Reklama

Reklama

Vetřelec: Covenant

  • USA Alien: Covenant (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Snímkem Vetřelec: Covenant se režisér Ridley Scott vrací do vesmíru, který sám stvořil ve Vetřelci, prvním filmu věnovaném nejstrašnějšímu mimozemskému monstru filmové historie. V nejnovější a ještě děsivější kapitole se připravuje posádka vesmírné lodi Covenant kolonizovat vzdálenou planetu na druhé straně galaxie. Nový svět, který nečekaně objeví, se jim z počátku zdá být dosud nezmapovaným idylickým rájem. Ve skutečnosti je to ale temný a brutální svět, jehož hrůzy si nikdo z členů posádky nedokázal představit ani v těch nejhorších představách. Když se tito vesmírní poutníci ocitnou tváří v tvář smrtícímu monstru, nezbývá jim nic jiného než se aspoň pokusit o zoufalý únik z tohoto zdánlivého ráje proměněného ve skutečné peklo. (Cinemart)

(více)

Recenze (1 630)

Hako78 

všechny recenze uživatele

Je ako reality show a vy zacnete pozerat az vo chvili, ked uz su vsetci poparikovany. Zrazu zacne vyradovacia cast a vy sa nestacte cudovat ako hlupo a iracionalne sa dokazu postavy chovat. PS: Odkedy androidom rastu vlasy? ()

goauld 

všechny recenze uživatele

Budto jsem už strašně náročný divák, nebo Riddley Scott u nemá takovou páru jako "za mlada"... Jinak si nedokážu vysvětlit PROČ PROBOHA se astronauti chovají zcela iracionálně, PROČ tam zase je mnoho prostoru na nějaké sentimentální úchylky typu: srovnané artefakty milého mrtvého, prohlížení home videa na téma kdysi byl - už není, PROČ tolik nelogických kopanců (může dusík v kryokomoře hořet?), a co ten "pejsek" Alien??? Poslušně jdeme tam kam nás směřujou??? Sorry jako, ale co do napětí tento díl nesahá prvnímu vetřelci ani po kotníky :-( To jsou zkrátka neomluvitelné "mínusy", díky kterým je průměrné hodnocení zcela zasloužené... (navíc je již zcela zbytečné nechávat "otevřený konec", bo opakovat dvojku bez Velasquezové a Ripplyové je zbytečné mrhání divákovým časem) Jinak co po technické stránce - řekl bych pro dnešní dobu "standardní kvalita" (není to špatné, ale taky nic extra bombastické), ale na to, že jsem vyjímečně zavítal kvuli tomuto do kina - čekal jsem mnohem víc..... ()

Franky 

všechny recenze uživatele

Malo to čosi do seba,ale jednoducho nedá sa stále ťažiť s nápadu ktorý vznikol pred 40-timi rokmi myslím,že táto téma už nemá čo nové divákovi dať a tak by sa raz a navždy už téma Votrelca mala uzavrieť.Kamera,hudba,to bolo fajn,ale herci nič čo by sa vymykalo priemeru ani žiadny wow efekt netreba čakať záver dosť čitatelný...Po velkých očakávaniach prišlo malé sklamanie... ()

macot 

všechny recenze uživatele

Ty vole, to byla hňupina. Jako hledat nějakou hlubokou myšlenku v momentu, kdy dva přiteplení androidi hrají na píšťalku, tak o tom jsem vždycky ve Vetřelcích snil. To celému tomu ubohému divadlu nasadilo korunu. S tímto běžte do hajzlu. ()

Scorpik87 

všechny recenze uživatele

Tak to nee vůbec úplna blbost tak se mi to znechutilo. Už jen to spojit Promethea s Vetřelcem a nebo že ty vejce vytvořil nějaký android. Kdyby aspoň udělal ty vejce jako přirozenou evoluci, když tam nebyly žádný zvířata na té planetě. Tak to bylo v každém filmu vetřelce, když napadl čokla tak vypadal jinak. Z prášku do zvířat a pak oplodněna matka by srala vejce prostě takový průběh vetřelči evoluce. A ani tam nebyl skoro vidět vetřelec akorát pořádný kousek na konci filmu nebo jak někoho zabil. Ty dvě hvězdičky dávám jen pro svou druhou oblíbenou potvůrku pro vetřelce. ()

ingotov odpad!

všechny recenze uživatele

Tupost a senilní ubožárna. Scoot , Logan a Harper dokázali společnými silami udělat z herců nemožné neherce bez kouska mozku. ()

resp8533 

všechny recenze uživatele

Buďme rádi za každé solidní sci-fi v kinech. Ovšem jako legenda totální zklamání (možná i z té přemíry snahy doplnit primitivní vetřelčí řežbu nějakým filozofickým duchaplným prohlášením, že lidstvo je svinstvo). Pěkné akční sci-fi, do kterého se nějak vecpal vetřelec. Neříkejme tomu Alien a pak to bude vcelku pěkná trilogie. Ovšem pokud toto má být vetřelčí film, pak je to jako reklama na vložky – v reklamách hezký, ale v reálu na... Co takhle to zkrátit na 15-20 minut (ve stylu AvP) a přilepit to na konec Promethea? ()

Mrscriticism 

všechny recenze uživatele

Trochu zklamání až moc počítačových efektů hlavně co se týče vetřelců lepší je starej dobrej originál kdy vytvářeli růčo vetřelce jelikož to vypadalo mnohem více reálně než teď, ale znovu se na to už nepodívám chybí mi tam i Ellen Ripley :D Lepšího vetřelce už prostě nenatočí. ()

