Reklama

Reklama

Bruce Willis v hlavní roli sci-fi thrilleru o dokonalém místě, tzv. Vice, kde mohou zákazníci uskutečnit své nejdivočejší fantazie s umělými obyvateli, kteří vypadají přesně jako lidé. (Filmbox)

Recenze (86)

Fr 

všechny recenze uživatele

„LEPŠÍ REALITA, SVĚT NEKONEČNÝCH MOŽNOSTÍ, UTOPICKÝ RÁJ, KDE MŮŽETE MÍT VŠE NEBO DĚLAT VŠE CO CHCETE… VÍTEJTE VE VICE!“ /// Svět plnej A.I. sloužících k zábavě. A jak to tak bejvá, tam, kdy se něco může porouchat… a tak blondýně rupne v bedně (přehážou se jí obvody či co) a za rachotu samopalů a doprovodu kulek – zdrhne. Tož tam chvilku tu holku honí (no tak určitě by bylo zajímavější, kdyby to bylo vobráceně…), ale nejde jen vo honění. Myšlenka má prej bejt zajímavá… Bohužel… Takový béčko, postavený na dobrým nápadu, kterej ale přijde vniveč. Spousta samozřejmých náhod či znalostí táhne příběh celkem solidním tempem ke konci, kterej ale nepřichází dostatečně rychle. V dnešní době jsou filmy s Willisem podezřelý. V tomhle navíc hraje první housle jakási blondýna. Postava pěkná, stejně tak pusinka (ústa debile!). Bruce se nepouští do větších akcí, což je jeho štěstí, páč kdyby asistoval těm idiotům, co netrefěj při pádu z loďky vodu, definitivně by si to u mě posral. Škoda že nehrál tu holku. Mohlo to mít takovej travesti šmrnc! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, jestli náhodou nežiju umělej život (jmenuješ se Robert? A živíš se… no fuj!…). 2.) Když jsem nemocnej, neposílaj ke mně doktora, ale inženýra (Jmenuješ se Robert? aha…). 3.) Thx za titule „num71 (+ Odar)“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby se z tohohle filmu odebralo všechno nesmyslné střílení všemi nesmyslnými zbraněmi, nezbude v něm ani třetina takzvaného děje. Další z řady ultimátních důkazů o tom, že lidský mozek lze pomalu, ale jistě vymýt filmem, a že i lidé s filmem vymytými mozky budou natáčet další takové vymývací filmy. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Někde jsem četl, že Bruce Willis má odmakáno, chce být víc s rodinou, tudíž mu laciné produkce vyhovují. Vyžadují od něj minimum úsilí, natáčení probíhá rychle, producenty uspokojí málo, plešatá Willisova hlava na plakátu zachrání mnohé. I tady platí, že se před kamerou objeví jen párkrát, moc se nesnaží a akci přenechává druhým. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Takový neškodný vejplachový béčko na jedno až dvě použití. Film samotnej není po technický a zčásti ani po příběhový stránce špatně zpracovanej, ale... Právě, že jenom zčásti. Jinými slovy místy si to hraje až moc na inteligentní film, kterým to zrovna moc není. Příběh se prostě místy snaží tvářit rádoby hrozně složitě a to asi jenom z důvodu aby zakryl fakt, že je to spíš taková neškodná ptákovinka bez nějakýho hlubšího smyslu. Každopádně Willis si svůj part odbude opět postáváním před kamerou odříkáváním dialogů a místy se tváří celkem jako hajzl. No nic moc asi něco jako v The Prince, ale na druhou stranu lepší takový role, než další kurvení klasiky Die hard. No a Jane je standartně zábavnej. tohohle týpka celkem můžu. Hraní mu sice moc nejde, ale je to sympaťák a svoje si odvede. Takže celkově taková nevinná kravinka na slabší 3* a k tomu 50% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

"To nebylo špatné na robota." YES! taková hláška na závěr se vždy hodí. Brian A. Miller, kamarád Bruce Willise se podíval na Ostrov a napadlo jej že by mohl natočit nový film o umělých bytostech. Zpočátku solidní atmoška, která se ovšem s blížícím se koncem totálně rozpadá. Závěrečné akční inferno v bude VICE budiž jasným důkazem. Tentokráte to máte za 40%, pane Miller. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Slušná variace na Blade Runner ukazuje, že na rozpočtu až tak nezáleží. Svižné sci-fi, které táhnou hlavně honičky a přestřelky. Je fakt, že běhání mesi střelami postavám jde, na druhou stranu Willisova armáda střílí většinou od boku, tudíž strefit se nebude jen tak. Solidní vizuál a dobrá hudba. Thomas Jane tu ještě více vypadá jako klon Ch. Lamberta a A. Childersová je rozkošná Barbie. Poslední záběr mě potěšil, páč stvrdil mé tušení. S ohlédnutím lze připustit, že Willis začal mít první zdravotní potíže. Zajímalo by mě, kolik z těch, co mu v dalších letech nevybíravě nadávali, se mu v duchu omluvilo. Jinak pohodová jednohubka. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jasný priemer. Herci skvelí, ale žiadna veľká sláva, rovnako tak ich herecké výkony. Príbeh je celkom kvalitný, ale čo sa týka dialógov, to už je horšie. Ja som od toho až tak nečakal a to bolo podstatné, že moje očakávania boli v podstatne naplnené a nedostavilo sa ani nijaké potešujúce prekvapenie. Hudba celkom dobrá, ale samozrejme nejak zvlášť neohúri. Ja som sa miestami nudil, miestami sa mi to naozaj páčilo, sem tam boli hluché miesta. Ono by sa dalo povedať, že to nieje snímka pre všetkých, musíte mať naozaj radi starého Willisa, inak to pre vás ani nič moc nebude. Takže presne takej skupine ľudí by som to doporučil. Inak snímka zapadne medzi ostatné priemerné diela. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Bruci, Bruci, Bruci, že se na to nevykašleš a nejdeš radši do důchodu. Expendables 3 odmítneš z finančních důvodů a upíšeš se radši na takovou kravinu? Nechápu tě, ale tohle do kvalitního snímku má hodně daleko, akce občas docela dobrá, ale nebylo jí tolik. Nápad Vice má, jen ho uskutečnit, mohla z toho být slušná podívaná. A je z toho jen nuda a šeď, škoda .. 4/10 = 45% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|50%| Tak co pak tu máme za béčko ? No, béčka mám rád, ale spíš ty akční, zde to moc nového nepřineslo, skoro žádná hluboká zapamatovatelnost, ale přežít se to dalo úplně v pohodě, takže při váhání mezi 2 a 3 * jsem se přiklonil nakonec k té třetí. Jako jednorázovka to vůbec neurazí. Tak s čím začít ? Nedá se to nějak moc pitvat. Příběh určité zajímavé aspekty má, takže si to tu pozornost určitě nějak udrží. Nějaké pranice zde nečekejte. Je tu teda dost přestřelek, kamera je v pohodě, ta technická stránka je na béčko tak akorát. Relativně krátká stopáž, dost dialogů, ale nuda zde rozhodně není. Jen by to chtělo vylepšit scénář, přidat zajímavější akci, nějaké naháněčky atd a hned by to bylo možná lepší. Výraznou chybu film určitě nemá, jen je to takové moc obyčejné. Hudba je taková normální. Herecké obsazení je na tom celkem dobře. Bruce Willis je tu možná zbytečný, ale ujde. Ostatní – neměl jsem s nikým problém. Trochu mi to připomnělo jiné filmy, třeba Náhradníci – sice zdáleně jen, ale přesto. Takže neškodná oddychovka ne jedno shlédnutí, takže u mě čistý průměr, který by náladu zkazit neměl. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Chudák Bruska Willis, v čem to zase hraje, posteskne si nejeden příznivce akčního harcovníka, když narazí na tohle scifi. Jeho režisérem je Brian A Miller, jenž točí levnější filmy se zapadajícími star, ale třeba s takovým Nickem Cagem ještě nespolupracoval. Nejsou to úplně nezajímavé počiny, ale vždycky se na nich najde něco, co příznivý dojem kazí. Tentokrát je to hlavně neoriginálnost, chybí objevné prvky, hodně z toho, co je v tomhle snímku, už bylo k vidění jinde a lépe. Ke všemu je zajímavý kontroverzní rozměr hned potlačen. Debilně béčkově koncipovaný a nedomyšlený závěr film degradoval. Opakování je matka moudrosti. Asi to je nejlepší možnost, jak k tomuto filmu divácky přistoupit. Blonďatá kráska Kelly o sobě neví, že je umělou bytostí, až do násilného incidentu, který spustí její vzpomínky. Je rezidentem kontroverzního komplexu Vice, v němž není nic zakázané. Stálá klientela si užívá nevázaných sexuálních radovánek a fantazií, ani vražda zde není zločinem. Vše je zde legální. Vždyť se jedná jen o roboty, co se dají i po zabití opravit. Město má s institucí dohodu, úlisný viceprezident a jeho pohůnci komplex dokonale zabezpečili. Ale chybička se vloudila. Kelly procitne a dává se na útěk, šéf vysílá přepadové komando, aby byl nežádoucí element odstraněn, milá blondýnka se spojí se svým stvořitelem a dozvídá se o sobě šokující pravdu (šokující byla pro ni, pro diváka ne). Když ve filmu dojde na přestřelku, komando svůj cíl nikdy nezasáhne. Prvek, kdy se robot cítí více člověkem než umělou inteligencí, už je stará vesta. Film je po zajímavě rozehraném úvodu oproštěn od kontroverzního pojetí. Zůstává standardně akčním snímkem, ve kterém má každý herec svůj prostor. Bruska je úplně nevýrazný záporák, Thomas Jane je zábavně nekonvenční detektiv s bujným hárem, co občas procedí vtipnou hlášku, objev Ambyr Childers je nejpůvabnější mezi hereckými akvizicemi. Neztratil se ani "béčkový" Johnathon Schaech coby pravá ruka Brusky a za zmínku stojí i Charlotte Kirk coby kamarádka Kelly, též robot. Film si netroufl na žádné bombastické akční scény. Nejčastěji se v něm střílí. Znáte to, tatatata. Převládal dojem, že se film odehrává na jednom plácku, nikoliv v rozlehlém městě a rozpočet byl utažený, i když z technického hlediska to bylo místy solidní. Příznivci béčkových počinů film zhlédnou hlavně kvůli Brusovi, který si v podobných opusech libuje, ale měl relativně kliku. Tohle sice nemělo žádný úchvatný inovativní a režijní rozměr, ale šlápanec do hovna, to taky nebyl. 60% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

