Reklama

Reklama

Než jsem tě poznala

  • USA Me Before You (více)
Trailer 2

Louise ví leccos. Ví, že se jí líbí práce v bistru, a ví, že možná nemiluje svého přítele Patricka. Zato neví nic o klasické hudbě, neví, že přijde o místo, a kdyby tušila, co ji čeká, asi by tomu stejně nevěřila. Will zase po dopravní nehodě ztratil chuť do života. Ví, čím byl kdysi a všechno se mu nyní zdá nepodstatné, a také přesně ví, jak s tím skoncovat. Zato neví, že Lou mu vtrhne do života jako náhlá bouře. A ani jeden z nich neví, že jeden druhého navzájem navždy změní ... (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (713)

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Predtým, ako som spoznal tento film som si myslel, že to bude len ďalšia presladená romantická omáčka pre ženské publikum. Vlastne aj bola, ale malo to nadhľad, vtip, dôvtip a peknú sympatickú dvojicu a nebolo to až také na plakanie, skôr na zasmiatie, až na ten záver. Tak či onak, kvalitnejšia romantická dráma než som čakal. ()

AdelleR 

všechny recenze uživatele

To se tak sejdou Tywin Lannister a Daenerys Targaryen a tentokrát se nechtějí zabít... ehm. Knihu jsem četla před lety, ale troufnu si říct, že to není vůči své předloze kdovíjaký prohřešek. Ano, jisté důležité scény jsou fuč, ale stále to má dynamiku, připadalo mi to plynulé a svůj humor si to navzdory vážnosti tématu stále zachovalo. Nebrečela jsem tolik, jak jsem myslela, že budu - ale herecké výkony obou hlavních aktérů tu jsou naprosto luxusní. ()

Teri123 

všechny recenze uživatele

Až na ten předvídatelný konec to bylo fajn. Mix herců z GOT a Harryho Pottera byl super a všichni to zahráli moc dobře. Emilia Clarke je úžasná a i když mě její role ze začátku dost štvala a přišlo mi, že to přehání, nakonec to zahrála opravdu skvěle. Konec skončil, tak jak si myslíte, což je celkem škoda protože už jsem z umírání postav na koncích romantických filmů alergická. Jinak to ale byl poměrně dobrý film, u kterého neusnete ani se nepropadnete hanbou do země. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Dojemné, přeslazené, poloromantické a především smutné, vzhledem k tomu, že hlavní hrdina je mrzák. Nebýt tam rozkošná Emilka, asi by to bylo těžko tak snesitelné a příjemné. ()

domeniqeue 

všechny recenze uživatele

tak toto opravdu ne, amorální agitka na eutanázii pro rozmazlenýho sobeckýho milionáře? Co by na to řeklo sdružení paraplegiků Paraple, kteří nemají na eutanázii na luxusní švýcarské klinice ? Jedna hvězda je za roztomilou Clarke :-) ()

mia.com 

všechny recenze uživatele

I ve srovnani s knihou je film povedeny. Samozrejme se do nej vse nemohlo vejit, takze tvurci se zamerili na dve hlavni postavy a ostatni vztahove a rodinne problemy se jen sem tam mihly zkracene v pozadi a spise byly vynechane. Nicmene herci jsou skveli, jak Emilka tak Samik se uzasne zhostili svych roli, pribeh je dojemny a realie krasne na pohled. ()

DeJiF 

všechny recenze uživatele

Pokud jste o něco zběhlejší v recenzích mého profilu, tak víte, že nejsem dvakrát velký fanoušek romantických filmů a to většinou pro jejich předvídatelnost a hromadu klišé a když je to hoodně špatný film, tak i cringe romancí. Nu a už dost dlouho jsem byl pražen jednou osobou za neznalost romanťáků a co se v nich děje v určitých situacích i dohodli jsme se, že se na tento film podíváme. Vlastně jsem se na to i těšil (samozřejmě už jen díky tomu, že to bylo s tou osobou) ale na tento film jsem už pokukoval před nějakými dvěma roky, i když tehdy jsem přemlouval svoji mámu, ať se na to se mnou podívá, bohužel to nevyšlo a já na něj tak nějak zapomněl. A už dopředu můžu prozradit: Me Before You byl zatím nejlepší romantický film, co jsem kdy viděl. Příběh se soustředí na dvě hlavní postavy (překvapivě): Willa a Louisu. Will je ochrnutý a jezdí na vozíčku a Louisa byla zaměstnána jako jeho opatrovatelka. Film ukazuje vývoj jejich vztahu postupnými krůčky, kdy to z jejich prvního setkání nemůže vypadat, že se ti dva kdy dají dohromady. Dále zde hrají roli i postavy vedlejší a to rodiny obou protagonistů, Louisin přítel a Willova bývalá manželka. Je proto skvělé vidět, že jejich minulost nebyla opomenuta a dodává to filmu ještě větší šmrnc. Škoda ale je, že příběhy vedlejších postav jsou tu opravdu jen pozadí pro ty dvě hlavní a jejich charaktery jsou občas nedopracované a je to škoda, film by pak měl ještě o něco větší hloubku a vzhledem k stopáži, tedy ani ne 2 hodiny, by to vůbec nevadilo. Každopádně ty hlavní postavy jsou propracované dobře, vývoj jejich vztahu je zábava sledovat a film celkově uteče hrozně rychle. U finále mi bylo řečeno, že prý budu plakat... No... Neplakal jsem, ale to už tak bývá, já jsem u dojemných filmů občas bezcitné hovado XD, což ovšem neznamená, že mě konec nepřekvapil a nedojal. Podtrženo sečteno, Me Before You mě nadchl, jako žádný jiný romantický film předtím, vztah mezi dvěma charaktery je propracovaný a vtipný, atmosféra ve filmu je příjemná a jediné, co by se dalo zlepšit, jsou vedlejší postavy. Jinak tleskám, dobrý výběr filmu a nejlépe strávené úterní dopoledne. ()

