Reklama

Reklama

Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával. (Falcon)

(více)

Recenze (1 078)

wopi 

všechny recenze uživatele

Zbytečný film. Kosmonauti se chovali jako malé děti a zaslouženě to odskákali. A závěr, který měl být překvapením, byl předvídatelný. Rozhodně obšlehnutý, tohle už jsem někde viděl, jen si nevybavím název. ()

papuchalk 

všechny recenze uživatele

V kategorii pop-corn zábavový film to určitě uspělo. Zhruba po pěti minutách chytí a už nepustí. Chování postav v podobných filmech bývá velkou bolístkou, ale tady ty postavy postupují celkem logicky, no řekněme spíš instinktivně, a to včetně toho naivního konce. Ovšem ti kosmonauti byli po docela dlouhou dobu vystaveni podmínkám neslučitelným se zdravým fungováním mozku, takže já beru i ten konec jako zcela seriozní pokus všechno nebo nic. Příšerka Calvin je moc roztomilá a chytrá, připomněla mi v mnoha ohledech manželku :) Dá se ten Calvinův vývoj vlastně brát jako podobenství manželek. Nejdřív jsou malý, hodný, roztomilý, zbožňovaný. Pak vyrostou a začne ten horor.. no něco podobnýho jako ve filmu :D Dále mám moc rád ISS, Soyuz, Cupola view, a další moduly a vybavení z kosmu, takže je pro Espinosu docela lehké získat si mě na jeho stranu, ovšem nemůžu dát lepší hodnocení než 3. Je to prostě kopie Aliena v modernějším balení, navíc s naprosto zbytečným castingem. Co tam dělal Gyllenhaal fakt netuším. Asi šel zrovna kolem když to natáčali. Dále bych opravdu nedoporučoval pitvat se v tom moc do hloubky, protože tam najdete celou řadu nereálných nebo nelogických věcí. Např. s přistávacím evakuačním modulem z ISS určitě nejde vyletět mimo sféru gravitačního vlivu Země, takže milý Gylenhaal by se po elipse dřív nebo později vrátil zase zpět do stejného místa. No ale film je tak napínavý, že v průběhu sledování ty haluze nejsou tak vidět, spíš to přijde zpětně. ()

Hagrid42 

všechny recenze uživatele

Na ČSFD už sem nějaký pátek a pár filmů už sem ohodnotil, ale nikdy jsem neměl takové dilema jaké dát hodnocení, a to jestli 3 nebo 4 hvězdy. Nakonec teda dávám 4 za úplnej závěr, ale je to opravdu s hodně odřenýma ušima... ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Nebolo to votrelecky atmosferické a ani gravitačne odzbrojujúce, avšak malo to atribúty oboch, v niečom iné, v niečom veľmi podobné. Bol to taký mišung oboch a na mňa to fungovalo veľmi slušne. Herecké obsadenie naozaj hviezdne, keď už Reynolds chudák musel hrať vedľajší prím a napätie z filmu do mňa prúdilo prakticky každú minútu. Nemalo to veľa hluchých miest a ten koniec ma zabil. Aj keď možno pôjdem proti "hate" prúdu, 80 % si to jednoznačne zaslúži. ()

Vica 

všechny recenze uživatele

Opäť sa mi potvrdilo že pristupovať k filmu s odpadnými očakávaniami je prospešná technika. Takže som bola pripravená na velmi primitívny sci-fi čas s nezmyselnými činmi a ultra stupídnymi dialógmi a tým pádom nahadzujem tieto 4 hviezdy s kludom na duši, pretože som nič z toho nedostala. Jemne nadpriemerný film, ktorý nie je originálny, ale prináša pocit, že keby sa nájde na Marse život a nebol by úplný kamarát, tak takto nejak by to vyzeralo. ()

PaTeXx 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejlepších scifi roku. Life je (jak už bylo mnohokrát zmíněno) mix Gravitace a Vetřelce. Nicméně je nutno podotknout, že si od každého vzala jen to dobré (určitě ale ne to nejlepší, to bysme se tady neměli o čem bavit), od hrozivého napětí přes skvěle provedeného antagonistu po perfektní vizuální stránku. Měli jsme tu samozřejmě i zápory, aby se neřeklo. Když se nad tím tak zamyslím, tak kromě občasné nelogiky a nějak nezajímavých postav si je ani nevybavuju. Na pětku to ale zkrátka není. ()

wanry02 

všechny recenze uživatele

Trošku béčkové, ale jinak povedené sci-fi, kterým určitě vévodí skvělý casting v čele s Ryanem Reynoldsem, Jakem Gyllehaalem a Rebeccou Ferguson, což současně sloužilo jako největší tahák filmu. Efekty ucházející, kamera jakž takž šla, ale co u mě nejvíce strahává film ke záporu je scénář. Opravdu špatně vykreslené postavy, u kterých mi bylo skoro jedno jestli přežijí nebo ne a dialogy na hodně klasické a průměrné úrovni. Režisér byl také tak nějak průměrný, ale dokázal dobře vyvodit atmosféru napětí, takže má u mě plusové body. Celkově se jedná o jak jsem říkal povedenou béčkovku, která zabaví, ale na zadek si z ní nesednete. 70% ()

Knightey 

všechny recenze uživatele

Tento film mi připomínal původního vetřelce. Začalo to hezky a i děj filmu byl fajn. Bohužel ten konec filmu to zabil. Škoda, jinak určitě bych dal alespoň ty 4*. Takhle jen za 3 hvězdy. ()

