Reklama

Reklama

Vzteklina

(seriál)
  • angličtina Rabies (festivalový název)
TV spot 2
Česko, 2018, 5 h 46 min (Minutáž: 55–61 min)

Režie:

Tomáš Bařina

Scénář:

Jan Stehlík

Kamera:

Pavel Berkovič

Hrají:

Kryštof Hádek, Johana Matoušková, Gabriela Heclová, Jan Vlasák, Leoš Noha, Igor Bareš, Filip Čapka, Stanislav Majer, Pavla Beretová, Přemysl Bureš (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Jakkoli je Česká republika vztekliny prostá země, objevují se náhle poblíž jedné z šumavských vesnic nakažená zvířata a hlavní postava tohoto kriminálního thrilleru, třicátník, virolog Pavel Rogl, má za úkol zmapovat situaci, dohlédnout na vakcinaci a nalézt příčinu nákazy. Je také pověřen vypracováním odborného posudku pro tým kriminalistů, kteří vyšetřují záhadnou dvojnásobnou vraždu. Nelze totiž vyloučit, že vražedné běsnění má spojitost s nákazou. Je vrahem člověk, nebo uprchlá velká šelma? Minisérie Vzteklina je zasazena do šumavského prostředí, které má nezpochybnitelný genius loci, je příkladem odedávného propojení člověka s přírodou a v mnoha ohledech tak vytváří samostatnou rovinu vyprávění. Nejen atmosférickou, ilustrativní, ale i svým konkrétním historickým kontextem. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele klukluka k tomuto seriálu (6)

Epizoda 1 (2018) (E01) 

Má to prima atmošku, ale vidím i hroznou spoustu chyb: proč by hygienik vytahoval špinavej kus dřeva u večeře?, auta vytažený ze stodol většinou nemůžou na silnici, když brácha řekne sestře (byť novinářce), že v Bučině pravděpodobně vraždil medvěd, tak ta hned nesedne a nehodí to do počítače, zvlášť, když výslovně slíbila, že si to nechá pro sebe, způsob, jak se o jejím článku dozvěděl nadřízený nechápu už vůbec atd.atd.- bylo toho víc. Vadí mi taky ty filmařský zkratky typu pozdravu “ahoj, ségra” do skype hovoru. Takhle se lidi normálně nezdraví, klidně to mohlo vyplynout ze třetí věty nebo třetího společnýho obrazu, v jakém jsou spolu navzájem vztahu. Škoda podobných drobností, kazí to výsledný dojem. ()

Epizoda 2 (2018) (E02) 

Vzestupná kvalitativní tendence, to je pozitivní. ()

Epizoda 3 (2018) (E03) 

Jestli to je o těch pěti pivech..? Nebo je to fakt tak dobrý..? Ale dobrý. :) ()

Epizoda 4 (2018) (E04) 

Za mě fakt moc dobrý. ()

Epizoda 5 (2018) (E05) 

Baví mě to, má to grády. Nebýt sledovačky na vzdálenost 30ti metrů, policajtů, kteří se až teprve v Německu začnou zabývat tím, kdo z nich vlastně mluví německy a podobných malicherností, neměl bych k tomu výhrady. Jsem spokojený divák a těším se na velký finále. ()

Epizoda 6 (2018) (E06) 

Díl pro pozorného diváka. Zjišťuju, že jsem jím patrně nebyl. Dost jsem tápal, obtížně jsem si vybavoval, o kom je řeč (např. Honyš). Zpětně si taky neumím představit, co všechno tenhle mstivej Vacek/Prokesch musel zrealizovat/zařídit, aby dostál svému plánu na pomstu. Zkrátka to bylo celkem patlámo, tenhle poslední díl. Ale kdybych se v něm neměl potřebu takhle pitvat, tak bych byl rozhodně spokojeným divákem (resp. ještě o poznání spokojenějším). Vzteklina se povedla, byť si to svým rozuzlením mohla u českého diváka logicky pokazit - na kritiku poválečného chování našich předků jsme ještě pořád nemálo citliví. ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama