Reklama

Reklama

Fargo - Season 1

(série)
USA, 2014, 9 h (Minutáž: 47–69 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Scénář:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Billy Bob Thornton, Allison Tolman, Colin Hanks, Martin Freeman, Bob Odenkirk, Keith Carradine, Joey King, Russell Harvard, Joshua Close, Gary Valentine (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

První řada se soustředí na policisty Molly Solversonovou (Allison Tolmanová) a Guse Grimlyho (Colin Hanks) vyšetřující trojnásobnou vraždu, k níž došlo roku 2006 v městečku Bemidji v Minnesotě. Dvě z obětí byly zavražděny zabijákem Lornem Malvem (Billy Bob Thornton), jehož si najal pojišťovák Lester Nygaard (Martin Freeman). Ten pak vlastnoručně zabil svou ženu, která ho držela pod pantoflem. (HBO Europe)

(více)

Recenze (144)

Lukin413 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z nejlepších sérií seriálu za posledních 10 let. Tato řada se poměrně věrně drží atmosféry filmového Farga, v hlavní roli je sníh, ňouma, příjemně civilní policistka, sníh a všudypřítomná filozofie "shit happens". Navíc je tu Billy jako naprosto psycho zabiják, který celý projekt staví nad úroveň filmového Farga. ()

angel74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako velká fanynka bratrů Joela a Ethana Coenových jsem si nebyla jistá, jestli si mám pustit tento seriálový počin, který je inspirovaný jejich drsným krimi thrillerem Fargo. Moje obavy však vůbec nebyly na místě, protože první série se vydařila přímo náramně. Potěšilo mě, že se nevytratila mrazivá atmosféra původního filmu i typický černý humor zůstal zachován. A herecké obsazení hlavních rolí snad nemohlo být lepší. Především Billy Bob Thornton a Martin Freeman se předvedli v takové parádě, že budu muset popřemýšlet, zda je nezařadím mezi své oblíbence. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ohromný zklamání. První díl bomba, další 2 slušný, pak se to ale neskutečně pokazilo, úplně to ztratilo vtip, všechny postavy přišly o svoje původní charaktery, pak zmizelo tempo a nakonec se vytratil i smysl- když k tomu přičtu, že to má 92 (!) procent od publika, který si představuju jako téměř homogenní skupinu inteligentních lidí a spíše náročnějších diváků, tak zodpovědně prohlašuju- nic podobnýho jsem ještě nezažil. Tohle rozhodně není kompliment, jsem totálně otrávenej. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mlčky jsem předpokládal, že ambice producentů byla roztáhnout mou nejoblíbenější Coenovku do deseti dílů a přiživit se na genialitě filmu. Naštěstí se s ním protne jen v jediném okamžiku a zbytek času vypráví svůj vlastní, svébytný příběh. A navzdory ujištění na začátku každé epizody, je postupem času stále více zřejmé, že tohle by život nikdy nevymyslel. S citem dávkovaný a občas až absurdní černý humor je ta správná ingredience, díky které tahle přehlídka nepravděpodobných situací a roztomile neschopných charakterů nepůsobí hloupě a překombinovaně, ale naopak rafinovaně a chytlavě. I díky předloze se zvolený postup zdá jako logická volba a sázka na jistotu, ale viděl jsem dost nepovedených snímků, abych mohl říct, že správně vše sladit se nepovede jen tak někomu. Naštěstí všichni zde zúčastnění předvedli mistrovský výkon. A tím myslím opravdu všichni, od herců, přes scenáristy, kameru, výpravu, režii a hudbu. I soundtrack je neskutečná paráda a s klidem by utáhl atmosféru úplně sám. Ne že by to byla potřeba. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po tom velkom hypu som celkom sklamany. Hlavnym plusom serialu je styl, ktory dokonale napodobnil styl filmovej verzie. V tomto smere som absolutne spokojny. Co sa tyka kvalitny, tak po famoznom pilote v ktorom sa toho udialo fakt neskutocne vela, neustale klesala nizsie a nizsie a posledne 3-4 diely mi pripadali strasne natahovane az som sa nevedel dockat konca. Ustredna zapletka by dokonale vystacila na jeden film, ale kedze ma serial 10 dielov, tak na nu museli navesat kopu dalsich linii a doslova o nicom scen v ktorych postavy viedli uplne zbytocne rozhovory, ktore mi rozhodne nepripadali vtipne. Strasne ma potesila jedna dejova naväznost na film. To som absolutne necakal. Zo scen povazujem za najpôsobivejsi rozhovor Thorntona a Hanska v pilote z ktoreho islel riadny strach. Z hercov jednoznacne dominuje celemu serialu Thornton, ktory podal fantasticky vykon. Bohuzial jeho postava mi az tak uplne nesedela, pretoze sa spraval obcas dost nezmyselne podla toho ako sa to hodilo scenaristovi. Nejak mu k nemu vôbec nesedelo preco Freemanovi pomohol alebo preco ho v pozdejsich dieloch rovno nezabil. Nebol to ani nijaky zasadovy zabijak, ale svina u ktorej ste nidky netusili co spravi. Na môj vkus zostal cely serial prilis necitatelny, takze keby ho Thornton tak zabavne nezahral, tak by som ho povazoval za velky fail. Zaujimavym vyvojom presiel Martin Freeman ako najprv utapnuchy chudak a neskôr bezcitny frajer. Bohuzial mi vôbec nesadla Allison Tolman ako miestna policajtka. Na famoznu Frances McDormand sa absolutne nechyta. Z hercov mi nesadli ani zabijak Adam Goldberg a dvojica agentov FBI v podani tych dvoch otravnych komikov. Zvysok hercov si tych miestnych vidlakov zahral perfektne. Takze vysledkom je seria, ktora ma uchvatny zaciatok ale postupne neustale kvalita upada az do ocakavaneho neprekvapiveho finale. Na film to ani zdaleka nema, ale za jedno pozretie to stoji. 7/10. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (9)

  • Kufřík s penězi představující jednu z podstatných částí děje v 1. sérii, má svoji značně pohnutou minulost už ve filmu Fargo (1996), kde svému majiteli také nepřinesl moc štěstí. Jedná se zároveň o jediné pojítko mezi původním filmem a novějším seriálem. (Miro_CZ)
  • Poslední díl první série končí za doprovodu hudebního motivu, kterým začíná film Fargo (1996). (bohhous22)

Reklama

Reklama