Reklama

Reklama

Vzteklina

(seriál)
  • angličtina Rabies (festivalový název)
TV spot 3
Česko, 2018, 5 h 46 min (Minutáž: 55–61 min)

Režie:

Tomáš Bařina

Scénář:

Jan Stehlík

Kamera:

Pavel Berkovič

Hrají:

Kryštof Hádek, Johana Matoušková, Gabriela Heclová, Jan Vlasák, Leoš Noha, Igor Bareš, Filip Čapka, Stanislav Majer, Pavla Beretová, Přemysl Bureš (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Jakkoli je Česká republika vztekliny prostá země, objevují se náhle poblíž jedné z šumavských vesnic nakažená zvířata a hlavní postava tohoto kriminálního thrilleru, třicátník, virolog Pavel Rogl, má za úkol zmapovat situaci, dohlédnout na vakcinaci a nalézt příčinu nákazy. Je také pověřen vypracováním odborného posudku pro tým kriminalistů, kteří vyšetřují záhadnou dvojnásobnou vraždu. Nelze totiž vyloučit, že vražedné běsnění má spojitost s nákazou. Je vrahem člověk, nebo uprchlá velká šelma? Minisérie Vzteklina je zasazena do šumavského prostředí, které má nezpochybnitelný genius loci, je příkladem odedávného propojení člověka s přírodou a v mnoha ohledech tak vytváří samostatnou rovinu vyprávění. Nejen atmosférickou, ilustrativní, ale i svým konkrétním historickým kontextem. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Mallinali k tomuto seriálu (2)

Epizoda 3 (2018) (E03) 

Ta atmosféra by se dala krajet, stejně tak napětí. Pri scene na chate jsem ani nedutal. A pritom je to dobre zasazene do ceskeho prostředí, nic netahá za oči či za uši. První dva díly byly dost nadprůměrné, ale tenhle byl vynikající. ()

Epizoda 6 (2018) (E06) 

Slušné a silné zakončení, ale škoda několika problémů. Že je do toho doktor Vacek namočený, jsem z jeho chování cítil od začátku, podezření u mě zesílilo při jeho divném chování u hypnotizování a v předposledním díle jsem to definitivně pochopil, když bylo jasné, že někdo zašantročil vakcínu během očkování, u kterého byl a jemuž jako jeden z mála mohl rozumět. Pak jsem se jen modlil, aby to nebylo takhle průhledné...ale bohužel. Druhý problém je, že jsem spíše přehlížel menší logické chyby v celém seriálu, protože jsem chápal, že tím tvůrci posilují napětí. Ale aby Rogl ve finále zjistil, že je Vacek mnohonásobný vrah a jenom tak mu to tam o samotě vpálí, aniž by měl krytí, to už bylo moc. Navíc to řádění revolučních gard bez současného vysvětlení, že zjitřené nálady (kterých pak využili někteří šmejdi) poněkud čerpaly z faktu násilné okupace, vraždění nepohodlných a připravované genocidy Čechů, vypadá trochu nesmyslně a černobíle. Přes tyto výhrady jsem se bavil a seriál hodnotím velmi kladně. Především režie a hudba byly prakticky na jedničku. ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama