Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z londýnského Toweru byly ukradeny korunovační klenoty a Anglie musí čelit vážné krizi. Všichni tajní agenti britské tajné služby byli zabiti. Zbyl pouze Johnny English, který vždy snil o práci agenta. Teď dostává svou šanci. Johnny se ujímá pátrání, která vede vskutku neotřelými a svéráznými způsoby. Podezřelým č. 1 se stává francouzský obchodní magnát Pascal Sauvage. Tento nejcennější symbol moci ostrovního království nemá ale obohatit jeho sbírku, ale přímo jeho hlavu. Pokud se Sauvage stane králem, chce zemi, které bude vládnout, změnit v největší vězení na světě. Podaří se Johnnymu Englishovi a záhadné agentce Lorně zabránit korunovaci? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (623)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Za absolútne zásadný problém považujem fakt, že JE nie je paródiou na špionážne filmy (ale asi si myslí, že je), ale iba snahou využiť beanovskú postavu blbečka v špionážnom filme. Čiže vtipné nie je parodovanie dramaturgických schém, ale Englishova neschopnosť. Výsledkom je však trápnosť. Jediná skutočne vtipná scéna bola tá záverečná a práve vtedy mi prišlo ľúto, že film je iba tuctovým komerčným kalkulom. Nechýba scéna snímania masky z tváre, čo považujem za zúfalú tvorčiu impotenciu, až demenciu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Průměrná „popcornovka“ u které se člověk v některých situacích skutečně zasměje, jindy se však dočká jen trapných momentů. Naštěstí tu je Rowan Atkinson – chlapík, kterého „žeru“ už odmalička. Tenhle borec coby nešikovný agent MI 7 má sice do Jamese Bonda daleko, nicméně se dokáže ze všech „patálií“ vylízat s grácií. Natalie Imbruglia je (byla) opravdu kus pěkné ženské, nicméně zde skutečně hrál prim John Malkovich. Podobné komedie „parodie“ sice moc často nevyhledávám, ale lhal bych, kdybych tvrdil, že se na tento „skvost“ už nikdy nepodívám znova. ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Nápad udělat z Mr. Beana obdobu agenta 007 je výborný. Nejen díky tomu, že tajný agent jejího veličenstva by měl být angličan, ale taky z toho důvodu, že by to mohlo být docela vtipné! A ono to občas vtipné je! Ale ne tak, jak mohlo! Často se Atkinson je blbě pitvoří a dělá ze sebe debila, což je skvělé u krátkých scének ale v celevečerním filmu se to rychle omrzí! Pár hlodů to ale zachraňuje a vychází z toho příjemná komedie s nejkrásnější Bondgirl všetkých čias! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

K R.Atkinsonovi mám poněku rezervovaný přístup, ale tenhle film mě opravdu pobavil. Jako fanoušek klasického Bonda jsem si vychutnal všechna ta klišé a narážky - skvělou hudbou počínaje, přes různé technické špionážní vymoženosti, bondovské auto, krásné ženy.....to jak si Angličani dělají skvělou legraci ze svých věčných rivalů frantíků, tedy Francouzů. A John Malkovich - paráda! Několik scének mě dostalo do dávivého smíchu, což je vzácné - moc se u filmů nesměju...taky u dramat a horrorů to většinou dost dobře nejde. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Johnny sice má ubohý scénář, mnoho hluchých míst a nepřesvědčivého Malkoviche, ale rovněž disponuje jednou smrtící tajnou zbraní: Rowanem Atkinsonem! Jeho grimasy a pohyby zachraňují skutečně mnoho a hlavně díky němu fungují skeče, na jejichž sled se film drolí a které jsou z větší části založené na tom, že my víme, co on netuší. Nevědomost je ostatně Englishovou jedinou zvláštní schopností a tak není divu, že britské impérium zachraňuje jaksi nechtěně, kombinací debility a pasivity. 60% Zajímavé komentáře: k0C0UR, Oskar, Lokutus ()

Galerie (89)

Zajímavosti (34)

  • V úvodních i závěrečných titulcích zazní píseň „Man For All Seasons“ od Robbieho Williamse. (SONY_)
  • Po uvedení filmu sa v novinách objavilo nepravdivé obvinenie, že Rowan Atkinson (Johnny English) utrpel poruchu a prihlásil sa na kliniku duševného zdravia. Denník Daily Mail, ktorý príbeh zverejnil, bol nútený ospravedlniť sa po vyrovnaní na Najvyššom súde v Londýne. (Arsenal83)
  • V čase 28:46 drží Bought (Ben Miller) v pravé ruce zbraň, v následujícím záběru však posunkuje rukama a vidíme, že zbraň zmizela. (Iveet)

Související novinky

Johnny English se znovu vrátí do akce

Johnny English se znovu vrátí do akce

04.08.2017

Bondovská parodie Johnny English šla do kin v roce 2003 a vydělala 160 milionů dolarů. V roce 2011 se proto dočkala pokračování, které utržilo stejnou sumu, a říjnu 2018 bude mít premiéru trojka. Co… (více)

Reklama

Reklama