Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben-Hur je epický příběh Ben-Hura (Jack Huston), potomka významného knížecího rodu z Jeruzaléma, jehož adoptivní bratr Messala, vysoce postavený příslušník římské armády, ho křivě obviní ze zrady. Jeho rodina včetně milované manželky skončí ve vězení a on sám je zbaven majetku a odsouzen k doživotním galejím. Po třech letech strávených na moři se Ben-Hur vrací do vlasti s jedinou myšlenkou - pomstít se Messalovi za všechna příkoří, které mu způsobil. Vyzve jej proto na souboj v závodech čtyřspřežím, aby dokázal, že pravda a vítězství stojí na jeho straně. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (10)

Trailer 4

Recenze (234)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tyhle remaky by se neměly dělat. Většinou to končí špatně, jako v tomto případě. Je to vážně zbytečné, podobně jak u Sedmi statečných. Originál jsem bohužel neviděl, takže to nemohu porovnat. Tento příběh mě skutečně moc nezaujal. Místy je to až nudné a ta trocha akce a efektů to nezachrání. Ani herci to moc nevytrhli. Oba hlavní představitelé nejsou příliš známí a Morgan Freeman tu má spíš vedlejší roli. Samotná Ježíšova linka mi přišla taky dost zbytečná. A drobná role příjemné Nazanin Boniadi už to taky nezachránila. Takže tudy prostě cesta nevede. "První v cíli znamená poslední v hrobě." ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Je až s podivem, jak málo toho ve filmu funguje. Rozhodně ne vztahy mezi postavami a jejich motivace. Také není jasné, zda to mělo být psychologické drama nebo nadsazený příběh herojů z počátku našeho letopočtu. Spousta scén je utnuta tak úsečně, až mi to začalo připadat, že si Timur a jeho parta zkrátka chtěli natočit závody čtyřspřeží v aréně a nezbytný prolog už chtěli mít z krku. Obsazení při vší úctě k zúčastněným je dost slabé (jedinou hvězdou je tu Morgan Freeman). Pár očividně digitálních velkých celků se jen mihne. A pohádkový závěr v kontextu předchozího děje působí jako jedno velké WTF. Ani to nehodlám porovnávat s předchozími verzemi, Timur tu totiž selhal hlavně jako vypravěč. ()

Reklama

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Ben-Hur je především o odpuštění a víře, která přináší zázraky. Kamenem nového zpracování pro popcornovou generaci diváků je akční roztřesená kamera absolutně se nehodící k historickému tématu...Střídání rychlých záběrů a velmi stručný konec, kde se všichni po prožitém utrpení šťastně obejmou zazdí veškeré emoce. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Sice jsem původní snímek neviděl a už jenom kvůli časové délce mne tak to trochu odradil, ale nový Ben-Hur není zas tak špatné "televizní" béčko. Ano přesně tak. Televizní... Ben-Hur se sice snaží tvářit jako velkofilm století, ale není tomu tak. Herecké obsazení vypadá jak ze Španělské telenovely, kterou právě vysílají na Prima Love. Ikonickou postavou filmu bude jedině Freeman, kterej mi tam taky až tak nesedl... Ale celkově je od tvůrců vidět snaha udělat kvalitní, ale zároveň z vlastní strany vytvořený remake starého snímku, který posbíral několik nominací. Nenáročně dobré béčko se solidním CGI zpracováním. Jenom Rating 15+ nechápu. 60% ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Ano, v komentáři se určitě odrazilo i srovnání se slavnou verzí z roku 59. Ale i kdybych na ni zapomněl, tak tato verze je prostě surovější ve všech směrech na úkor vlastního příběhu. Nebýt to Ben Hur, vypnul bych to už zezačátku. Jediné milé překvapení čekalo na konci, ale tak trochu odbyté. Tuto verzi rozhodně nedoporučuji. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (12)

  • Film mal mať oficiálne premiéru 26. februára 2016, avšak v októbri 2015 posunulo štúdio dátum premiéry na 12. augusta 2016. (beso74)
  • Římští vojáci při pochodu zpívají latinsky. (vojtaruzek)
  • Pri napadnutí rímskej légie počas vstupu do Jeruzalema šíp zasiahne nosiča vojenskej štandardy. Legionár stojaci vedľa ju okamžite chytá, aby tak zabránil jej pádu. Štandardy légie boli chované vo veľkej úcte a Rím viedol vojenské kampane na ich znovuzískanie v prípade straty (napr. po bitke v Teutoburskom lese). Štandarda v tomto prípade zobrazuje vlka, hoci po Mariánskych reformách bol všeobecným symbolom orol. Štandarda s orlom je viditeľná v pozadí predchádzajúcej scény za štandardou vlka. (Ludo444)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

22.12.2014

Chilského herce Pedra Pascala možná znáte jako prince Oberyna ze Hry o trůny. Tahle role mu přihrávala nejen nové fanoušky, ale také pozornost Hollywoodu, takže se v příštích letech začne objevovat i… (více)

Cinecittà – návrat ke slávě?

Cinecittà – návrat ke slávě?

30.11.2014

O italském filmovém studiu (čti „činečita") sídlícím v Římě jsme se tu už zmínili před několika měsíci v souvislosti s několika připravovanými nákladnými televizními sériemi (jedna z nich v režii… (více)

Reklama

Reklama