Reklama

Reklama

Neviditelní

(seriál)
  • Slovensko Neviditeľní
Trailer 2
Česko, 2014, 12 h 6 min (Minutáž: 51–60 min)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – gen, který jim umožňuje dýchat vodu. Aniž to tušíme, žijí mezi námi. Vodní lidé. Není to pohádka – je to realita a čistá pravda. Neviditelní je název třináctidílného komediálního seriálu o menšině, žijící v utajení mezi námi. O vodních lidech. Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – akvagen, který jim umožňuje dýchat vodu. V poslední době jich ubývá. Páření se „suchými" totiž snižuje kvalitu jedinečného genu a vodníci postupně přicházejí o svou zázračnou schopnost. Někdy se mezi nimi objeví tzv. „vlk", tedy vodník, který o sobě nevěděl, že je vodník. A když se vodnickým vlkem stane známý pražský lobbista Laušman a navíc před objektivy televizních kamer, nastává problém. A hned dvojitý – suchý notorický podvodník Laušman má v patách policii a nově objevený vodník Laušman vodní lidi, kteří se bojí prozrazení. Díky váhavosti a neschopnosti obou skupin Laušmanových nepřátel získá lobbista spojence, který mu zachrání život. A netuší, co všechno jeho záchranou rozpoutá... (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (14)

Neviditelní (2014) 

Musím přiznat, že jsem seriálu příliš nevěřil, asi za to mohla ta modrá v hodnocení a mé zkušenosti s valnou většinou českých seriálových počinů. Teprve v průběhu sledování mi došlo, že se uživatelé jen snažili tou červenou nerozrušit vodníky. Já jsem si totiž setkání se všemi svéráznými postavičkami docela užil, a přestože to občas zaskřípalo, velice dobře jsem se bavil. Silně mě překvapilo zmizení části důležitých postav, i když to bylo v ději vysvětleno, působilo to na mě trochu zvláštně. Ale to je vlastně jedno, humor se nevytratil a seriál na mě fungoval jako nenáročná zábava více než dobře. ()

Epizoda 1 (2014) (E01) 

Škoda, že taková překvapení nezažívám častěji. Začnu se dívat na seriál, od něhož příliš neočekávám, a hned u úvodní epizody se hodně dobře bavím- jen houšť. Kombinace doktora Mráčka a kanceláře Blaník se tvůrcům povedla a já budu tiše doufat, že to vydrží. ()

Epizoda 2 (2014) (E02) 

Tak k Mráčkovi a Blaníkovi přibyli ještě Vydrovi Andílci, tedy Jeziny, tedy Sirény a děj druhé epizody mě bavil možná ještě více než první díl. Měl bych osmdesát šest chutí přihodit i pátou hvězdičku, ale nejde to. V některých případech se mi zdál být humor protlačován až příliš násilně a na některých hercích je až příliš vidět, že jen hrají. ()

Epizoda 3 (2014) (E03) 

Podívejme se pravdě do očí- určité nedostatky tady přetrvávají, ale za sebe můžu říct, že je mi to z větší části jedno. Je to sice důvod pro to, abych nepřidal v hodnocení i pátý kousek, ale nebrání mi to v tom, abych se dobře bavil. Konečně zase česká záležitost, u které nemám chuť neustále hledat chyby. ()

Epizoda 4 (2014) (E04) 

A zase spokojenost. Už počtvrté ze čtyř pokusů. To je slušná úspěšnost. Moc se mi líbilo, kolik prostoru dostala Monika, i jak ho dokázala Barbora Poláková využít. Ale nebylo to jen o ní, bavil jsem se vlastně po celou dobu. Na to, že jde v podstatě o nenáročnou oddechovku, jsem zatím až nečekaně spokojený. ()

Epizoda 5 (2014) (E05) 

Pátá epizoda mě po zábavných předchozích dílech hodně zklamala. Komatózního Laušmana nahradila dějová linie s nedoléčenou notorickou topičkou (pozor- kotle v tom nehrají žádnou roli) sucháčů a já jsem jen tupě zíral. Tak zbytečnou dějovou odbočku/ slepou uličku, aby člověk pohledal. Příběh tady fakt drhl a debaty o tajemství pod Vyšehradem se mi rychle omrzely. ()

