Reklama

Reklama

Neviditelní

(seriál)
  • Slovensko Neviditeľní
Trailer 1
Česko, 2014, 12 h 6 min (Minutáž: 51–60 min)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – gen, který jim umožňuje dýchat vodu. Aniž to tušíme, žijí mezi námi. Vodní lidé. Není to pohádka – je to realita a čistá pravda. Neviditelní je název třináctidílného komediálního seriálu o menšině, žijící v utajení mezi námi. O vodních lidech. Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – akvagen, který jim umožňuje dýchat vodu. V poslední době jich ubývá. Páření se „suchými" totiž snižuje kvalitu jedinečného genu a vodníci postupně přicházejí o svou zázračnou schopnost. Někdy se mezi nimi objeví tzv. „vlk", tedy vodník, který o sobě nevěděl, že je vodník. A když se vodnickým vlkem stane známý pražský lobbista Laušman a navíc před objektivy televizních kamer, nastává problém. A hned dvojitý – suchý notorický podvodník Laušman má v patách policii a nově objevený vodník Laušman vodní lidi, kteří se bojí prozrazení. Díky váhavosti a neschopnosti obou skupin Laušmanových nepřátel získá lobbista spojence, který mu zachrání život. A netuší, co všechno jeho záchranou rozpoutá... (Česká televize)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (232)

EllienPM 

všechny recenze uživatele

Velmi osvěžující první díl. To asi tou vodou... Po dlouhé době seriál, který jde jinou cestou. Už bylo dost nízkonákladových vztahovek ze života, dost bylo kýčovitě sluncem zalité pražskéMoravy. Prostě si z porodnice přineseš dítě v kýblu a chrstneš ho do Vltavy :))). Uvidíme, jak se bude vyvíjet dál. Těším se. Tradičně výborná Simona Babčáková, Eva Nosálková a koneckonců i Langoš, kterýho nijak extra nemusim. Nedoporučuji akvaristům :) a těm, co nemají akvagen 100%. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Dojmy z úvodní epizody: Přesycenost postavami a snad až příliš mnoho děje se snažili tvůrci vtěsnat do úvodního dílu. Dobré herecké obsazení, ale vadily mi ty mediální celebrity mezi vodnickou radou, jejichž přítomnost mi přišla jen prvoplánovaná a nikterak vtipná i vzhledem k tomu, že to jsou neherci. Humorné scénky, či spíše 'vodnické' vtípky se tu nalézt dají, jen jich na komedii je poskrovnu a nemají moc velkou razanci. Taková směsice se sociálním dramatem a satirou. A styl pseudodokumentaristického vyprávění mi též nepřipadal zrovna štastný. Určitě se však podívám na další díly. Alespoň tu na plnou hubu vysvětlili, kdo že je ten lobista... :) edit: Druhý díl byl o poznání lepší a další díly už také ujdou. edit: Od poloviny seriálu to tak nějak přestává být poutavé a děj je čím dál méně zajímavý... (komplet 13 dílůl) Tři hvězdy s odřenýma ušima. ()

