Reklama

Reklama

Alenka v říši divů: Za zrcadlem

  • USA Alice Through the Looking Glass (více)
Trailer 12

Alenka Kingsleighová se ujala řemesla po svém otci a strávila několik posledních let na divokých vlnách světových oceánů jako mořeplavkyně. Po svém návratu do Londýna objeví kouzelné zrcadlo, skrz které se dostane zpět do fantastické Říše divů, kde se znovu shledá se svými starými známými: Bílým králíkem, houseňákem Absolemem, kocourem Šklíbou a potrhlým Kloboučníkem, který není ve své kůži. Kloboučník totiž ztratil svou svoucnost a tak Bílá královna Mirana vyšle Alenku zapůjčit si Chronosféru, cože je kovová koule uvnitř Velkých hodin, jež stanovují veškerý čas. Cestou do minulosti se Alenka setkává se svými přáteli – i nepřáteli – v různých dobách jejich životů. Alenku čeká nebezpečná cesta, během které musí zachránit potrhlého Kloboučníka dřív, než jí vyprší všechen čas. (Falcon)

(více)

Recenze (328)

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Stává se nechvalným zvykem, že kostýmy a triky a vizuál stojí majlant, že se nad nimi jásá a že se za ně hodnotí. To vše na úkor všeho dalšího, ať už děje či nálady. Alenka za zrcadlem je dějově prázdná ztřeštěná honička bez kouzla a filosofie a neustálé opakování o snech či možných nemožnostech to nespraví. (Mimochodem: ony nemožnosti jsou správně pouze charakteru společenského, nikoli reálného, jak si tu pořád tvůrce plete.) Tak jak hodnotit? Obsah: Alenka chce zachránit kloboučníka, co ochořel, protože před lety přišel o rodinu, takže jde změnit minulost pomocí kradené chronosféry, to ale nejde, zaplete se do toho s rudou královnou (neměla být sakra někde ve vyhnanství úplně sama?) a pak se vrací do reality, kde se její prodlužená matka nějak zázračně oddluží a založí spolu firmu??? Neuchvátilo mě to a tak průměrem za ten průser: 35 procent za vizuál. ()

Iamthewalrus 

všechny recenze uživatele

Po kouzelném prvním díle mi pokračování přijde jen recyklací výborných Burtonových nápadů. Už od začátku jsem nečekala nějaké epické pokračování s výborným dějem. I přes mé neočekávání, musím říct, že scénář zklamal, animace byla nepěkná a o hereckých výkonech ani nemluvím. Kdybych neviděla první díl, možná bych z tohoto filmu byla mnohem více nadšená, bohužel. ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Je úplně jasné, že celý film byl vytvořený pouze proto, aby se vydělal nějaký ten hříšný americký dolar do kapes nebohých producentů. A i když byl příběh kloboučníka naprosto zbytečný, tak nemůžu říct, že bych se jakkoliv nudil. Některé sekvence a flashbacky do minulosti působili dobrým a zábavným dojmem. Alenka tak dokázala svou odvahou a nebojácností vyválčit krásné tři hvězdy.... ()

hospoda96 

všechny recenze uživatele

Příběhově sušší než první od Burtona, ale i tak jako oddechovka v pohodě, zejména Sacha Baron Cohen jako čas je parádní. ()

Marty7CZ 

všechny recenze uživatele

Takhle sprznit výbornou jedničku je něco epochálního!!!! Depp je vážně ůplně v řiti a tím jeho kariera asi končí.... Hnus za strašnej baťoch! 20% ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Vizuál a efekty jsou naprostá paráda a pro děti to bude určitě radost. Ale na mě už je říše divů a cestování v čase dohromady moc velkej madlajz. ()

cheonsacz 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mne průměrné hodnocení, mě osobně film nadchnul více než jeho předchůdce, ale jak se říká: sto lidí, sto chutí (v tomto případě spíš názorů, heh). Na pokračování Alenky jsem se hrozně moc těšila ačkoli k mým oblíbenějším verzím patří klasická animovaná Alenka od Disneyho z roku 1951, provedení z roku 1999 od Hallmarku (jejich pohádkové fantasy snímky by dnes většina považovala za hloupé a "klišoidní", já je však sledovala stále dokola s velkým nadšením) a animovaný seriál z roku 1983, který jsem zbožňovala jako malá a sledovala jej na dnes již neexistujícím Supermaxu. Při zjištění, že film už nebude režírovat Tim Burton, ale pouze produkovat, mé nadšení dosti opadlo a to natolik, že jsem na film nešla do kina a počkala si až se snímek objeví na HBO Go. Po dnešním shlédnutí musím říct, že jsem se spletla a pokračování odsoudila předčasně. Snímek je krásně barevný, plný vtipných i dojemných scén a Sasha Baron Cohen se opět ukázal ve svém živlu a potvrdil tím tak, že takovéto role jsou mu jak šité na míru (což dokázal už ve filmu Hugo a jeho velký objev z roku 2011). Za 99% vtipných scén film vděčí jemu, předčil dokonce i Johnnyho Deppa a to už je co říct. Za mě 5*. Jediné co bych snad vytkla (nebo spíš takové upozornění pro některé méně energické diváky) je, že se film může zdát příliš zdlouhavý a ke konci až skoro zbytečně protahovaný. U dnešních filmů jsou však necelé dvě hodiny ještě docela krátká doba. Také jsem si všimla, že někteří zde komentující přímo nabází ty co knihu nečetli, aby raději shlédli film - což je podle mě pěkná hloupost a známka lenosti. Kniha není tak dlouhá a (jak časově tak obsahově) náročná, aby si na ní člověk nemohl udělat chvilku času (například si sezení na toaletě zpříjemnit jejím čtením). Také je velmi lehce sehnatelná jak v papírové tak i digitální podobě a pokud se Vám nechce utrácet, vždycky existují knihovny. Rozhodně těm co nečetli doporučuji přečíst, nehledě na to zda jste film (jak první tak i jeho pokračování) viděli nebo ne - ono toto pokračování kromě názvu s Alenkou v Říši Divů a Za zrcadlem nemá nic společného narozdíl od prvního dílu (jen upozorním, že existují dvě verze - jedna která obsahuje pouze první část Alenčina dobrodružství a to v době kdy se Alenka poprvé ocitne v Říši Divů a druhá verze, která obsahuje i její další dobrodružství a zároveň volné pokračování Za zrcadlem). ()

elimS 

všechny recenze uživatele

50% - komentář 20ti slovy: Pěkné 3D, animace a krásný barevný svět. Cestování časem zajímavé, ale příběh, v obou světech, byl "tupý" a Alenka protivná. ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Bojím sa to priznať, no pre mňa jednoznačne stráviteľnejšie ako burtonova jednotka. Tam, kde ma príbehovo nenadchla, ma tento nástupca doslova strhol. Áno, je to miestami trochu patetické a vizuálne príliš gýčové (v podstate len recykluje burtonove nápady vo veľkom, niekedy zbytočne nasilu), navyše tomu chýba istý dotyk burtonovej ruky, no je to presne tá šialená Alica, akú som si vždy predstavoval. Wasikowska je vo svojej úlohe neprekonateľná, Čas v podaní Cohena bol výbornou voľbou, a po trochu suchom úvode to celé neprestáva svižne odsýpať. Ja proste tieto hrátky s časom milujem, a tento mal dokonca aj celkom peknú myšlienku. ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Takmer na chlp rovnaký ako je predošlý film, akurát tu je iný príbeh. Vizuálne to je opäť robené v počítači, takže tam nie je čo vytýkať. Johnny Depp tu je dobrý, aj keď si tu moc nezahrá. Páčia sa mi scény, kde sa cestuje do minulosti do časov prvého filmu. Inak priemerný film. ()

Matte27 

všechny recenze uživatele

Průměrná rodinná podívaná. Cohen bezva, Deppova role otřesná. Zápletka ohledně času zajímavá, ale samotné cestování by se dalo ještě lépe podojit. Jen taková připomínka - opravdu mě štve, když v průběhu celého filmu hraje Elfmanova kouzelná hudba, ale do titulek vám prasknou mainstreamovou sračku, která se neshoduje ani s tónem filmu, ani se soundtrackem obecně. ()