Spielbergo 

všechny recenze uživatele

Naprostý souhlas se soudruhem Verbalem. Kdyby byly poslední vetřelecké počiny alespoň z poloviny tak zábavné jako tohle, pak bych hýkal blahem. Má to mouchy, nicméně po vééélmi dlouhé době jsem viděl sci-fi (a vlastně jakýkoli žánr) film, který přizdisráčovsky nelpí na happyendu, jakkoli je nepravděpodobný a jakkoli by postrádal vešekrou logiku. Velmi příjemné překvapení a rozhodně výrazně uměle podhodnocený film. ()

Bawnjourno 

všechny recenze uživatele

Hlavně díky závěru na jaký v dnešním hollywoodu nejsme moc zvyklí jde o fungující vesmírné scifi které má docela rychlý rozjezd a i přesto, že jde o jedno velké klišé, jen těžko odhadnete kdo z herecké partičky zrovna umře. ()

blazma 

všechny recenze uživatele

Docela Mysteriózní, vesmírně klaustrofobické a lehce hororové prostředí s neznámým organismem vypadá v celku zajímavě. Průhlednej list co rost a roste a roste, no řekněme, že na začátku to bylo tajemnější než na samotném konci, kde vám bylo jasné jak to asi dopadne. I přes všechny negativa, musím říct, že film e mi náramně líbil a bavil jsem se a užil jsem si tu atmosféru. ()

Vasyl 

všechny recenze uživatele

Zasranej Calvin! Když byl ještě klein, byl to sympaťák a rodiče na něj byli pyšný. Ale co z něho vyrostlo... ()

wowylgu313 

všechny recenze uživatele

Pro nemilovniky sci-fi filmů zřejmě ztráta času. Já se nepovažují za nějakého extra fanouška tohoto stylu ale jak už jsem u pár takových filmů psal když to něčím zaujme, proč ne... A tady se přesně něco takového stalo. Hlavně ten start spojený s jemnou brutalitou a v zápětí boji o životy. Potěšilo mně to tak moc že jsem musel dát krásných 75% herecké obsazení a výkon byl víc jak uspokojivý. Příběh se odehrává na jednom místě a zavede vás do zavoje napětí. Nejsem extra zastánce sci-fi filmů ale toto byla krásná ukázková výjimka. ()

rashaverak odpad!

všechny recenze uživatele

Film ktery je od zacatku az do pulky tak pitomy az to boli, dal uz jsem to nezvladl. Fascinovala me uz uvodni 15ti minutovka, kdy se deje cosi co ma byt uzasne napinave, ale na zacatku filmu, kdy jeste nemate vytvoren zadny vztah k nikomu a nicemu je vam to zcela ukradene. Zpusob, kterym byl tento uvod zavrsen, byl a zde se budu opakovat, pitomy az to boli. ()

Haggy 

všechny recenze uživatele

Nenechte se odradit místními "odpadníky". Film sice opravdu není nic převratně nového, ale nabízí se otázka - musí skutečně být každý nový film něco převratně nového? No a co, že to připomíná Vetřelce, nebo Grativaci? Je to dostatečně originální a dostatečně zábavné i samo o sobě. Nevšiml jsem si, že byste měli problém s Marvelovkami, které jsou prakticky každý rok stejné, ale to nikomu nevadí. Život je dobrý cosmic horor. Viděl jsem ho dvakrát - poprvé v kině, když vyšel a podruhé po šesti letech doma. V obou případech jsem si film užil, byl jsem napjatý a několikrát i znechucený z toho, co ten nechutný emzák s postavami ve filmu dokáže udělat. Herci věděli co dělají, CGI taky na úrovni a hudební doprovod moc fajn. Až na pár nelogických a kolikrát vědě odporujících věcí je to bezva biják. Nebuďte zapšklí. :) ()

HellsAngel 

všechny recenze uživatele

Inšpiráciu si to berie napravo i naľavo, to nikto nemôže poprieť. No je to efektne a elegantne natočené sci-fi s presvedčivými hereckými výkonmi. Nič svetoborné, no diváka to pobaví a nuda nehrozí ani na chvíľku. A to je to najdôležitejšie. ()

Tondonis 

všechny recenze uživatele

Vykrádačka Votrelca.... Ale prosím Vás!! Ako chcete natočiť príbeh, ktorý bol spracovaný x krát a x rôznymi spôsobmi? Remeselne znamenité, čo sa kamery, hudby a hereckých výkonov týka. Kino sa určite oplatí a fanúšikovia žánru by mali odchádzať spokojní. ()

Silblade 

všechny recenze uživatele

Nemilosrdně za 5. Život je film za dlouhou dobu, který ve mě nechal hluboký dojem a u kterého by mě zajímalo "jak to bude dál"? Těžko říct, jestli se to někdy dozvíme, nicméně po celou dobu jsem cítil hutnou atmosféru, plnou napětí, kde se ten parchant zase objeví a s kým zase zatočí. Zabíjecí scény byly místy hodně odpudivé, až jsem litoval toho, že jsem se předtím nadlábl večeře. Smrti byly hodně přesvědčivé, stejně jako výkony herců. Jejich obsazení mi celkově sedlo, od začátku jsem fandil sympatickému samurajovi Šoovi, který celou dobu vypadal, že ten se marťanem o*ebat nenechá. Hudba byla velkolepá, efekty jakbysmet a konec... se neprozrazuje.:) Život je film, který stojí za to jít na něj do kina. A který si rozhodně nezaslouží "modré hodnocení", neboť bych musel říct, že v tomto případě by bylo nevypovídající. ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama