Reklama

Reklama

X-Men: Apokalypsa

  • USA X-Men: Apocalypse (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Od počátku civilizace byl uctíván jako bůh. Apocalypse, první a nejsilnější z mutantů marvelovského světa X-Menů načerpal sílu ostatních mutantů a stal se tak nesmrtelným a neporazitelným. Probudil se po tisíci letech a je rozčarovaný ze světa, který nachází. Rekrutuje tým mutantů včetně zklamaného Magneta (Michael Fassbender) s cílem očistit lidstvo a nastolit nový světový řád, kterému chce vládnout. Osud Země tak visí na vlásku. Raven (Jennifer Lawrencová) s pomocí profesora X (James McAvoy) stane v čele týmu mladých X-Menů, aby společně zastavili svého největšího nepřítele a zachránili lidstvo před úplným zánikem. (Cinemart)

(více)

Recenze (961)

tomashrabek 

všechny recenze uživatele

Už to začína byť nuda. Príliš veľa postáv na jeden film, príliš dlhá stopáž, príliš tuctová zápletka, príliš priehľadné a umelé triky, vytratil sa dokonca aj najzaujímavejší x-menovský motív o ľudských/mutantích právach. Pomaly prestávam vnímať rozdiely medzi všetkými komiksovými univerzami. Je to všetko mess na jedno brdo. ()

Wawer 

všechny recenze uživatele

Tolik promrhaného potenciálu v jednom filmu se jen tak nevidí. Singer servíruje silné scény, má k dispozici dobré postavy a dobré herce, dokonce i záporák, ač působí trochu absurdně je poměrně komplexní. Jenže pak jsou tu jiné aspekty, které působí jako plivanec do tváře. Zatímco v USA uplyne několik dní, v Berlíně jen několik hodin. Vůbec logických chyb je tu požehnaně. Někomu to možná bude putna, ale mě vadí, když plukovník Striker je mladej zajíc, který nevypadá ani jako plukovník, ani jako Striker. A to ani nemluvím o letu helikoptérou, který bych musel mít geograficky asi tak 4 000 km, jestli ne spíš ještě jednou tolik. No a pak je tu ten digitální odpad, který vypadá jako by vypadl Expendables 3. Triky vypadají mnohem hůř než v 7 let starém 2012, který stál podobné peníze. Celkově je Apocalypse zklamáním, ale trochu jiným zklamáním než u předchozího dílu. Větším zklamání, přestože si nemyslím, že by to byl horší film. ()

Kubinn 

všechny recenze uživatele

Děj je absolutně o ničem. Záporák má prakticky nelimitované super schopnosti, ale bohužel je to lama křížená s buzerantem a lidovym vypravěčem. Konec je tragicky nudnej. Všechno ať lítá, všichni se všema bojujou, všichni si zlepšujou a maj mega schopnosti, pak megamega schopnosti a pak megamegamega schopnosti. Úplně mi to připomělo seriál strážci vesmíru (power rangers), kde byli malí roboti, který když šlo do tuhýho, tak se spojili ve většho robota a to když nestačilo tak si odněkud na pomoc vyloupl obří latexomet nebo co já vim a tak pořád dál. Už mi ale neni 10 a tak mě to nijak neuchvacuje. Celé je to korunováno CGI efekty, které co do provedení jsou nejhorší co sem za poslední dobu viděl. S texturama a jejich rozlišením, nebo modelama předmětů, staveb a dopravních prostředků se nikdo moc nezaobíral a tak to vypadá místy jak intro deset let starý PC hry. ()

Pidzey 

všechny recenze uživatele

Po skvělé První třídě, příjemné Budoucí minulosti přichází dost možná největší X-menovský průser. Tohle je prostě nuda, bez pořádného příběhu. Samotný padouch, na to že má být nejsilnější ze všech a ovládat nespočet schopností, je vlastně pěkná sračka, která si musí shánět poskoky. Což je obsah velké části filmu. A to je najde ještě dost trapně. Je tu moc postav, které nedostávají příliš prostoru, především padouchova 4. Tedy až na Magneta. Jenže právě jeho schopnosti mi připadli nejvíc nelogický. Proč, když tak strašně chtěl zničit lidi, tohle nezkusil už dávno. Ve filmu nebylo vidět, že by mu Apokalipse předal nějaké schopnosti, jako ostatním. Takže, to bylo v Magnetovi. Film nezachraňují ani schopní herci (Laurence, McAvoy, zmíněný Fassbender a z těch mladších se mi líbila Sophie Turner) a pár dobrých scén, kterým vévodí Quicksilverova záchrana žáků. Wolverinovo cameo bylo navíc. Příliš megalomanský, příliš na efekt. Už se vytratilo kouzlo ostatních x-menů. Příště prosím méně efektů a víc psychologie a logiky. ()

Cermbo 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s negativními názory, rozhodně jeden z nejslabších X-men filmů, bohužel dost velkej skok dolů oproti Budoucí minulosti. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Krásně udělaný film, plný dokonalých efektů. Jinak naprosto k ničemu. Žádný děj, jen prvoplánové cosi, které je vcelku úplně zbytečné, ale hezky se na ně kouká. Za mne 55%. ()

