Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben-Hur je epický příběh Ben-Hura (Jack Huston), potomka významného knížecího rodu z Jeruzaléma, jehož adoptivní bratr Messala, vysoce postavený příslušník římské armády, ho křivě obviní ze zrady. Jeho rodina včetně milované manželky skončí ve vězení a on sám je zbaven majetku a odsouzen k doživotním galejím. Po třech letech strávených na moři se Ben-Hur vrací do vlasti s jedinou myšlenkou - pomstít se Messalovi za všechna příkoří, které mu způsobil. Vyzve jej proto na souboj v závodech čtyřspřežím, aby dokázal, že pravda a vítězství stojí na jeho straně. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (10)

Trailer 4

Recenze (234)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pôvodného Ben Hura som nevidel a ani žiadneho iného, takže mi to prišlo aj celkom vhod, že niekto natočil tento príbeh. Na konci som si ale povzdychol, aká je škoda, že to nenatočil niekto schopnejší. Samotný príbeh bol dobrý, mal šťavu aj potrebný náboj v podaní Morgana Freemana, akurát mi tu len chýba niečo, čo by ma vytrhlo / pripútalo zo/ do sedačky, pretože takto to bola iba pekná cesta späť ku svojej rodine. Herci tiež nič moc, ale aspoň Marco Beltrami trochu uši potešil. Obľúbený soundtrack: Ben-Hur Theme. 65% - 3* ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Ben Hur je takové náboženské béčko, které ovšem bylo v roce 1959 natočeno v tak bombastickém měřítku, že si před ním Akademie sedla na zadnici a nastrkala mu jedenáct Oskarů. Nikdy to pro mě nebylo žádné veledílo, či dokonce umění, ale nutno uznat, že to byla slušná dobrodružná podívaná, která si hleděla Charltona Hestona a jeho cesty do arény, a vše ostatní bylo utlumeno. To Bekmambetov tlačí na pilu jak v náboženství, tak v politice, první půlhodina připomíná telenovely, námořní bitva je chaoticky sestříhána, a závěrečný happy end je opravdu over-over-over-top (zvedl se mi žaludek). Závod v aréně ujde, jen u té cimrmanovské strategie "prince Drsoně" bych si na výhru v reálu nevsadil. A tak zbývá béčko, které se sice dá přežít, ale jeho zbytečnost volá do nebes. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Když dva dělají totéž, není to totéž. A když se někdo snaží znovu natočit naprostou klasiku, která na rozdíl od jiných filmů doposud nevyčpěla, říká si o pořádné římské zbičování. Když tak čtu zdejší recenze, v podstatě se diváci dělí na dvě poloviny. Jedni Ben Hura s Hestonem neviděli a těm vnímavějším příběh i s poselstvím připadá zajímavý. Těm druhým naopak nudný. Druhá polovina viděla řekněme předlohu a jen těžce rozdýchává modernější remake. Proč se vlastně remaky točí položil jsem si otázku. Tak jednak se někdo snaží třeba zpracovat nějakou látku už dříve zpracovanou po svém. Proti tomu nic. Jen co Hamletů je ve filmech a na divadlech. Pak se někdo možná snaží starý snímek natočit moderněji, využívajíc všech nových technologií. Proti tomu také nic. U starých válečných filmů si filmaři museli vystačit s modely nebo pár dochovanými leteckými veterány. Dnes stačí nadupané písíčko a netřeba půjčovat jediný letoun. Marně hádám proč do toho Timur Bekmambeton a jeho parta šel. Já mám tento příběh rád, ale hned od počátku mi nesedli herci. Jack Huston holt není Charleton Heston. Epický koňský závod měl svých pár napínavých momentů, ale někde koně působili hodně digitálně. Hlavně když vjeli do obecenstva. Svým způsobem to bylo dobře, protože film jsem sledoval s omladinou a nevyvolalo to slzičky. Bylo to natolik syntetické, že to bylo jasné i mladším divákům, že to je jen jako. Freeman se tam objevil jako takový průvodce a vypravěč. Takhle tedy asi bude vypadat pirát Bartoš až tu přijmeme islám a on zestárne ! :-). Celej konec byl strašně uspěchaný, mimo původní i knižní předlohu. Mimochodem věděli jste, že původní Ben Hur je natočen podle knihy Lewise Wallace, amerického generála a byla napsána během americké občanské války ? Je to tedy relativně mladý příběh dvou nevlastních bratrů okořeněný křesťanstvím a křesťnskou naukou. Příběh z doby, kdy se Římanům začalo zvolna rozpadat impérium pozvolna leptané křesťanstvím. Dávím za dvoje galejnické okovy a doporučuji toto obejít a kouknout na Wylerova Ben Hura z roku 1959. * ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Ben Hůř! Taxe i tisícioskarová (Div se světe!) bajka o správňáckém židovi dočkala svého respatlání a je to stejně kýčovitý a užvaněný kudlankovský southern jako ta přeceňovaná Bible ryloudyt s Čárltnem. Sice ubrali tak půl hodiny ježišiády a kapku to zdynamičtili, takže u toho had usíná trochu pomaleji, nicméně ta jedna scéna, ke které se musíte prokousat dvěma hodinami žalmů a jiného sterilního tlachání, je v digitálním bordelu daleko méně působivá než stará dobrá manuální výroba koňského salámu. Hestnova archaická kvadriga tak pořád vítězi o tři pajdavé Mojžíše, i když ji tentokrát pilotuje daleko menší slizák. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ok, starou klasiku jsem neviděl, ale rozhodl jsem se, že tomuhle kousku po nějaké době šanci dám, už jen proto, že Bekmambetovo Wanted mám hodně rád a své řemeslo ovládá. Musím tedy říci, že nenáviděný remake dopadl lépe než většina letních outsiderů, kterých bylo letos opravdu požehnaně. Nechtěných sequelů byla pěkná řádka, ale tenhle tradiční sandálovej film měl jakožto remake svou pozici ještě těžší. A ačkoliv dredatý Morgan Freeman fanoušky do kina nalákat nedokázal a z filmu se stal ohromný propadák, tak mi tenhle spektákl přišel nejenom koukatelný, ale vážně jsem se u něj dobře bavil a tempo až do závěru téměř nezvolnilo. Podle počtu hodnocení je vidět, že Ben Hur lidem nestojí ani za spirátění a přitom si takovouhle kritiku nezaslouží. Samozřejmě oscarové předloze nemůže ani náhodou konkurovat, ale na zlepšení nálady nádhernými prosluněnými lokacemi a boji římských vojsk určitě zafungovat dokáže...7/10 ()

Galerie (77)

Zajímavosti (12)

  • Gal Gadot bola pôvodne obsadená do roly Esther, avšak pre pracovné vyťaženie musela film opustiť. (figliar)
  • Římští vojáci při pochodu zpívají latinsky. (vojtaruzek)
  • Jazdci na koňoch používajú vo filme strmene na nohy. Tento vynález sa v Európe objavil až v 6-7. storočí n.l. (Ludo444)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

22.12.2014

Chilského herce Pedra Pascala možná znáte jako prince Oberyna ze Hry o trůny. Tahle role mu přihrávala nejen nové fanoušky, ale také pozornost Hollywoodu, takže se v příštích letech začne objevovat i… (více)

Cinecittà – návrat ke slávě?

Cinecittà – návrat ke slávě?

30.11.2014

O italském filmovém studiu (čti „činečita") sídlícím v Římě jsme se tu už zmínili před několika měsíci v souvislosti s několika připravovanými nákladnými televizními sériemi (jedna z nich v režii… (více)

Reklama

Reklama