Epizoda 6 (2014) (E06) 

Jak jsem byl po prvních čtyřech epizodách téměř nadšený, tak jsem z posledních dvou zklamaný. Laušman se omezil jen na fyzickou aktivitu, humor musela obstarat Monika, a i když jí nemůžu upřít snahu, nebylo to tak úplně ono. Humor mi chyběl v celém šestém dílu a vodnická romance mi ho nedokázala nahradit. 3*- ()

Epizoda 7 (2014) (E07) 

Tentokrát byl děj o šupinu lepší než v předchozí epizodě, ale ani tak to nebyla žádná sláva, Seriál měl v prvních čtyřech epizodách nejen mnohem lepší tempo, ale hlavně docházelo mnohem častěji k humoru, ten je s přibývajícími díly stále vzácnější ()

Epizoda 8 (2014) (E08) 

Hned na začátku mého komentáře vypíchnu největší zklamání osmé epizody- konečně jsem viděl tajemného krysu a hořce toho lituji. I přes toto těžké zklamání jsem se vrátil k vyššímu hodnocení, protože jsem měl opět možnost častěji se zasmát a protože mě zaujaly turbožáby. Jsem připraven rozjet masnou farmu, jen bych potřeboval tři šikovné vědecké pracovnice, které by pro mě vyvinuly turboskot a turboprasata. ()

Epizoda 9 (2014) (E09) 

Pořádně jsem se vyhecoval a napálil epizodě plný počet hvězdiček, protože jsem se výborně bavil. Už úvodní scéna s ranním probuzením se mi fest líbila, Laušmanův výraz u snídaně byl ještě lepší, u definice Facebooku jsem málem přišel o bránici, na vlastní oči jsem viděl, jak se zabíjí a křísí vodník, no a ta podvodní rozbrušovačka... Tohle byl fakt dobrý zážitek, Jeziny jedou, a i když z Luďka Soboty nikdy nebude dokonalý herec, vážnější role mu sluší podstatně víc než ti jeho věční blbci (kromě Františka Koudelky). ()

Epizoda 10 (2014) (E10) 

To, že mě nějaká epizoda opravdu baví, snadno poznám podle toho, že se mi hodinová stopáž srazí na třicet minut. Tady se mi to stalo, takže jsem s hodnocením neváhal. Opět u mě zabodovala už snídaně u Jezin a přes skvělou Moniku, vydírání u Vydrových a spásání vyšehradské trávy mě tvůrci přivedli až na sezení k Magdě. Bavil jsem se výborně. ()

Epizoda 11 (2014) (E11) 

Jak tak koukám na hodnocení většiny ostatních uživatelů, tuším, že je se mnou asi něco špatně, protože se na rozdíl od nich u seriálu stále dobře bavím, ale stejně jako jindy je mi to úplně jedno. Z ranních návštěv v doupěti Jezin se už stala hezká tradice, ale i další děj mě dokázal často rozesmát a Monča zase psala. ()

Epizoda 12 (2014) (E12) 

Děj dvanácté epizody byl sice ve srovnání s předchozím dílem o něco slabší, i tak jsem si v něm ale našel to svoje, takže jsem se i tentokrát mohl slušně bavit. S tím jsem nakonec vůbec neměl problém, protože spolehlivá Monika opět nezklamala a Agla to přece s Vydrou myslela dobře... 4*- ()

Epizoda 13 (2014) (E13) 

Za finále seriálu jsem opravdu hvězdičky ubírat nemohl a ani nechtěl. Závěr se tvůrcům povedl, Laušman skvělým způsobem dokončil svůj přerod v mesiáše a inseminátora, Monika ještě vytunila svou už tak fantastickou formu, a k tomu došlo i na absurdní upalování Vody:-D Hmmm, takže i Jan Palach... ()

Reklama

Reklama