Erinien 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem měla malá očekáváni, tak tyhle x-meny považuji za překvapivě dobré. Co mě ale celý čas štvalo byla logická nenávaznost na následující starší trilogii. Zvlášť všechno okolo Kurta - nightclawlera. Sice na konci jsem si řikala, helemese osazenstvo jako by vypadlo ze stránek komiksu, ale to podle mě není důležité. Nevadí mi diference mezi komiksem, animovanou a hranou verzi, ale vadí mi rozdíly uvnitř jednoho celku. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

A nejednou, sama sebou překvapená, jsem to v půli vypla. A bylo to to nejlepší, co jsem mohla udělat. Nudaaaaaaaaaaa. ()

Darren98 

všechny recenze uživatele

Napínavý potenciál pěti X-Men filmů se proměnil v naprosto dechberoucí seskupení tak, jakoby se dosud všechny nejlepší scény ságy vylepšily, aby posunuly dál dosud položené hranice akce, epiky a zábavy. Apokalypsa paradoxně nedestruuje, nýbrž upevňuje kvalitu posledních mutantích příběhů, tentokrát i bez použití prequelových výhod nebo cestování časem. Zvlášť povedené jsou teď předloze přesnější kostýmy pro neobvykle velké množství postav, které táhnou děj. A spolu s nepřítelem, který je zvlášť působivý o něco více v původním znění, dávají všichni vzniknout nespočtu zapamatováníhodných scén průběhem prakticky celého filmu. Až při projekci tohoto filmu jsem poprvé zažil, že se v kině po skončení tleskalo. ()

inachisio 

všechny recenze uživatele

Naprostý kýč, jehož jedinou světlou stránkou je sympatický profesor X a Quicksilver. Typické srdcervoucí monology, které by normální člověk nikdy neřekl, zvlášť ne v takovýchhle situacích. Typický závěrečný boj s něčím, co nejde porazit, a při němž se zničí půlka - pozor, tentokrát to není New York! - asi Káhiry? Pokud je to třetí film od Marvelu, který vidíte, jsou akční scény velice působivé, příběh celkem taky, ale jinak je to zase typický hrdinský snímek se scénářem děsně podobným všem ostatním 😒. Pak jsou i ty akční scény strašná nuda. ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

8,5/10. No tak za mě velmi milé překvapení. Na to že tento film má jen 70% tak já si ho hodně užil. Příběh je perfektní, postavy jsou neuvěřitelně sympatické, hudba je výborná, akce tu je skvělá, atmosféru tento film má solidní, napětí je zde docela časté, lokace jsou zajímavé a kamera filmu je výborná. Jsem zvědav na poslední tři pokračování. ()

Octane 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že po přečtení několika komentářů jsem byl ohledně filmu docela nejistej a nějak jsem nevěděl co čekat. Naštěstí máme každej jinej vkus a do toho mýho se X-meni trefili. Začátek nás pěkně uvede do děje, přesně jak to má být a pak už to jede. Ze začátku sice trochu pomalejc, ale i to mi skvěle vyhovovalo. Výběr herců se povedl, jak malej Scott tak Jean mi do těch rolí fakt sedí. Jako by staršímu Scottovi a Jean z oka vypadli. Trochu mi je v průběhu filmu líto Magneta, mě se přihodit věci jako jemu, tak bych asi taky nechtěl být hodnej. Na zaporáka jako v tomhle díle X-meni ještě nenarazili a tak jsme svědky pořádných soubojů, přehlídek mutantich schopností a dovedností. Vizuální efekty jako vždy poslední dobou perfektní. Mě se tenhle díl moc líbil a i když se někomu může zdát, že je to zbytečně zamotaný nebo dlouhý, tak věřte, že nakonec do sebe všechno krásně zapadne. Jo málem bych zapomněl, škoda, že Wolverine ve filmu nemá víc času i když za těch jeho 5 minut toho stihne docela dost. ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Ráda vidím, že i když je to slabší verze předchozího dílu, tak příšerné jako First Class to pořád není. Sice se ani v nejmenším nepodařilo vystihnout styl osmdesátých let, a některé scény jsou na husí kůži trapné, pořád je tam McAvoy a Fassbender, a na ty se chodí... Jinak Olivia Munn, její kostým, její role, wtf? K čemu? Jedna z těch opravdu špatných částí filmu. Fandila jsem samozřejmě zničení jaderných zbraní, ale jinak je to nevýrazný a zbytečný film. Děj to neposouvá ani neobohatí, a v celém tom schizofrenním marvel-univerzu už to dělá jenom větší a větší zmatky. ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Chjo. Co se takhle vybodnout na MEGALOMANSKÉ týmovky a vrhnout se spíše na intimity tipu Deadpool nebo Ant-Man? Ty dva filmy sice taky nebyli kdovíjaké terno, ale aspoň to mělo začátek, konec a mezi tím nějaký příběh. Tohle byl jeden digitální bordel (ohraná fráze já vím, ale sedne mu to) přeplněný postavami, přičemž ani jedna nedostane tolik prostoru, aby jste si k ní vytvořili nějaký vztah (nemluvím samozřejmě o profláknutých figurkách Magneta, Profesora X, Mystique, ale o cameo roličkách pro 3 ze 4 "jezdců apokalypsy" a spousty dalších. A to že může chcípnout x-tá herečka hrající Jane mi je vážně jedno. Grandiózní finále plné nelogičností tomu taky moc nepomůže. Holt když se začnou točit filmy o konci světa a (hlavně!) záhubě lidstva, tak to Amíci vždycky podají tím stylem, že když už apokalypsa, tak to musí být VELKÉ a HLUČNÉ. Jen mezi námi: pokud by vyhynul lidský druh a zůstala jenom naše planetka s rostlinkami a zvířátky, tak by se ani moc nestalo. Možná by to tak bylo i lepší, co? Takže pro příště: když už Konec světa, tak ať je to konec světa pro jednu konkrétní osobu. Pak by to mohlo fungovat. Ale takhle? Nechte si to. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Mě teda tahle série nikdy moc nebrala, ale viděl jsem jí celou. Nový díl mi tudíž nepřijde ničím extra výjimečný. Ani výjimečně blbý, ani dobrý. Je tam jeden celkem vtipný okamžik, pár povedených scén, celkem zajímavý úvod ze starověku a průměrně výkony od jindy nadprůměrných herců. Dávám tudíž zcela zasloužené průměrné hodnocení. ()

