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

sousenk

1) proc by nemohly byt tekutiny dve? Jedna na vznik zivota a druha na jeho destrukci? Kde je jakykoli dukaz, ze tekunina, kterou vypije ufak na zacatku Promethea je ta sama, ktera se nachazi v tech nadobach na mesicni zakladne v dalsim prubehu deje, ze kterych David odebere vzorek? (co se nepresnosti tyce, tak ve filmu je rozpad jeste vetsi a je rozlozena i molekula DNA a dochazi tak ke ztrate veskere informace. ktera v ufakove DNA byla zakodovana) 

2) kdyz se udajne podoba David svemu stvoriteli, tak proc zacne pohrdat lidmi? Copak Wayland pohrdal Inzenyry a proto se vypravil, aby mu sdelili tajemstvi vecneho zivota? :D

na příspěvěk reagoval bobstock

mitrax

mitrax (hodnocení, recenze)

kl1styr

hmm...tak to je celkom skoda, ze sa este na platne neobjavil a uz nam strkaju pred nos dalsie odvodeniny of xenomorphov. A ked uz, tak tam aspon tu bitku mohli dat. Nech vieme kto je najvacsi badass v celom znamom Vesmire s istotou :D

na příspěvěk reagoval kl1styr

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

bobstock

nevim, v boha neverim a nemam zadnou predstavu. Urcite to neni udajne milujici a vsemohouci cholericky krveziznivy dedula, jakeho popisuje napr. bible.

Jestli nas vesmir nastartovala nejaka vnejsi sila nevim a jak pokracuje pokrok ve vede, tak sbiranim  vsemoznych strioku to cim dal vice vypada, ze nas vesmir mohl vzniknout jen tak sam od sebe. Z toho pro me plyne, ze zivot podobny tomu nasemu mohl vzniknout bez vnejsiho zasahu take. Neni pro me problem pripustit, ze vyspele civilizace by mohly dokazat akcelerovat evoluci a vyvoj zivota na dalsich planetach. at uz tim, ze prinesou zakladni ingredience, nebo rovnou genetickym inzenyrstvim si zahrajou "na boha". Ale pro me to nejsou bohove, ale pouze zdatni biologicti inzenyri. 

Takze nemam problem akceptovat, ze Zeme je jen neci velka petriho miska. Nicmene takto vyspele civilizace si predstavuji spise jako z filmu kontakt, ci blizka setkani tretiho druhu. 99,99999999999% naseho vesmiru je pro zivot jak jej my definujeme velice nehostinne misto. A tak osobne predpokladam, ze skutecne vyspele civilizace, ktere budou schopni letat nadsvetelnou rychlosti budou mit zaroven uctu k zivotu a nebudou praktikovat zniceni veskereho zivota na planete, jako v biblicke povodni jenom proto, ze jsme ukrizovali nejakeho typka. 

Osobne jsem cekal kdyz uz filosoficke otazky, tak z teto oblasti ohledne inzenyru a necekal jsem, ze se to bude tocit, kolem psychopatickeho androida, ktereho by navic podle me Wayland na vypravu nikdy nevzal, pokud mel vsech pet pohromade.

na příspěvěk reagoval bobstock

Související novinky

Fede Alvarez natočí nového Vetřelce

Fede Alvarez natočí nového Vetřelce

05.03.2022

Zatímco plánovaný vetřelčí seriál pro kanál FX je stále v přípravách a jeho natáčení by mělo začít v roce 2023, kolem vzniku nových celovečerních filmů této franšízy panuje složitá situace. Stále se… (více)

RoboCop přišel o režiséra

RoboCop přišel o režiséra

16.08.2019

Režisér filmů Elysium a především chváleného District 9 Neill Blomkamp se té smůly nezbaví. Jeho pokračování Vetřelce se Sigourney Weaver bylo zaříznuto poté, co se Ridley Scott rozhodl pokračovat ve… (více)

Chystá Ridley Scott dalšího Vetřelce?

Chystá Ridley Scott dalšího Vetřelce?

01.06.2019

Vetřelec minulý týden oslavil 40. výročí a v rámci oslav došlo i na rozhovor se samotným tvůrcem ikonického hororu Ridley Scottem (Černý jestřáb sestřelen, Konzultant). V něm pak Scott mimo jiné… (více)

O čem by byl další Vetřelec?

O čem by byl další Vetřelec?

15.11.2018

Pokud jste viděli poslední filmy z vetřelčí série od režiséra Ridleyho Scotta (Marťan, Gladiátor), pak je vám nejspíš jasné, že měl slavný tvůrce pro svoji temnou sci-fi ságu ještě velké plány. V… (více)

Reklama

Reklama