Reklama

Reklama

Neviditelní

(seriál)
  • Slovensko Neviditeľní
Trailer 2
Česko, 2014, 12 h 6 min (Minutáž: 51–60 min)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – gen, který jim umožňuje dýchat vodu. Aniž to tušíme, žijí mezi námi. Vodní lidé. Není to pohádka – je to realita a čistá pravda. Neviditelní je název třináctidílného komediálního seriálu o menšině, žijící v utajení mezi námi. O vodních lidech. Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – akvagen, který jim umožňuje dýchat vodu. V poslední době jich ubývá. Páření se „suchými" totiž snižuje kvalitu jedinečného genu a vodníci postupně přicházejí o svou zázračnou schopnost. Někdy se mezi nimi objeví tzv. „vlk", tedy vodník, který o sobě nevěděl, že je vodník. A když se vodnickým vlkem stane známý pražský lobbista Laušman a navíc před objektivy televizních kamer, nastává problém. A hned dvojitý – suchý notorický podvodník Laušman má v patách policii a nově objevený vodník Laušman vodní lidi, kteří se bojí prozrazení. Díky váhavosti a neschopnosti obou skupin Laušmanových nepřátel získá lobbista spojence, který mu zachrání život. A netuší, co všechno jeho záchranou rozpoutá... (Česká televize)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (232)

evilmind 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době něco, na co jsem se v ČT docela těšil, jak na základě tématu, tak především dobře vypadajících trailerů. Po první episodě to zatím nebudu hodnotit, ale přesto dost věcí mi přišlo zvláštních - jak je ostatně na veřejnoprávní TV poslední dobou zvykem. Především mi uniká význam toho, proč na jednu stranu naberu poměrně reprezentativní výběr slušných herců (excelují Sobota, Langmajer nebo Chýlková), a na straně druhé je promíchám se strašidelně vyhlížejícími pseudocelebritami, zvláště vodnická rada se jimi hemží - Ondřej Hejna, kterého proboha dokonce nechali (opakovaně) mluvit ve stylu "paní nesu vám psaní", taková ta modní blogerka Františka, a jiné příšery, vybrané dle nejasného klíče... Co alespoň místy funguje je humor, především různé vodnické vtípky a narážky, ale i tady mám pocit, že v trailerech ty pointy vynikly mnohem lépe, než tady, podivně pospojované něčím, co pravděpodobně měl být pokus o nějakou společenskou satiru. Šanci tomu ještě dám, v naději, že pilot byl takový zmatený protože je to pilot. EDIT po 12 episodach - nastesti pseudocelebrity jen ukázněně dělají křoví, vodnická mytologie je docela propracovaná a temná, a humorných narážek je tak akorát. Takže nakonec jeden z nejzajímavějších českých počinů posledních let. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení v našich seriálových vodách (a že poslední roky není o překvapení nouze). Vodnictvo ve velmi lákavém složení (Bartoška, Hejma, Langmajer, sexy Jeziny, Holub, Poláková, Babčáková atd atd) a s moc velmi zábavnými přirovnáními k současné společnosti a historii. První třetinu seriálu jsem se hodně bavil a žasl, kolik nápadů se do tohoto počinu vlezlo. Potom už jsem byl nucen sledovat seriál v práci a nebylo to ono, ale nutno dodat, že i nápadů ubývalo. Stejně mi to ale přirostlo k srdci natolik, že jsem se vydal na výlet na Vyšehrad. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jako na houpačce. V jednu chvíli geniální humor a vzápětí bych tvůrcům nejradši nafackoval. Obrovskou devízou je herecké obsazení s řadou osvědčených jmen a hlavně s kouzelně naivní Barborou Polákovou. Ale ani tak to pořád není ono. Nicméně mráčkovský námět se mi líbí, několikrát jsem se od srdce zasmál a pobaví i cameo zeleného Lišky a dalších. Pevně doufám, že kvalita půjde ještě nahoru. Zatím 55%. ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Já už začínám být opravdu silně alergický na takové ty české hybridní filmy/seriály, které pletou dohromady několik témat, žánrů a ve výsledku je z toho NIC. Jak může být téma vodníků zpracováno tak strašně vážně? Nebo je to moc vtipné, akorát já jsem to nepochopil? Celé to působí jako nějaký projekt pro intouše, nebo kravaťáky, kteří se v kanceláři se zapnutým notebookem u toho budou intelektuálně hihňat. A proč, do háje, všechno české vypadá tak PŘÍŠERNĚ STEJNĚ?!!! Bez nějakého rukopisu, či jinak podané formy? Proč, když vidím na scéně Langmajera s Bartoškou, tak jsem si úplně jistý, že koukám na Líbáš jako ďábel? A ty křeče v hereckých výkonech! Např. scéna, kdy Sobota před vodnickou komunitou říká něco ve smyslu, že vodník nemůže zabít vodníka, je tak nechutně amatérsky zahraná (včetně úplně nevhodně zvoleného úhlu kamery), že to beze srandy působí jako dětské představení na školní besídce, natáčené tatínkem v hledišti mezi ostatními rodiči. Odporný, nevtipný paskvil, totálně zbytečné plýtvání profesionální technikou a financemi. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Konkurenceschopný - seriál . V poslední době na ČT platí "čím větší reklama, tím větší trapárna". ------------------- Úvodní díl byl tak zaplevelený postavami, že jsem se při něm málem utopil. S přibývajícími díly překvapí občas nějaký vtip (přátelství na facebooku). Celkově ovšem vodníci působí dost suše. ()

Galerie (354)

Zajímavosti (17)

  • Najhoršie vraj bolo nakrúcanie v starej čističke odpadových vôd v pražskej Bubenči, filmovací deň trval 14 hodín a voda tam strašne zapáchala. Herci aj členovia štábu sa zabávali na predstave, ako zlatý slávik sedí štrnásť hodín v smradľavej vode, keďže šéfa vodníkov mal pôvodne hrať Karel Gott, ale na poslednú chvíľu odmietol kvôli pracovným povinnostiam. (krasomama)
  • V rozhovoru Edy (Luděk Sobota) s Krysou (Radek Holub) zazní, že Krysa je původem jezuita. Podle různých tvrzení na jiných místech seriálu je ale Krysa trvale v podzemí už nejméně od 15. století (nebo i déle) a jezuitský řád vznikl až v století 16. (Adam Bernau)
  • Dům, kde bydlí Jeziny (Jana Plodková, Sandra Nováková, Iva Pazderková), je na adrese U Železné lávky 554/2 v Praze na Malé Straně. Mýtní domek byl postaven jako sídlo výběrčího mýta současně s Rudolfovou lávkou, která spojovala Klárov na Malé Straně se Starým Městem v místech na Rejdišti. Lávku roku 1914 nahradil Mánesův most a hrázděný domek sloužil jako klubovna sdružení Gemini. (sator)

Reklama

Reklama