Qeo 

všechny recenze uživatele

Žádné velké sraní s dějem. Žádné velké odbočky, nebo přemýšlení co dělat dál, jak se vycvičit, nebo alespoň sehrát. Prostě jdeme a rubeme a ničíme a zachraňujeme. Proč ne! Má to spád, má to super efekty, patos se sice objevuje, ale dá se skousnout. Prostě popcorn zábava se vším všudy. Silný adept na guilty pleasure. ()

DEADMANincCZ 

všechny recenze uživatele

Nevim, no. V podstatě jsem se těšil jen na Fassbendera a Peterse a oba byli opět brilantní, takže v tomhle směru jsem hrozně spokojenej. Bohužel tím, čím je Thanos pro Avengers nebo Darskseid pro Justice League, Apocalypse rozhodně nebyl. Neatraktivní záporák mi celkově kazí dojem z jinak fajn blockbusteru. Škoda, snad nás příště čeká sólovka s Quicksilverem.. P.S. S definitivním hodnocením počkám na rozšířenou blu-ray verzi, zatím 3* ()

HH 

všechny recenze uživatele

Hm... veliká rozpačitost. Povedené triky a efekty nedokážou vyvážit prázdnotu scénáře a dramaturgie. Jako by autoři ani herci nevěděli, co chtějí divákům nabídnout. Další Hunger Games? Dalšího Indiana Jonese? Další Mumii? Další co...? Mladí mutanti, konkrétně třeba jejich výcvik, by jistě nabídli mnoho zajímavých situací. Místo toho bohapustně žvaní a do akce se pouštějí, na to jak je film dlouhý (ba dokonce přímo zdlouhavý), příliš málo. Z těch 143 minut si dneska pamatuju dvě, opakuji dvě, scény, které mne zaujaly: výměna těl na samotném začátku, a pak okamžik po výbuchu, kdy Quicksilver zachraňoval další studenty. Naprosto ulítlá byla naopak scéna z východního Berlína a taky jsem nepochopil, proč Magneto, a nejen on, mluvil chvíli anglicky a chvíli polsky, i když se konkrétní děj měl odehrávat právě v Polsku...Tragická je Jennifer Lawrence. To jí v těch Hunger Games přilípli na obličej masku s jedním debilním výarazem, kterého se nemůže už zbavit? ()

Související novinky

Noví X-Meni se odsouvají na příští rok

Noví X-Meni se odsouvají na příští rok

27.03.2018

V roce 2018 měly jít do kin tři marvelovky od 20th Century Fox - Deadpool 2, Noví mutanti a X-Men: Dark Phoenix. Nebojte se, s Deadpoolem se nic neděje a dorazí už 17. května. Zbylé dva filmy ale… (více)

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

09.12.2017

Bryan Singer se po comicsárně X-Men: Apokalypsa vrhnul na životopis Freddieho Mercuryho. Produkce nebyla z nejklidnějších, jelikož se na place hádal s představitelem hlavní role Ramim Malekem, nikoho… (více)

X-Meni vs. Jessica Chastain

X-Meni vs. Jessica Chastain

15.06.2017

Simonu Kinbergovi, dlouholetému producentovi a scenáristovi x-menovské série, se splnil velký sen. Po mnoha letech se totiž probil do režisérské sesle a dohlédne na X-Men: Dark Phoenix, přímé… (více)

X-Meni fasují nové mutantky

X-Meni fasují nové mutantky

12.05.2017

V červnu 2018 má premiéru druhý Deadpool a v listopadu 2018 se dočkáme pokračování hlavní x-menovské série, jež bude mít podtitul Dark Phoenix. Je to všechno? Kdepak. Už v dubnu 2018 jde totiž do kin… (více)

Reklama

Reklama