sh4ris 

všechny recenze uživatele

Tak tohle hodně funguje a bodejť by ne, když jde o britskou romanťárnu. Příjemní lidé, nepříjemné osudy..and yet, děje se to a má to grády. Aneb když potkáš lásku v nejméně očekávaném okamžiku. A ano, je to smutné. ()

R.Bende 

všechny recenze uživatele

Potřebovala jsem nějakou kulisu a namátkou jsem klikla na tento film. Vůbec jsem nečekala, že mě - zpočátku “kýčovitá” - Emilia bude tak bavit. Dokázala předvést odhodlanou, neochvějně pozitivní osobu plnou laskavosti tak přesvědčivě, že si snad začnu myslet, že taková opravdu je ☺️ Určitě jde o film, který stojí za to vidět. ()

Talita1 

všechny recenze uživatele

Keby bol Will zdravý, nikdy by si Louise nevšimol. Keby bola ona bohatá, nikdy by si nenašla cestu k nemu. Krásny romantický film, ktorý mal aj vážne aj vtipné momenty. Ale v závere som chcela kričať na Willa : Nieee, nerob to! Zlomíš jej srdce! ()

Goldeenka 

všechny recenze uživatele

Film víc než splnil má očekávání. (Knížku jsem nečetla, tu si šetřím až na léto.) A mile překvapil, bála jsem se, že to bude citová ždímačka už prakticky od začátku. Pro někoho možná i byla, ale já se 99% filmu smála a slzám věnovala jen to 1 zbylé procento. Emilia rozkošná, co ta dokáže vyvádět s obočím, to se prostě musí vidět. Spolu se Samem tvořili krásný pár a já už se těším, až se na to někdy podívám znovu. A teď si jdu znovu poslechnout OST, jednou mi to ve filmu nestačilo. ()

NickMaddox 

všechny recenze uživatele

Predloha filmu bola výnimočná, preto ma zaujímalo, či nielen herci, ale aj celý film bude rovnako výnimočný. A bol =) Emilia Clarke dokázala Lou zahrať briliantne- veľmi sa dokázala vcítiť do predstavy autorky knihy a rovnako dobre jej kontroval aj herec v roli Willa. Kostymérka sa rozhodne vyhrala s myšlienkou Louiných bláznivých outfitov. Takisto uznávam aj spravcovanie záveru, ktorý v knihe ostal viac-menej otvorený pre pokračovanie. Nič neľutujem, ani kúpu lístku, akurát odporúčam- citlivejšie povahy, prineste si vreckovky. ()

Wlashack 

všechny recenze uživatele

Ano, takhle má vypadat romantický film. Ačkoli to na začátku vypadá jako Popelka zkřížená s Nedotknutelnými, vyklube se z toho přeci jen kvalitní podívaná, v rámci žánru silně nadprůměrná. Podívaná vyhýbající se trapným situacím pro zasmání typu pečovatelky přejeté elektrickým vozíkem, či krmený vozíčkář s vidličkou v oku - které jsem 100% očekával a velmi oceňuji že jsem se jich nedočkal. Abych nebyl tak přehnaně milý - film jede podle šablony každého romantického příběhu. Ona obyčejná holka, on odporně bohatý mrzutý kvadruplegik... jenže celé to nezklouzne do trapnosti ikdyž děj lze snadno předvídat. Nikoli však konec, což budiž další devizou tohoto dílka. Suma sumárum - brečelo celé kino (kromě mě, já jsem asi moc velký cynik na vozíku) a to je cíl každého romanťáku, ne? ()

Související novinky

Han Solo a Daenerys

Han Solo a Daenerys

19.11.2016

Emilia Clarke je dobře známá díky seriálové Hře o trůny a pomalu se snaží prosadit na velkém plátně. Dom Hemingway ani pětka Terminátora jí k tomu příliš nepomohly, Emilia to ale nevzdává a po hitové… (více)

Reklama

Reklama