Reklama

Reklama

Utopia

(seriál)
Ukázka z filmu 11
Drama / Mysteriózní / Thriller / Sci-Fi
Velká Británie, (2013–2014), 10 h 21 min (Minutáž: 48–62 min)

Tvůrci:

Dennis Kelly

Hrají:

Fiona O'Shaughnessy, Alexandra Roach, Nathan Stewart-Jarrett, Adeel Akhtar, Paul Higgins, Oliver Woollford, Neil Maskell, James Fox, Geraldine James (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Příběh sleduje malou skupinu lidí, kteří se dostanou k rukopisu kultovního grafického románu s názvem "Experimenty Utopie", o nemž kolují zvěsti, že předpověděl nejhorší katastrofy minulého století. To má za následek, že se na skupinu zaměří vládní organizace známá pouze jako "The Network", které se musí nálezci románu vyhnout, aby vůbec přežili. (mac000)

(více)

Videa (27)

Ukázka z filmu 11

Recenze (69)

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Velke az obrovske prekvapeni, zajimava konspiracni zapletka a zejmena pak jeji kouzelne a hrave provedeni, pekne barevne (chvilemi az trosku masturbacne moc, ale chapu ze to chteji mit pekne), hodne si tvurci vyhrali i se zvukem, audio-vizualne je to hodne o detailech, pocitove jakoby tam byla i spetka z black mirror, podobna az bych rekl hypnoticka divno-atmosfera jako v Shadow line, je to hodne cerne vtipne, skvele zahrane, nektere postavy jsou ultra-zabavne, zejmena Wilson Wilson me rozsekal, urcite stoji za videni. Dlouho jsem nenarazil na neco s takhle sympaticky sveraznym a zabavnym pristupem. Pokud se vam libily Shadow Line nebo Black Mirror, nevahejte. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

WHERE IS JESSICA HYDE?...Když už tu padají jména jako David Lynch apod., tak bych klidně přihodila ještě i Tarantina, ale to jsou opravdu jen velmi vzdálená přirovnání, protože Utopia si jde svou vlastní originální, bizarní cestou. A je to cesta opravdu zajímavá, na které nechybí nápady, černý humor, překvapivé zvraty a také napětí, o čemž svědčí i to, že jsem těch šest dílů dala skoro na jeden zátah. Vizuálně je to celé až křiklavě vesele barevné, což je občas v rozporu s dějem, který se rozhodně nevyhýbá násilí, což by mohlo některé hodně citlivé povahy poněkud odradit. A ten hudební motiv, který tvoří podstatnou část atmosféry celého seriálu, fakt žeru. Souhlasím s tím, že ne každý tento koncept skousne, ale já říkám ano a těším se na další sérii. ()

Reklama

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

No jo, mocnej Štvorke skončil tento rok Skins a taktiež Misfits to balí, niet do čoho divácky pichnúť. Preto treba natočiť skvelú, farebnú, inteligentnú, napínavú a krvavú konšpiračnú teóriu, ktorá naozaj šokuje a nahlodá ľudí. Well Done, tešing na pokračovanie. Zatiaľ z chuti budem spomínať na tú celistvú parádnosť ktorá mi bola na zlatom podnose daná. Druhá séria rovnako dokonalá ale ten cliffhanger, po ktorom som si nevedel predstaviť ako to bude pokračovať a chcel som to vedieť a následné zrušenie seriálu, zabolelo.... ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Britove v poslednich letech sekaji kvalitni serialy jak Bata cvicky. Nemuzeme se pak divit, ze se mirne opakuji (nejen v obsazeni). Me osobne ale tenhle serial prilis nebavil (mozna jeste min nez napr. prvni rada Misfits), radsi mam asi komedie... :-) Navic, kdyz se ozve uz popadesate "nevis, s cim si zahravas..", tak mam pocit, ze opravdu nevim s cim si zahravam ani ja jako divak, a hlavne proc u toho vlastne travim cas... Trosku repetetivni, trosku komiksoidni, cynicke nasili, spis asi pro dnesni mladez, nevim... Libilo se mi provedeni, barevnost a zpracovani, bavila me samozrejme Geraldine James a taky Stephen Rea, bavila me muzika. Pokud doma lezite s chripkou, a potrebujete neco nenarocneho (v paradni britske anglictine), muzete to jednou zkouknout. To Vam nic neudela. 3+ ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Mám rád konspirační teorie. Utopia navíc po pilotu vypadala na naprostou pecku. Ale postupem času (jak se začal děj víc zamotávat) už šlo počáteční nadšení lehce do p.dele. Tři hvězdy hlavně za ten nápad a nekompromisního Arbyho (skvělý Maskell), protože jakmile nebyl v záběru on, ale hlavní skupinka "teenegerů", tak Utopia dost nudí. 6/10 ()

Galerie (101)

Zajímavosti (4)

  • Součástí dohody s HBO o adaptaci seriálu bylo, že scénař napíše pro americkou verzi Gillian Flynn. (mirecek)
  • Ve chvíli, kdy Grantova matka hovoří do televize a žádá ho o návrat domů, si můžeme v pozadí všimnout čísla horké linky 0800 345 7462. Pokud jste toto číslo v období vysílání pořadu vytočili, ozval se hlas dispečerky, který byl vzápětí přerušen hlasem Neila Maskella, který se vás opakovaně zeptal: „Kde je Jessica Hyde?“ (LucasAbelle)

Související novinky

Fincher a Cizinci v letadle

Fincher a Cizinci v letadle

14.01.2015

Jak před 17 lety zjistil Gus Van Sant (Dobrý Will Hunting), remakeovat Hitchcocka není zrovna dobrý nápad. Z jeho předělávky Psycha byl akorát velký průšvih, jemuž se nyní pokusí vyhnout David… (více)

Fincher si prolistuje prorocký komiks

Fincher si prolistuje prorocký komiks

10.07.2013

Americký remake britského seriálu House of Cards s famózním Kevinem Spaceym v hlavní roli patří k tomu nejlepšímu, co se letos na obrazovkách objevilo. Není divu – za projektem stál jako producent a… (více)

Reklama

Reklama