36 %? Vždyť to nebylo tak zlý. Taková upravená béčková verze Ostrova, kde si Thomas Jane hraje na akčňáka „WIllise“. Podobně jako Ostrov, nutí film k zamyšlení, kde je hranice mezi lidmi a „umělými lidmi“, ať už jde o klony nebo roboty. Problém je, že všechno jde tak nepravděpodobně na ruku zamýšlenému ději, kulky se vyhýbají hrdinům, ... Ale Ambyr je celkem kočka a ta okopírovaná myšlenka je dobrá. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Taková trochu beckovejsi verze Ostrova. Willis vymyslel novou zábavu pro lidi, Janovi s mařenkou na hlavě se to moc nelíbí. Pak tam je naka pinda co chce od toho vseho utéct. Akce je málo, ale napinavy to docela bylo takže celkem zabava 4me. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Všetci od Vice čakali proste "více", no nakoniec škandalóznejší film snáď nevyšiel za posledných 20 rokov. Námet zrejme ukradnutý, bola podaná aj žaloba. Producent Emmett si do filmu dosadil ženu Ambyr Childers a milenky, hoci hrať nevedia, ale veď sú to len androidy, tak čo tam po hereckých kvalitách. A keď žena prišla na to, že je len súčasť háremu, tak prišlo k rozchodu, potom rozvodu a neskôr sa prišlo na to, že Emmett vlastne bežne dosadzoval herečky do rolí za sex, pričom taká Charlotte Kirk dostávala roly len preto, že ona šukala ešte vyššie - rovno z šéfom Warner Bros. No proste holývúd bez "v". Samé mrdačky, ktorá má väčšiu dieru, tá hrá, a potom vznikajú takéto zabudnteľné ukradnuté zlátaniny. Bruce Willis našťastie tiež už na túto rolu zabudol. A inak - bol strašne tvárovo kamenný. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hodně nepovedený film - asi podobně jako ten Bessonův. Že si tady Bruce Willis moc nezahraje, to je asi všem jasné při takhle levné produkci. Jenže ono to není ani tak zábavné, aby člověk nepřemýšlel na logickými dírami. Např. jak to, že nikdy nikoho nenapadlo taky si pořídit ostré náboje na lidi, nejen roboty, jak ta selekce byla hlídána? Nebo jak to, že cvičené komando se supernovými sapíky nedokáže při přímém výhledu shora sejmout holku? Případně se nechá odkráglovat umaštěným poldou s revolverem? A to komando nemá neprůstřelné vesty? A proč je jeden z hrdinů tak obezřetný okolo toho, aby je nevysledovali, a přitom si dá na nástěnku div ne nápis Míříme sem? Proč, když se něco odehrává ráno, najedou je u jiné postavy večer? Protože večer se auta víc lesknou a kaluže lépe odrážejí noční oblohu a neony světel? Běháte po tajné budově se sapíkem, a nikdo si vás nevšimne? jinak ta závěrečná hláška je sice ve stylu Kurta Russella, ale tenhle herec na to fakt nemá charisma. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Máte-li rádi mozkovýplachová devadesátková sci-fi béčka, tak tohle by se vám mělo zatraceně líbit. Vice si nehraje na žádný výpravný sci-fi velkofilm jako sračky typu Elysium a přitom je mnohem zábavnější. Všechno je jak má být - zápletka je krásně jednoduchá, děj příjemně odsýpá, hlavní klaďas (Jane) je hláškující oldschoolový beztechový retro týpek (připomněl mi Russellova Plisskena), hlavní záporák (Willis) je slizký, záludný a bezskrupulózní hajzl jdoucí za svým cílem přes mrtvoly, žoldáci hlavního záporáka i se supermoderními zbraněmi neumějí vůbec střílet, takže hlavní klaďas je v klidu jednoho po druhém sundavá svým oldschoolovým kvérem i přes jejich neprůstřelné vesty, sem tam na nás spiklenecky mrkne nějaká odkazová hláška (já na konci zachytil dvojku Aliena a Matrix)... Ale porouchanou umělačku mohla hrát nějaká jiná herečka a tvůrci mohli víc využít potenciálu její postavy po upgradu, šikovný scénárista by s takovým zázrakem (uprgadovaná všehoschopná sexy androidka) dokázal udělat divy; no ale možná bude dvojka. Každopádně pohledný a příjemný mozkový klystýr! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vždyť to není tak zlé. Mě to připadalo jako mix Ostrova, Já, robot či dalších filmů, zabývajících se umělou inteligencí, která si uvědomí sama sebe. Vlastní invence tu sice moc není, ale film docela šlape a na Ambyr Childers se hezky kouká. Závěr mě sice trošku zklamal, protože mi připadal silně nedotažený, ale člověk nemůže chtít zázraky. Podle mě je Vice nemyslně podhodnoceným filmem. 60% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tesil som sa ako vtipne a s chutou zdrbem novy majstrstyk od môjho oblubeneho reziserskeho nemehla. Chlapec ale prekvapil az ma doslova sokoval. Po technickej stranke je to kvalitne odvedene remeslo. Az tak dobre, ze som si porovnal ci sa od minula nezmenil strihac alebo kameraman. Nie, skvadra je rovnaka. Neviem kde sa to v tych beckaroch vzalo, ale tentokrat im to vyslo. Akcia je dokonale prehladna a stylovo natocena. Ziadne chujove strihy ani roztrepana kamera sa nekonaju. K tomu je podporena cool hudbou. Osobne sa mi pacila viac ako ten neprehladny PG-13 bordel v Expendables 3. Takze docasne odoberam Millerovi titul reziserskeho nemehla. Uvidime ako dlho mu to vydrzi. :) Zapletka je tiez zaujimava. Je to sice len beckova variacia filmu Westworld, ale celu prvu polovicu atmosfera funguje dokonale a bol som zvedavy, co za dejove zvraty si na mna scenaristi vymyslia. V tomto smere ale sklamali a necakane sa drzali pri zemi. Potom co sa zorientujeme v deji nas caka uz len priamociara linia v ktorej do konca filmu zaporaci nahanaju hlavnu hrdinku. To by mi normalne nevadilo. Prave naopak. Ale tentoraz nizky rozpocet nedovolil tvorcom zahnat nudu v druhej polovici filmu mnozstvom akcnych scen. Nevyznamenali sa ani herci. Bruce znova predvadza znudeny vyraz cislo 234. Inde skvely Thomas Jane tu je nejaky zarazeny a nic zaujimave nepredvedie. Ambyr Childers je nadherna a ako vystrasena laň je dokonala. Ale keby namiesto nej obsadili Ginu Carano alebo este lacnejsiu Zoë Bell, tak mohli druhu polovicu filmu vyplnit bitkami, co by producentov nestalo vela penazi. A hlavne by vo finale vyzerali milionkrat uveritelnejsie ako Ambyr Childers, ked zoberie do ruky samopal a ide to tam vsetko vystrielat. Takze tu mame zaujimavu jednohubku so spickovou prvou polovicou, ktorej postupne dôjde dych a upadne do tuctoveho priemeru. 5/10. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, ale poměrně zábavné akční béčko, které se inspiruje Dollhouse a Ostrovem. Zpočátku solidní atmosféra a podivování se nad nízkým hodnocení se v pozdější fázi mění pochopení. Zajímavý námět, který se mohl proměnit v inteligentní sci-fi, je dost nevyužitý, ale sakra, Thomas Jane jako drsnej detektiv je fajn a bavil mě. Zbytek obsazení je ryze béčkový a Bruce Willis zase absolutně nehraje. I když on ani neměl v tomhle filmu moc co hrát, funguje spíš jako takovej reklamní tahák. Technicky to vůbec špatné není, hudba není moc výrazná, ale je dynamická, takže akce i díky poměrně přehledné kameře a střihu funguje. Je to trochu natěsno, ale ty 3* hvězdy si to zaslouží. Nenudil jsem se. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tak je tu další kousek s Brucem Willisem kde zase muže ukázat svůj znuděný výraz z posledních let ( vyjma Expendables,kde byl ale pár minut a s kamarádama),ale ejhle zase tak špatný film to není i když je to hlavně překvapivě kvůli Thomasovi Janeovi ,který film táhne a jeho výkon je srovnatelný s rolemi poldu z 80.let.Příběh založen na sci-fi podání,kde zákazníci mužou prožít v místě zvaném Vice své tajné tužby s místními lidmi tedy pardon roboty není zlý a připomíná tak trochu zvláštní dny.Jinak mínus je opětovně výkon Bruce to ať se na mě nezlobí ,ale i tak za mě celkově 50 % a tři hvězdy. ()

Reklama

Reklama