Reklama

Reklama

Neviditelní

(seriál)
  • Slovensko Neviditeľní
Trailer 2
Česko, 2014, 12 h 6 min (Minutáž: 51–60 min)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – gen, který jim umožňuje dýchat vodu. Aniž to tušíme, žijí mezi námi. Vodní lidé. Není to pohádka – je to realita a čistá pravda. Neviditelní je název třináctidílného komediálního seriálu o menšině, žijící v utajení mezi námi. O vodních lidech. Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – akvagen, který jim umožňuje dýchat vodu. V poslední době jich ubývá. Páření se „suchými" totiž snižuje kvalitu jedinečného genu a vodníci postupně přicházejí o svou zázračnou schopnost. Někdy se mezi nimi objeví tzv. „vlk", tedy vodník, který o sobě nevěděl, že je vodník. A když se vodnickým vlkem stane známý pražský lobbista Laušman a navíc před objektivy televizních kamer, nastává problém. A hned dvojitý – suchý notorický podvodník Laušman má v patách policii a nově objevený vodník Laušman vodní lidi, kteří se bojí prozrazení. Díky váhavosti a neschopnosti obou skupin Laušmanových nepřátel získá lobbista spojence, který mu zachrání život. A netuší, co všechno jeho záchranou rozpoutá... (Česká televize)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (232)

anura 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně promarněná příležitost. Seriál měl potenciál cca do 3. dílu, pak to s ním šlo sešupem z kopce. A na vině je scénář, jakoby byl psán na koleni před každým natáčením, nebo se v průběhu točby změnil rozpočet, odešli hlavní aktéři, scénárista našel na psaní někoho jiného. Epizodní figurky převzaly otěže hlavních rolí (kardinální chyba) a vtip, kterým bavil fiktivní vodnický svět, se totálně utopil v plytkých scénách. Z komického seriálu mexická telenovela. Esmeralda nebo Divoký anděl hadr. Poslední 3- 4 díly takové utrpení, že jsem nebyla schopna dokoukat závěrečný díl. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Konkurenceschopný - seriál . V poslední době na ČT platí "čím větší reklama, tím větší trapárna". ------------------- Úvodní díl byl tak zaplevelený postavami, že jsem se při něm málem utopil. S přibývajícími díly překvapí občas nějaký vtip (přátelství na facebooku). Celkově ovšem vodníci působí dost suše. ()

Reklama

Stružák 

všechny recenze uživatele

Neviditelní mají hlavní problém v tom, jak jsou jednotlivé díly natáhnuté. Vtipné scény se v seriálu občas najdou, ale rozhodně jich není tolik, aby to vydalo na 50 minut. Nestačí ani ta rádoby detektivská zápletka, která je hodně nedokončená. Dvě hvězdičky dávám za několik výborných postav: komisařka, ta blbá blondýna, Laušman... :) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pro pražské vodníky mám coby Pražák slabost. A není to kvůli skvělému Dr. Mráčkovi, ale kvůli Andreji Gjuriči a jeho nádherné knize o Praze a Kampě - Kam běží modrá liška... Proto jsem i díky masivní reklamě, která je byla na veřejnoprávní ČT vpravdě bombastická moc těšil. Nechci hodnotit po prvním dílu, ale zatím jsem celkem rozpačitý. Nasazení známých herců a serebrit co do rozsahu je seriál srovnatelný se socialistickými Chalupáři, což však není vždy ku prospěchu věci, protože sérebrity většinou hrát neumí což je i většinou znát. Zatím tam byl kde kdo, chyběl mi tam božský hérec Kája Gott, no ale nechme být a nesuďme po pilotu... Osobně jsem moc nechápal to jakoby dokumentární schéma a sdělované poznatky vodníků do kamery... navíc řada narážek na pražské kmotry byla tak tupě podaná až byla trapná. Ale zase oceňuji poměrně detailně rozpracovanou tu vodnickou mytologii a celý jejich svět, kde voda je tím hlavním ať už se jedná o prostředek k přežití či pouhý chlast :-). Zatím bych tomu dal prostor a určitě se podívám na další díl. Nicméně jsem očekával trochu výraznější vůni puškvorce a tak jsem mírně zklamán. Tři akvageny. Zatím. * * * ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Televizní bomba podzimu...což ovšem nezabrání zdejším českobijcům, aby spustili svůj tradiční evergreen. Jsem rád, že ze seriálu jde pohoda a né pozérské negace, který si na csfd "užívám" až dost. (po 10dílech 4* - skvělej casting, Kristýnka Liška Boková je nekrásnější vodnice v dějinách českého vodnictví ) ()

Galerie (354)

Zajímavosti (17)

  • Během rozhovoru Vydry (Jiří Bartoška) a Laušmana (Jiří Langmajer) v prvním díle, kdy oba aktéři sedí ve vodě na židlích, se v záběrech změní poloha ucha na kýblu, samotného kýblu a větve, která leží na břehu. (Jirka_Globus)

Reklama

Reklama