BardDeLune 

všechny recenze uživatele

Neskutečně nádherně natočené, zanimované i zhudebněné podívání. Výborné obsazení, stejně jako v prvním díle a při prvních tónech hlasu pana Rickmana mi puklo srdce. Nicméně, scénář sám o sobě byl vcelku zklamání, mnoho scén bylo nepotřebných obávám se, že Andrew Scott byl víceméně do počtu. Nicméně úžasný Sacha Baron Cohen. Každopádně 65% ()

Emjecko 

všechny recenze uživatele

Roztomilá podívaná pro děti i dospělé, u které si však nejsem jistý, zda ji lze plně ocenit bez znalosti původního snímku z roku 2010. V každém případě si myslím, že byste měli být uchvácení minimálně visuální stránkou. Tvůrci si opět vyhráli s nejrůznějšími bláznovinami, které zcela splnily mou představu o tom, jak by to mohlo/mělo vypadat ve Wonderlandu. Člověk se pak mnohem lépe dostane do příběhu, který sice nelze označit za kdovíjak inovativní, ale jednak mám ve filmech slabost na hrátky s časem, tady se kolem nich točí hlavní děj (v průběhu jsem si vzpomněl na Butterfly Effect), a potom se mi velmi líbila absence černobílého dělení postav na hodné a zlé. V rámci pohádek celkem netradiční motiv, ale o to víc jsem ho tady ocenil. ()

Daertelon 

všechny recenze uživatele

Ždímárna peněz z úchvatného filmu Alenka v říši divů. Jinak se tento patok nedá nazvat. Nelíbí se mi na něm až na vizuální stránku věci prakticky nic, nejsou tu humorné vtipy ani úsměvně přetransformovaná slova. Johnny Depp neskutečně zošklivěl v obličeji a Kloboučník to tím pádem odskákal. Helena Bonham Carter skvělá, ale neuvěřitelně mě nakadilo, že z ní ke konci udělali kladnou postavu. Příběh nudný, unylý, spací a neoriginální. Napětí nulové. Alenka zkrátka ztratila svoucnost. Podprůměrných 40%. ()

AgnesDee 

všechny recenze uživatele

Myslela jsem si, že tento film bude větší mišmaš. Nakonec se z toho vyklubalo něco, co bych si sice dobrovolně sama nepustila, ale kdybych to někde zahlédla, tak se na to podívám. Bohužel má tento film pár problémů. Prvním je existence sama, protože kdyby tento film nebyl, nikomu by se vůbec nic nestalo a všichni bychom si žili spokojeně dál své reálné životy. Tvůrci chtěli prostě jen peníze, a to se mi opravdu nelíbí. Dalším je to, že se chlubí předlohou. První díl je ještě relativně podle předlohy, když ovšem nepočítáme bílou královnu a jiné věci, ale tady to s pokračováním knižní předlohy nemá absolutně nic společného. A příšerná zápletka s naprosto dementním koncem už je jen třešnička. ()

Samelio 

všechny recenze uživatele

Vizuálně snad ještě zajímavější a propracovanější než první díl. Podobně jako u jedničky je to právě výtvarná stránka, která film dělá tak atraktivním (určitě ne scénář). Hlavní zápletka je sice originální, což příjemně překvapilo, občas však některá místa působí nedomyšleně. Na rozdíl od první Alenky, která se místy celkem táhla, je zde více akčních scén, tak není čas se nudit. Hudba je pořád stejně kvalitní. Potěší i snaha o narušení klasicky pohádkově černobílého vidění postav. Celkově důstojné pokračování, které má i něco navíc.. 8/10 ()

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Legenda o Mulan znovu a živěji

Legenda o Mulan znovu a živěji

31.03.2015

Hraná Popelka je v kinech necelé tři týdny a už má na kontě přes 300 milionů dolarů. Disneyovcům se tak znovu potvrdilo, že tenhle adaptační směr funguje. A v příštích letech z něj hodlají vyždímat… (více)

Kapitán Nemo to nevzdává

Kapitán Nemo to nevzdává

14.06.2014

Geniální vědec Kapitán Nemo, známý z románů Julese Vernea, se v kinech naposledy objevil před 11 lety. U nás natáčená Liga výjimečných ale nebyla přijata zrovna kladně a mimo jiné ukončila hereckou… (více)

Reklama

Reklama