Reklama

Reklama

Pod černou vlajkou

(seriál)
Trailer 1
USA, (2014–2017), 35 h 12 min (Minutáž: 49–65 min)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Toby Stephens, Luke Arnold, Clara Paget, Mark Ryan, Hakeem Kae-Kazim, Jessica Parker Kennedy, Patrick Lyster, Langley Kirkwood, Jeremy Crutchley, Tom Hopper (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(38)

Píše se rok 1715 a nad piráty se začíná pomalu smrákat. Světové mocnosti jim vyhlašují  absolutní válku, protože ohrožují prosperitu zámořského obchodu. Obávaný bukanýr, kapitán Flint, přibírá do své posádky mladého nováčka Johna Silvera a společně se vydávají na výpravu za obřím pokladem, který by mohl zachránit upadající pirátskou základnu… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (223)

Moena 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli je náhoda, že tenhle seriál šel do televize těsně po vydání AC3, ale je jeho logickým doplňkem a dobře mi to spolu pasuje. Dozvědět se nějaká "fakta" o lidech, které člověk poznal ve hře a objevují se i v seriálu. Jinak bych si asi informace sám nedohledával. Samotný seriál považuji za poměrně zdařilý. Obsazení perfektní, hlavně v případě Flinta a Vanea. Nedostatek scén na moři pochopitelně zabolí, ale tak zase jsme přeci jenom v televizní produkci, kde se zatím stamiliony netočí. Ona i ta Hra o trůny bitvami z knihy zrovna neoplývá. Takže nebýt té sliny, kterou jsem chytil u PC byl by seriál průměrný. Takhle první řada za čtyři a čekám na další. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Bez drajvu. Čekal jsem větší tempo a důraz na akci. Místo toho se tu veskrze řeší obchodní vztahy a intrikuje se. Trochu mi vadí i ta špína pirátského světa, která působí hodně strojeně, nehledě na to, že všichni piráti si čistí zuby vytuněnou Perličkou a jejich široký úsměv tak může v noci působit jako plnohodnotné xenonové osvětlení. Herecky je to celkem fajn, je tu i pár scén, které stojí za to, ale celkově to působí hodně unyle a nic nenasvědčuje tomu, že by se to zlepšilo. 55% Po šestém díle to odpískávám. Ve chvíli, kdy vás u seriálu přestane zajímat, jak dopadne, nemá smysl ho dál sledovat. Snižuji na 30%.. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tento seriál z produkce Michaela Baye se odehrává v roce 1715 na jednom z Bahamských ostrovů New Providence a vypráví o pirátských posádkách. Kapitán James Flint se se svou posádkou snaží najít a přepadnout legendární španělskou loď Urca de Lima, která je údajně plná pokladů. Jeho hlavní soupeř je kapitán Charles Vane, který se taky snaží získat chybějící stránku vedoucí k pokladu. Celou situací docela zamíchá John Silver, který tuto stránku ukradne. Značná část děje se odehrává v pirátském přístavu Nassau. Tomu velí Eleanor Guthrie spolu se svým otcem, kterého později vystrnadí. Časem se osudy posádek různě proplétají a dojde i na nějaké ty námořní bitvy. Nakonec skutečně dojde k honu na Urcu. V další sérii se stane spousta věcí. Na scénu přichází nový protivník v podobě kapitána Neda Lowa. Dočkáme se i prvních flashbacků do Flintovy historie. ;) Děj této série je na úplně jiném levelu. S některými postavami se rozloučíme. Spolier: Dochází ke spojenectví Flinta s Vanem a zlato jim vyfoukne Jackova posádka. 3. série je tu a s ní i obávaný Černovous. Boj o Nassau pokračuje a Flint nachází nové spojence. Ve 4. a poslední sérii probíhá závěrečný boj o Nassau. Nakonec to skončilo nečekaně dobře. Je vidět, že to je od Starz, hlavně díky těm odvážným scénám. :) Ještě mě dost překvapil demokratický systém na pirátských lodích. "Ráda si určujete podmínky, co? Ano, co mi narostly kozy." :D ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem že Black Sails se přihlásí k trendu realistických seriálů se zaměřením na emoce a psychologii. Ale ona je to pirátská variace dobrodružných příběhů. O historické věrnosti si zatím můžu nechat jenom zdát. A dojem se už podstatně nezmění, protože i kdyby scenáristé otevřeli chytré knížky, a načetli si něco o reáliích té doby, tak stěží přeobsadí všechny ty pohledné a vypracované pirátské supermany, a stejně tak pohledné, depilované a asertivní mladé slečny. Navíc to vypadá, že se bude hlavně mluvit, intrikovat a hrát dvojí hry. Čili koncept dobrý tak pro královské dvory té doby, případně pro obchodnickou vrstvu. K bukanýrům mi tohle nepasuje. Zatím dávám tři hvězdičky. ()

Vojťas 

všechny recenze uživatele

8-dílná úvodní série nového pirátského seriálu se poměrně povedla. Vzhledem k tomu, že o 2. řadě bylo rozhodnuto ještě před vysíláním prvního dílu, čekal jsem větší "boom" - a vůbec v produkci TV STARZ, která mě nemálokrát vyrazila dech. Nevadí, koukat se na to dá a jako fanoušek této stanice si samozřejmě druhou řadu nenechám ujít. Doufám ve více lodních bitev, které jsou správně syrové. 70% [2. série BUDE] ()

Galerie (551)

Zajímavosti (12)

  • V jedné ze závěrečných scén si můžeme všimnout, že služka Eleanor předčítá svým dětem z knihy „A General History od the Pyrates“, kterou napsal kapitán Charles Johnson. Spekuluje se, že tuto knihu ve skutečnosti napsal Daniel Defoe a použil pseudonym neexistujícího kapitána. (oli009)
  • Téměř všechny flashbacky ve druhé sérii se natáčely v řadě v průběhu pouhých 10 dní. (oli009)
  • Hudební nástroj, který můžeme slyšet během úvodních titulků, ale i později v průběhu jednotlivých epizod, se nazývá niněra. Jedná se strunný hudební nástroj podobný houslím a první zmínky o něm se objevují už v 10. století. (oli009)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

David Slade se ujal piráta Malkoviche

David Slade se ujal piráta Malkoviche

14.08.2013

Začátkem příštího roku uvidíme na obrazovkách velký pirátský souboj. Stanice Starz nahradí Spartaka seriálem Black Sails z produkce Michaela Baye o mladších letech Flinta a Silvera ze slavného… (více)

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

09.07.2013

Pokud nás tvůrci čím dál sledovanější Hry o trůny něčím rozčilují, určitě je to vyhýbání se velkým bitevním scénám. Když už ale náhodou k nějaké akci dojde, stojí to za to. I proto byla epizoda… (více)

Reklama

Reklama