Reklama

Reklama

Gotham - Série 2

(série)
USA, (2015–2016), 16 h (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Předloha:

Bob Kane (komiks), Bill Finger (komiks)

Hrají:

Ben McKenzie, Donal Logue, David Mazouz, Morena Baccarin, Sean Pertwee, Robin Lord Taylor, Camren Bicondova, Cory Michael Smith, James Frain, Jessica Lucas (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Gordon se vydává do temných morálních vod, kde začíná uzavírat dohody s odpornými postavami. Mezitím se dostává do pohybu vír naprostého zla. (Netflix)

Zajímavosti (35)

Gotham - Ohněm (2015) (epizoda) (S02E06)

  • Když jde Gordon (Ben McKenzie) za Selinou (Camren Bicondova), tak Bullock (Donal Logue) řekne: „Jime, když jsem ji viděl posledně, tak na nás mířila brokovnicí, nechceš tam jít i se svými hitlerjugend (údernou jednotkou)?“ Touto větou odkazuje na epizodu Všechny šťastné rodiny jsou stejné (), ve které na Jima, Harveyho, Falconeho a Penguina mířila Selina brokovnicí. (G....)

Gotham - Hořká pilulka (2015) (epizoda) (S02E09)

  • Barnesův příběh z války byl do celého příběhu zakomponován podobně jako vyprávění o barmském pralese v Temném rytíři (2008), tedy: Dění uvedlo hlavní postavy do složité situace, k jejímu vyřešení nabídla ta starší a moudřejší příběh z války, který sice nejdříve hrdinovi pomohl, ale o to více jej následně zlomil. (G....)

Gotham - Pan Mráz (2016) (epizoda) (S02E12)

  • Při uvádění této verze Mr. Freeze je jeho skutečné jméno Victor Fries (Nathan Darrow) a je vyslovováno s holandským skloňováním, aby se rýmovalo spíše s Mouse (česky Myš) než s Freeze (česky Mráz) (G....)

Gotham - Pan Mráz (2016) (epizoda) (S02E12)

  • Podchlazené kapalné hélium je jednou z nejúčinnějších látek na světě pro rychlé snížení teploty na rozdíl od kapalného dusíku, který by podle hmotnosti – a samozřejmě tělesného tuku – trval podstatně déle. (G....)

Gotham - Pan Mráz (2016) (epizoda) (S02E12)

  • Na zdi jedné z budov ve městě můžeme vidět graffiti s Jokerovskými motivy. (G....)

Gotham - Hrst bláta s podlostí (2016) (epizoda) (S02E14)

  • Postava Jeri a všichni členové její kapely vystupující v klubu měli namalovaný obličej ve stylu komiksového Jokera – bílá kůže a červené prořízlé rty. (G....)

Reklama

Reklama