CampaHD 

všechny recenze uživatele

Imax bory. Ťažko povedať. Tešil som sa no nedostal som to čo som čakal. Promet bol lepší a prvým dvom nesiaha ani po kolena. Škoda i keď pár vecí tam bolo na jednotku. Top je koniec čo dodal možnosti. 65% ()

hevys 

všechny recenze uživatele

po pravdě nevím co pan scott timto zamyšlel,a také nevím proč pravě on který stál na počátku všeho.vetřelec je legenda,a tohle si opravdu nezasloužil. ()

Keledaia 

všechny recenze uživatele

Jsem myslela, že horší než Prometheus už to být nemůže, a pak tohle. Giger se musí v hrobě obracet. Souhlas s těmi kdo navrhují, abyste si raději šli zahrát Alien Isolation. Lepší než Prometheus a tadle sračka dohromady. ()

s0re 

všechny recenze uživatele

Scotty Scotty, azda si sa dal na drogy? 5 rokov si mal na to aby si vybudoval nieco velke na com by Prometheus zakladal a co by Promethea vytiahlo z tienistej neistoty. Priahli sme po zodpovedani otazok, kt. nam Prometheus dal a ty si to nacisto dojebal. 3* LEN Z UCTY.... ()

Foxic 

všechny recenze uživatele

Docela dlouho jsem odolával tomu, abych k tomuto filmu napsal komentář. Ten film je prostě absolutní slátanina. Že byl Prometheus neskutečně dějově děravý, nesmyslný a celé to vypadalo jako chabý pokus oživit frenšízu vetřelce, tenhle pokus to zabil úplně. Pořád dokola se sám sebe ptám, co to proboha bylo? Ze všech možností, jak vetřelec mohl vzniknout, vybrali autoři ten nejstupidnější a nejnesmyslnější způsob. Příběh Covenantu, stejně jako Prometheus, obsahuje několik tragických dějových chyb, no, vlastně absolutních nesmyslů, a jak jsem doufal, že otevřené otázky z Promethea budou alespoň částečně vysvětleny, nestalo se tak. Naopak se to celé zamotalo ještě do většího nesmyslu. Jako milovník vetřelce jsem tímto vývojem absolutně znechucen. Jedna hvězda za Fassbendera. ()

bugsy 

všechny recenze uživatele

Naozaj by ma zaujimalo, ake osudove nestastie postretlo tych, co si nemozu odpustit nakydat spinu na film, ktoreho zaner ich nezaujima, nebaví a pohrdaju ním? Alien Covenant prisiel po Prometheovi s inetligentnym vyustenim a logikou, ktora neurazala a dodavala moznost k strhujucemu finale, ktoreho sa, ak budeme zdravo papat a abstinovat, mozme dozit v najblizsej dobe a na ktore sa nesmierne tesim. Prijmem kritiku, ale objektivnu...nie jedovate sliny na nieco, cím ste uz pred pozretím opovrhovali. ()

WazzapKal 

všechny recenze uživatele

Nevěřil bych že někdy dám vetřelcovi 3*, ale tohle se nepovedlo. Třetí hvězda za Fassbendera, který psycho androida zahrál perfektně. Jinak opakovačka věcí z původní série s CGI a jinak nuda bohužel... ()

kl.mi 

všechny recenze uživatele

A ja se na tenhle film tak těšil! Ale potom, co parta vykráčí po přistání na cizí a neznámé planetě bez jakkýchkoliv ochraných prostředků navlečená v něčem, co jsem nepochopil. Nevím, ale v té době by asi mohli mít nějaký skafandr, když už lítají na cizí planety, alespon něco, co bylo v tolik zminvaním Prometheu. No a po tomto mě film již přestal zajímat. Nějak na to nedokážu zapomenout! Nevím, jestli jedna hvězda i tak není příliš. ()

Související novinky

Fede Alvarez natočí nového Vetřelce

Fede Alvarez natočí nového Vetřelce

05.03.2022

Zatímco plánovaný vetřelčí seriál pro kanál FX je stále v přípravách a jeho natáčení by mělo začít v roce 2023, kolem vzniku nových celovečerních filmů této franšízy panuje složitá situace. Stále se… (více)

RoboCop přišel o režiséra

RoboCop přišel o režiséra

16.08.2019

Režisér filmů Elysium a především chváleného District 9 Neill Blomkamp se té smůly nezbaví. Jeho pokračování Vetřelce se Sigourney Weaver bylo zaříznuto poté, co se Ridley Scott rozhodl pokračovat ve… (více)

Chystá Ridley Scott dalšího Vetřelce?

Chystá Ridley Scott dalšího Vetřelce?

01.06.2019

Vetřelec minulý týden oslavil 40. výročí a v rámci oslav došlo i na rozhovor se samotným tvůrcem ikonického hororu Ridley Scottem (Černý jestřáb sestřelen, Konzultant). V něm pak Scott mimo jiné… (více)

O čem by byl další Vetřelec?

O čem by byl další Vetřelec?

15.11.2018

Pokud jste viděli poslední filmy z vetřelčí série od režiséra Ridleyho Scotta (Marťan, Gladiátor), pak je vám nejspíš jasné, že měl slavný tvůrce pro svoji temnou sci-fi ságu ještě velké plány. V… (více)

Reklama

Reklama