Reklama

Zazie 

všechny recenze uživatele

Tak vtipný a zábavný český seriál už jsem hodně dlouho neviděla. Ten svět, kde vedle sebe žijí vodní a suší lidé, přitom ti druzí o existenci těch prvních nemají ani páru, mě neskutečně bavil. Dobrý seriál dělají dobré postavy a tady jich bylo dost, ale zajímavé je, že nositelkami zábavnosti tu jsou spíš postavy ženské. Dvojice Barbora Poláková - Simona Babčáková následovaná Ivanou Chýlkovou jako paní Vydrovou je prostě neodolatelná. Také jeziny jsou nezapomenutelné, i když jsem moc nepochopila, proč jsou ze začátku na oslovení "jeziny" háklivé a v posledních dílech už sami říkají: "my jsme jeziny". Nevím, jestli se uvažuje o pokračování, neukončení některých dějových linií by tomu nasvědčovalo, pokud ano, už se těším. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Po slibném začátku se seriál po pár dílech neuvěřitelně rozplizne v nedějovost a vztahovost telenovely, aby ke konci opět nabral dech k velkolepému finále. Navzdory svému názvu obsahuje jen pár postav, u kterých by člověk neviditelnost a neslyšitelnost ocenil, třeba takoví Bartoška a Hádek ve svých rolích nijak zvlášť nezaujali. Naopak jsem poprvé slyšel Sobotův civilní hlas, a nikdy bych neřekl, že může existovat byť jen desetiminutové dílo, ve kterém se tenhle herec nezasměje. Tady vydržel absolutně vážný až do smrti. Nejúchvatnější výkon předvedla Barbora Poláková, jedině díky ní se dala přežít i ta nudná střední část seriálu. Co se týče dějové stránky, pravda, bylo zde pár věcí z morálního hlediska né zrovna nejčistší. Za á, adorace tunelářů. Vůbec bych se nedivil, kdyby jedním ze sponzorů díla byl Janoušek, Langmajer ho svým vzhledem celkem připomínal. Naopak bych vyloučil jako sponzora Rittiga, to by pak totiž musel hrát hlavní roli typově jinej herec, třeba Jandák. A za bé, tvůrci, herci, koneckonců i diváci mají velké štěstí, že seriál evidentně neviděl kardinál Duka. Když mu tolik vadilo jisté divadelní představení, nedokážu si představit, jak musel řádit při tomhle. ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Tento seriál mě přivedl na myšlenku dobrovolně začít platit koncesionářské poplatky, ačkoliv televizi dlouhodobě nemám a nesleduji a české televizi bych nadto neplatil už jen z přesvědčení. To, co tady vzniklo, nemá obdoby - herecky, famozitka. Langmajer, Babčáková a Sobota ve svých archetypech, k tomu smrtící koktejl těch nej roštěnek současnýho českýho světa: Plodková, Boková, Sandra Nováková a dokonce samotná Velká Blondýna... Ale hlavně, hlavně to neskutečně trefný a přitom laskavý podobenství současné společnosti, kde hrstka utajených vyvolených ovládá svět, ty zase přes různý převodní páky (doktorka Mráčková alias vrchní státní zástupkyně Bradáčová :) ovládaj kluci odněkud z "Atolu" a jediná šance je v tom, že se celej ten zmrdisystém zakousne na vlastním přezmrdování.... Kdo nepochopil, že tenhle seriál není o vodnících, ale o svobodných zednářích a způsobu, jakým ovládli svět ("...a až dosadíme svýho papeže..."), tak nemá co sem psát žádný komentáře. ()

Galerie (354)

Zajímavosti (17)

  • Režisér Radek Bajgar netají, že pri tvorbe námetu sa voľne inšpiroval slávnou komédiou Jak utopit Dr. Mráčka (1974). Pred začiatkom nakrúcania sa stretol s jej režisérom Václavom Vorlíčkom, autorom knihy Petrom Markovom a vdovou po scenáristovi Milošovi Macourkovi. Vorlíček dokonca prijal čestnú rolu jedného z členov vodníckej rady. Vorlíček však na toto nemá práve pozitívny pohľad. Vo svojej knihe "Pane, vy jste režisér!" hovorí, že nápad z filmu bol pre tento seriál de facto ukradnutý. Neskôr bol za to kompenzovaný čiastkou 100,000 Kč. (krasomama)
  • Samotné natáčení scény Laušmanovy (Jiří Langmajer) sebevraždy vzbudilo na pražské Kampě celkem rozruch a muselo se několikrát opakovat. Dokonce zde zastavil jeden z výletních parníků, který plul okolo. (Jirka_Globus)
  • Během křtu dětí ve 4. díle vodnický kněz Jaromír Dulava ponoří do vody jedno z dětí, při následném záběru, kdy ho vrací matce, je však naprosto suché. (ČSFD)

Reklama

Reklama