Reklama

Reklama

Vzteklina

(seriál)
  • angličtina Rabies (festivalový název)
TV spot 2
Česko, 2018, 5 h 46 min (Minutáž: 55–61 min)

Režie:

Tomáš Bařina

Scénář:

Jan Stehlík

Kamera:

Pavel Berkovič

Hrají:

Kryštof Hádek, Johana Matoušková, Gabriela Heclová, Jan Vlasák, Leoš Noha, Igor Bareš, Filip Čapka, Stanislav Majer, Pavla Beretová, Přemysl Bureš (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Jakkoli je Česká republika vztekliny prostá země, objevují se náhle poblíž jedné z šumavských vesnic nakažená zvířata a hlavní postava tohoto kriminálního thrilleru, třicátník, virolog Pavel Rogl, má za úkol zmapovat situaci, dohlédnout na vakcinaci a nalézt příčinu nákazy. Je také pověřen vypracováním odborného posudku pro tým kriminalistů, kteří vyšetřují záhadnou dvojnásobnou vraždu. Nelze totiž vyloučit, že vražedné běsnění má spojitost s nákazou. Je vrahem člověk, nebo uprchlá velká šelma? Minisérie Vzteklina je zasazena do šumavského prostředí, které má nezpochybnitelný genius loci, je příkladem odedávného propojení člověka s přírodou a v mnoha ohledech tak vytváří samostatnou rovinu vyprávění. Nejen atmosférickou, ilustrativní, ale i svým konkrétním historickým kontextem. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele IvcaSammet k tomuto seriálu (5)

Epizoda 1 (2018) (E01) 

Ze začátku jsem netušila, co přesně od Vztekliny čekat. Námět mě sice zaujal, ukázky naopak ani ne. Nakonec se ale první díl hodně podařil, líbí se mi temná atmosféra, která se táhne celou epizodou. Kryštof Hádek jako vždy výborný, ostatní herecké výkony taky potěšily. Snad jen jedinou výtku bych měla k úvodní scéně u chaty, která mi přišla až moc umělá a trochu přehnaná. Zatím hodnotím čtyřmi, uvidím, jak se budou vyvíjet další díly, hodnocení ještě možná zvýším. ()

Epizoda 2 (2018) (E02) 

O něco slabší díl než pilot, děj se více méně nikam neposunul. Zatím hodnotím průměrem, možná ale ještě hodnocení zvýším, záleží na tom, jak se bude příběh dál vyvíjet. ()

Epizoda 3 (2018) (E03) 

Výborná atmosféra, skvěle udělané "nepříjemné scény", kdy se mi skoro i chlupy postavily. Na to, že se jedná o český seriál, si Vzteklina zatím vede opravdu výborně. Konečně se na obrazovce zase něco děje, po slabším druhém díle velký skok nahoru. ()

Epizoda 4 (2018) (E04) 

Velké zklamání, zatím absolutně nejslabší díl. Nejen, že se děj téměř nikam neposunul, vytratila se i samotná atmosféra, která mě na Vzteklině tolik bavila, a samotný závěr epizody byl skoro jako z nepovedeného komediálního seriálu. Já vím, že je policie více méně neschopná, ale že by byla až tak neschopná se mi prostě věřit nechce ... ()

Epizoda 5 (2018) (E05) 

Po předchozím slabém díle se pátá epizoda vyšvihla zase zpátky na svou rozjetou úroveň. Atmosféra výborná, příběh čím dál zamotanější a já čím dál natěšenější na závěr. Znovu mě ale zase trochu zklamala amatérskost policistů v závěru epizody a některé linky mi přijdou zbytečně protahované. Zatím čtyři, možná ještě ale hodnocení zvýším. ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama