Reklama

Reklama

Akta X - Návrat

(série)
Trailer 6
Drama / Horor / Thriller / Mysteriózní / Sci-Fi / Komedie
USA, 2016, 4 h 18 min (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

Chris Carter

Kamera:

Joel Ransom

Hudba:

Mark Snow

Hrají:

David Duchovny, Gillian Anderson, Mitch Pileggi, William B. Davis, Lauren Ambrose, Robbie Amell, Joel McHale, Annet Mahendru, Annabeth Gish (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Téměř 14 let po odvysílání původního seriálu se otevírá další strhující kapitola Akt X v šesti epizodách, za kterými tradičně stojí tvůrce a producent Chris Carter. V hlavních rolích slavných agentů FBI, Foxe Muldera a Dany Scullyové, se opět představují David Duchovny a Gillian Anderson. V roli Waltera Skinnera, náměstka ředitele FBI a nadřízeného obou agentů, který zručně balancuje na hraně mezi loajalitou k oběma detektivům a odpovědností vůči nadřízeným, se jako obvykle objevuje Mitch Pileggi. Užijte si návrat jednoho z nejdéle vysílaných sci-fi seriálů v televizní historii, popkulturního fenoménu, který se může pyšnit cenou Emmy i Zlatým glóbem. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 6

Recenze (134)

noriaki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Důstojné pokračování ikonického seriálu. A to se vším všudy. Takže i s nezaměnitelnou atmosférou, obrovskou nápaditostí a nevyrovnanou kvalitou epizod. Jen jedna věc se změnila. Mytologie, která byl dříve tahounem, je dnes brzdou. První a poslední díl jsou jednoznačně nejslabší z půltuctu příběhů. A je na nich nejvíc cítit, jak je celý koncept zastaralý a dnes už téměř naivní. Naopak, když tvůrci hodili za hlavu křečovitou snahu nezklamat a natočili i něco pro radost, vyprodukovali nejlepší díl celého revivalu. I proto, že jsem ji podvědomě neporovnával se současnými, po všech stránkách sofistikovanějšími projekty. Řečeno s nadsázkou. Když postavím do ringu Akta X a Games of Thrones, tak je GoT sežerou zaživa. Jenže když vznikal koncept Akt X, tak fantasy seriálům vládla Xena. ()

El-Barto

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na návrat Akt X jsem se fakt těšil, ale je to zklamání. Nejlepší je třetí epizoda, která přišla s parodickou sebeshazující polohou, která tomu kupodivu sedla. Upřímně jsem se smál a bavil se a to proto, že Darin Morgan to psal s obrovským nadhledem a citem. Zároveň ale pod kupou hlášek a skoro až komediálních gagů nezapomněl na příběh a hlavní postavu. Tou je Guy Mann a jeho příběh nejen že vyvolává záchvaty smíchu, ale taky citelně řeže do podstaty lidský nátury. Bravo za tuhle epizodu, oceňuju odvahu pustit se do něčeho tak jinýho, než na co jsme zvyklí. Jinak jsem se ale v ani jediný další epizodě starých dobrých Akta X, který máme všichni tak rádi, nedočkal. ()

Reklama

WolfR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chris Carter měl úžasné možnosti jak navázat na konec 9. série a přitom do seriálu vrátit vše co na něm máme rádi. Bohužel se upnul k dělání radosti fanoušků a celé to tak trochu nedává smysl, dokonce bych řekl, že je to takové nemastné neslané. Ale pořád tam jsou zajímavé nápady a jistá atmosféra, 3 hvězdy. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Návrat kultu, legendy a formujícího zážitku celé jedné generace v podobě, která fanoušky potěší (a nové diváky nepotěší) tím, že se nesnaží o nový začátek, spoléhání na nostalgickou vlnu, modernizaci či něco takového, ale prostě navazuje tam, kde se před lety skončilo; dějově i stylově. Nese to sebou značné riziko rozčarování "co fungovalo v devadesátkách, mělo zůstat v devadesátkách", které jistě mnohým reálně hrozí, jelikož přeci jen televizní tvorba za tu dobu prošla překotným vývojem, čili co tehdy sledoval každý, bude dnes záležitost spíše pro skalní fanoušky. A nenechte se mýlit, tohle je fanservis par excellence; i ty tužky ve stropě po více jak dekádě zůstávají zabodnuté. Pokud je (myšleno Akta X) či ji (myšleno Gillian Anderson) milujete, tak není co řešit. Pokud ne, tak vězte, že navzdory všem těm letům je vlastně vše při starém; se všemi klady (a že jich je) i zápory (a těch také není málo). Berte nebo nechte být. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

10.séria - 75%. Tešil som sa Návrat, pretože duo Mulder a Scullyová, ma jednoducho bavia už niekoľko rokov. Návrat ponúkne iba 6 dielov, niektoré sú slabšie, iné (tie mimozemské) sa znova vracajú ku koreňom, ktoré Akty-X tak preslávili. Bavil som sa, medzi Davidom a Gillian to furt klape. Navyše Scullyová je stále celkom kosť. Poznámka na okraj: v treťom diely, na náhrobnom kameni, pri ktorom leží Mulder, je napísané Kim Manners. Ide o jedného z režisérov Aktov-X, ktorý umrel v roku 2009. Od roku 1993 režíroval najviac epizód - 51. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (3)

  • Ve 22. minutě dojde k vypnutí ventilátoru (umělé plicní ventilace) sestrou, hodnoty se změní a dojde k zástavě srdce. Během chvilky vstoupí do pokoje dva agenti, sestra ventilátor opět zapne a pacient je během vteřiny opět stabilní, což nedává smysl. (Winster)

Reklama

Reklama