Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Brněnská pobočka velkoobchodu s papírem, kde se děj českého seriálu odehrává, řídí vedoucí Marek Chvála, neškodně sebestředný a k jakýmkoliv citům ignorantský šéf. Pod rouškou péče o své podřízené se snaží ve firemní struktuře přežít co nejdéle, a proto neustále vymýšlí nové kličky ve vztahu k vedení společnosti. Dokumentární kamera fiktivního štábu se zaměřuje i na osudy jeho kolegů, kteří si dlouhé chvíle v nudné práci snaží krátit každý svým originálním způsobem. (Česká televize)

(více)

Recenze (144)

Gekacuk odpad!

všechny recenze uživatele

Zcela nepovedený projekt České televize. Roztěkaná kamera, podivné vyprávění, pohledy do kamery, nehumorný humor. Kdo nemá dost pracovních problémů přes týden, může se dorazit ještě večer při sledování tohoto paskvilu. Doufám, že 6. dílem tohle trápení skončí. Opravdu velké zklamání. Bohužel nelze hodnotit jinak než odpadem. ČT by mohla raději zopakovat některá hodnotná díla natočená v minulosti, kterým zatím věnuje pouze vysílací čas jedenkrát týdně v neděli kolem půlnoci na ČT artu. Jenže to by ty TV filmy musela čistit, nebo nedejbůh ořezávat z formátu 4:3 na současný moderní formát, aby byly pro současné zhýčkané diváky stravitelné. ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Krecovity Vasek Kopta, vicemene tragicky vykon. Ale i tak ho mam rad. Jedina, kvuli ktere se to malinko da sledovat, je ta zrzava slecna recepcni. Tu si teda dovedu predstavit v uplne jinych filmech! (Sara Venclovska, na tu si budu muset posvitit) Nicmene nedelam si iluze, ze by me, ten tolikrat zminovany, udajne genialni, original, uhranul nejak vic. Anglicke sitcomy povazuji totiz za jeden z vubec nejtrapnejsich zanru. ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

Jediná věc, která Kanclu škodí, je fakt, že jde o doslovný remake kopírující téměř záběr po záběru všechny díly první série britského originálu. Lze tak vidět, že brněnská verze nemá žádnou váhu, jen striktně předepsanou dějovou strukturu, vtipy a postavy - herci tak nemohou těžit nic z vlastní individuality a spíše se otrocky napodobují herecké výkony svých předobrazů (Gervais, Freeman apod.) a divák pak odpočítává, kdy nastane jaká scéna. V rámci českých sitcomů jde však o jasný nadprůměr, který ale nejspíš osloví ty, jenž s originálem nepřišli do styku. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Není náhoda, že jsem nekoukal ani na britskou, ani na americkou verzi. Sitcomům se zpravidla vyhýbám. V tomhle případě jsem udělal výjimku. Bavilo mě to, některé hlášky mě upřímně rozesmály, koncept trojí verze téhož ale nechápu. Svoji neposkvrněnost předchozími verzemi jsem jednoznačně považoval za svoji diváckou výhodu. Chuti na předlohy už se nedostává, času je málo a dobrýho pokoukání strašně moc. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Hm... K fenoménu Kanclů mám docela zvláštní vztah, na jednu stranu bytostně nesnáším tupé americké remaky britských věcí (nejvíc zhynout si zaslouží ti, kteří dokonce hrají v obou verzích), jenže US Kancl je prostě hrozně zábavný a mám ho o něco raději, než-li originál (a to i přes fakt, že nevlastní Martina Freemana). A jak se povedla česká verze? No, vlastně docela dobře, kvalit anglicky mluvených verzí sice nedosahuje, ale ani nedělá ostudu a převod do českých (ehm, pardon, vlastně moravských reálií) se povedl a, což docela oceňuju, hlavní šéf v podání páně Kopty je o něco jinak magorem a kreténismem a je pošahán lehce odlišně oproti Office bossům eng & us, což je vlastně docela příjemná změna. Casting sice mohl být trochem přesnější a počáteční díly živější (druhá polovina seriálu je znatelně lepší), ale ani to neznamená, že si český kancl zaslouží tunu nadávek, nejvíc na to, že jde o remake, když pak půlka hodnotitelů vyrazí glorifikovat us remaky cizích seriálů, jako je Homeland, nebo Killing. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo v prenajatých priestoroch brnenského Spielberk Office Centre. (Tomizzi)

Reklama

Reklama