Reklama

Reklama

Vzteklina

(seriál)
  • angličtina Rabies (festivalový název)
TV spot 3
Česko, 2018, 5 h 46 min (Minutáž: 55–61 min)

Režie:

Tomáš Bařina

Scénář:

Jan Stehlík

Kamera:

Pavel Berkovič

Hrají:

Kryštof Hádek, Johana Matoušková, Gabriela Heclová, Jan Vlasák, Leoš Noha, Igor Bareš, Filip Čapka, Stanislav Majer, Pavla Beretová, Přemysl Bureš (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Jakkoli je Česká republika vztekliny prostá země, objevují se náhle poblíž jedné z šumavských vesnic nakažená zvířata a hlavní postava tohoto kriminálního thrilleru, třicátník, virolog Pavel Rogl, má za úkol zmapovat situaci, dohlédnout na vakcinaci a nalézt příčinu nákazy. Je také pověřen vypracováním odborného posudku pro tým kriminalistů, kteří vyšetřují záhadnou dvojnásobnou vraždu. Nelze totiž vyloučit, že vražedné běsnění má spojitost s nákazou. Je vrahem člověk, nebo uprchlá velká šelma? Minisérie Vzteklina je zasazena do šumavského prostředí, které má nezpochybnitelný genius loci, je příkladem odedávného propojení člověka s přírodou a v mnoha ohledech tak vytváří samostatnou rovinu vyprávění. Nejen atmosférickou, ilustrativní, ale i svým konkrétním historickým kontextem. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele otík k tomuto seriálu (7)

Vzteklina (2018) 

Neskutečně povedený seriál. Každý díl má své, některý super strašidelný, jiný spíše detektivní, jiný úsměvný. Vše do sebe postupem času zapadá, i když se to nezdá. A doporučuji vidět pokud možno v kuse, pak bude zážitek o to větší, protože si budete pamatovat jména osob - a ty jsou především pro poslední díl nesmírně důležitá. Tohle se tvůrcům podařilo ve všem všudy, včetně hereckého obsazení a hodně cool hudby. Super. ()

Epizoda 1 (2018) (E01) 

Na rozjezd velmi dobrý, tajuplný a dobře stavěný díl. Dvě mrtvoly, jeden podezřelý, jeden medvěd, nakažená liška, mraky magorů a nemocná stará paní. No hodně na první díl a hodně na další díly. To jsem zvědav. Zatím opravdu hodně dobré. ()

Epizoda 2 (2018) (E02) 

Nastavená linie tajemna, strachu a záhady pokračuje ve velmi kvalitním podání. Do toho trochu romantiky, alkoholu i špetička humoru. A na konci nám to zase zhoustne. Je to fakt dobrý. ()

Epizoda 3 (2018) (E03) 

Na jeden díl je toho až moc. Napínavé a strašidelné, spousta tajemství, přibyla mrtvola, vzteklí psi a samozřejmě tajuplná osoba v gumákách v pozadí. Ještě se klepu, sotva můžu psát. Jo, fakt dobré a na české poměry ba přímo vynikající. PS: pobaví obarvený Trávníček jako původní majitel medvěda zabijáka ()

Epizoda 4 (2018) (E04) 

Čtvrtý díl ztratil na tajemnu, více se mluví, pátrá, mladá Gábina pátrá po okolnostech fotky, kterou vzala v minulém díle z domu starého Pudila. Pokračuje pátrání po medvědovi, tentokrát úspěšně a zároveň je objeveno mrtvé tělo (zatím nevíme koho). S ním je prozrazena identita jednoho z magorů v obci, otázkou je, zda je pouze nastavenou figurkou nebo opravdu v něčem jede. Stále dobré, ale ztratilo se tempo a důležitost mladého veterináře Hádka šla úplně do kytek. ()

Epizoda 5 (2018) (E05) 

Pomaličku polehoučku se začíná rozplétat záhada záhadných smrtí a taky se zjišťuje, že vzteklina bude víc rozšířená než je zdrávo. Vše směřuje k tomu, že se někdo z potomků původních obyvatel (těch ještě před odsunem ze Sudet) šeredně mstí místním obyvatelům, jejichž předci možná byli do nějakých rozporů s Němci zapleteni. Sám jsem zvědav, jaké tajemství z toho nakonec bude. Tohle byl každopádně díl, který trochu lekal, ale hlavně připravoval půdu na veškerá odhalení v posledním díle. Už se těším. ()

Epizoda 6 (2018) (E06) 

Závěrečný díl už samozřejmě nemá napětí a šmrnc některých předchozích dílů, ale hodně dobře dějově uzavírá to, co jsem tušil a potvrdil můj úsudek o mstě potomka původních obyvatel. Plné hodnocení dávám především za nápad připomenout dnešním generacím, jaká svinstva se v Sudetech děla nejen před válkou, ale hlavně po ní. Příběh rodiny Prokeschů ukazuje na poválečné běsnění v Sudetech, kdy se Češi mstili Němcům za to, jak se Němci zachovali k Čechům před válkou. A často to bohužel na obou stranách odnesli i nevinní. Je pravda, že jsem se u mnohých jmen ztratil, ale při opakovaném shlédnutí vše parádně sedí. Byl to dobrý závěr, který si tento seriál zasloužil. Díky tvůrcům za super zážitek. ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama