Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer 3
USA / Polsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (973)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Jsem spokojenej. Fakt mám předlohu hodně rád a zbožňuju její náladu, témata a - jakkoliv to zní blbě - určitou slovanskou blízkost. A s výsledkem jsem naprosto spokojenej, tvůrčí vedení pevně drží otěže zaklínačské Klepny a výborně servíruje kombinaci povídek a románové série, velmi povedeně míchá časové linie tak, abychom se o postavách dozvěděli dostatek informací a ctí předlohu sice s úctou, ale naštěstí ne přehnanou. Osobně bych sice ocenil více samotného Geralta, ale to dokážu prominout, vzhledem k tomu, že ve druhé řadě nejspíš z obrazovky moc nesleze a konečně se dostaneme na Kaer Morhen. Přidaný děj v čajodějnické škole mě bavil, neb bylo fajn vidět něco nového v příběhu, co dobře znám. Herci jsou perfektně obsazení, hrají co mají, mávají kolem sebe v kombinaci šermu a tance taky obstojně a snad jen Yennefer může budit překvapení a pokud se někomu zbytek castingu nelíbí, nechť začne laskavě srovnávat s knihama, nikoli herním pokračováním (aneb Geralt nenosí plnovous, neb porost na obličeji nesnáší, Triss není zářivě rudovlasá, ale má barvu kaštanovou atd.) ps: Marigold super! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

[Nedokoukáno a vracet se k seriálu nebudu] Pátou část mám rozkoukanou už skoro dva měsíce, takže to asi balím. Zaklínač mi kromě roztržitého, útržkovitého děje, podivné fantasy atmosféry mixlé slovanskou gothikou a prkenného Cavilla vlastně nic nedal, a celé ty 4 hodiny jsem se divil, kdy se mi to konečně začne líbit tak, jako (skoro všem) ostatním. Škoda. Jako vášnivého čtenáře žánru mě tahle rána pálí o to víc. Konec. ()

Reklama

somnar 

všechny recenze uživatele

Parta toporných panáků úmorně filozofuje o "síle osudu" a "nebezpečí chaosu", bohužel to ale nejde brát ani trochu vážně, protože na sobě mají nalepené uši a postávají někde v papundeklové chýši. Herecký dřevák dekády Henry Cavill má být pravděpodobně ošlehaný, pragmatický cynik, co už ví svoje, většinou času ale jen trénuje prázdný pohled a ukazuje muskulaturu, která má asi nahrazovat bohatý vnitřní život. Vlastně je ale fajn na to koukat a posmívat se té nemotorné nabubřelosti scénáře a naprosté generické nekoncepčnosti vizuálu. Chtěl bych nějak využít zákon překvapení a zaříznout druhou sérii. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím, zdali je dobré se do podobného seriálu pouštět a nemít k Zaklínačovi vztah. Navíc ale není dobré mít přečtené všechny knihy, odehrané všechny hry a doufat, že tohle ho prostě nezklame. Seriál je prostě něco mezi, ale mě jakožto, troufnu si tvrdit, základního fanouška tohoto univerza prostě nezklamal. Jasně, našel jsem tam pár nejasností a nelogičností, kterých objevíte víc, čím větší vztah k celé té sérii budete mít. Pořád se ale jedná o hodně slušný fantasy kousek, kterých je současně zatraceně málo a já jsem za každou naději, která se na světě zjeví, děsně rád. Netflix to neudělal špatně, udělal to po svém. Henry Cavill, který byl postrachem všech, to nakonec zvládl se ctí. Hrozně mi připomíná toho herního. Příběhově, bych mohl konstatovat, že už je to trošku slabší, ale ruku na srdce. S počtem osob a nejasným smyslem příběhu byl problém i se Hrou o trůny. Až další série prokázaly, zdali se jedná o budoucí legendu nebo ne. No a u Zaklínače to bude podle mě obdobné. Navíc tady můžete počítat se skvěle nasnímanými souboji, na které je radost přihlížet. Zatím tedy hodnotím čtyřmi hvězdami. Sper to ďas! ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Zaklínač je ve své seriálové podobě evidentně vhodný jen pro členy fandomu. Málokde jsem od začátku svědky tak ostentativního ignorování nezasvěcených diváků, kteří ho zkrátka nečetli nebo nehráli. Ihned se začínáme brodit v neznámých postavách a jejich nejasných záměrech. Geralt je cool a občas vypustí sarkastickou hlášku, ale už první série je očistec. Laciné vizuální efekty, na kterých to logicky dost stojí, také nepotěší. Druhá série je pak čiré peklo, protože je zřejmé, že díky zástupu skalních fanoušků vlajková loď Netflixu popluje dál, ale bude to pouze směrem ke dnu. S1: 45% S2: 40% ()

Galerie (249)

Zajímavosti (213)

  • Žádný zaklínačký kodex, na nějž se v knihách Geralt (Henry Cavill) několikrát odvolává, ve skutečnosti neexistuje. Geralt si ho sám vymyslel a zvykl si zaštiťovat se jím, jelikož těch, kteří se řídí nějakým kodexem, si lidé obvykle váží a uznávají je. Také pro něj znamená jakýsi souhrn morálních zásad, které se snaží dodržovat. (Azurovydrak)
  • K překvapivě velké přítomnosti postavy Triss (Anna Shaffer) v seriálu se vyjádřila tvůrkyně: „Otázky na změny vůči knižní předloze vždycky zbožňuju, protože vám pak vše mohu odůvodnit. Tyto změny neděláme kvůli tomu, abychom si honili naše ega nebo abychom měli snazší práci, děláme je proto, abychom si co nejlépe poskládali náš příběh, protože už dávno vím, co potká Triss v první, druhé a snad i další sérii. Právě kvůli tomu jsme ji představili již v příběhu, ve kterém nefiguruje v knihách.“ [Zdroj: Edna.cz] (Geralt z Rivie)
  • Codringher a Fenn představují detektivní a právnické duo z Dorianu. Změna oproti knihám je, že Codringhera správně hraje muž, a to konkrétně herec Simon Callow, Fenn, v knihách mužská postava, je ztvárněn ženou, v tomto případě herečkou Lizz Carr. (Geralt z Rivie)

Související novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (více)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (více)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno