Reklama

Reklama

Vzteklina

(seriál)
  • angličtina Rabies (festivalový název)
TV spot 1
Česko, 2018, 5 h 46 min (Minutáž: 55–61 min)

Režie:

Tomáš Bařina

Scénář:

Jan Stehlík

Kamera:

Pavel Berkovič

Hrají:

Kryštof Hádek, Johana Matoušková, Gabriela Heclová, Jan Vlasák, Leoš Noha, Igor Bareš, Filip Čapka, Stanislav Majer, Pavla Beretová, Přemysl Bureš (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Jakkoli je Česká republika vztekliny prostá země, objevují se náhle poblíž jedné z šumavských vesnic nakažená zvířata a hlavní postava tohoto kriminálního thrilleru, třicátník, virolog Pavel Rogl, má za úkol zmapovat situaci, dohlédnout na vakcinaci a nalézt příčinu nákazy. Je také pověřen vypracováním odborného posudku pro tým kriminalistů, kteří vyšetřují záhadnou dvojnásobnou vraždu. Nelze totiž vyloučit, že vražedné běsnění má spojitost s nákazou. Je vrahem člověk, nebo uprchlá velká šelma? Minisérie Vzteklina je zasazena do šumavského prostředí, které má nezpochybnitelný genius loci, je příkladem odedávného propojení člověka s přírodou a v mnoha ohledech tak vytváří samostatnou rovinu vyprávění. Nejen atmosférickou, ilustrativní, ale i svým konkrétním historickým kontextem. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele chrispe k tomuto seriálu (7)

Vzteklina (2018) 

Ačkoli má Vzteklina velkou řadu much, rozhodně je i tak zářivou hvězdou na nebi české krimi. Má temnou atmosféru, které hodně napomáhá dobrý hudební podkres. Zápletka taky není úplně blbá a hlavně poukazuje na to, na co by člověk nejradši zapomněl. Ale to by bylo špatně. Osobně mi nesedl Hádek alias Pavlík, geniální dement, jehož kouzlo, díky kterému mu padaly ženy k nohám, jsem neviděla. Taky ta neschopnost policie, která by bez Pavlíka byla úplně vyřízená, je děsně ohraná záležitost. ()

Epizoda 1 (2018) (E01) 

Tak tomu říkám slušný psycho. Úvodní ántré v chatě dobře natočené, škoda, že si to díl neudržel až do konce. Na první díl velmi dobré, i když ten pocit, který v diváku zanechává není dvakrát příjemný. Ale to je u tohoto typu seriálu žádoucí ne? Btw. zdálo se mi to, nebo ne... hraje tam půlka Ulice. A do hlavní role bych určitě obsadila někoho jinýho. Kryštof Hádek naprosto bez charisma. Nesedí mi tam. ()

Epizoda 2 (2018) (E02) 

Atmosféra houstne a i když mě to nestrhlo, nemám pocit, že tvůrci něco natahují. Gábina se chová jak kráva a já marně hledám Pavlíkovo kouzlo a důvod, proč si nechává informace pro sebe, zvlášť když to nejsou jen nehmatatelné domněnky. ()

Epizoda 3 (2018) (E03) 

Tíživá atmosféra super, hodně tomu napomáhá hudba. Ale těch wtf momentů nějak přibývá a stejně tak to, jak má Pavlík ve všem navrch, na vše přijde první a všimne si všeho, co ostatní voraj je... prostě divný. Přestává to být uvěřitelný, ale i tak mě to baví a myslím, že to zatím dost vyčnívá v té přehršly českých kriminálek. ()

Epizoda 4 (2018) (E04) 

Občas to působí fakt debilně. Třeba ve chvíli, kdy se Táňa prochází sama lesem, odkud na ni může vylítnout medvěd se vzteklinou, aby si udělala pár fotek. Už i na sex došlo, přišlo mi to tam daný spíš na sílu, aby to tam bylo. Jsem zvědavá, co se z toho nakonec vyklube. Nějakou představu mám, ale v ní velký mezery. ()

Epizoda 5 (2018) (E05) 

Jasně, dá se v tom hnípat a poukazovat na to, co tam bylo blbě a nedomyšlený. Ale pravda je ta, že mě to zkrátka baví. To propojení s minulostí je zajímavý. Na poslední díl jsem hodně zvědavá. ()

Epizoda 6 (2018) (E06) 

Za mě i konec dobrý. Akorát sebestředný Pavlík se choval jak dement a s Gabčou se k sobě fakt hodí. SPOILER!! Scénu, kdy padouch umírá zahrál pan Vlasák skvěle. V tom pohledu jsem viděla to roční děcko. Každý den, každý, děkujme, že žijeme v této době. Važme si toho. ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama