Reklama

Reklama

Vzteklina

(seriál)
  • angličtina Rabies (festivalový název)
TV spot 2
Česko, 2018, 5 h 46 min (Minutáž: 55–61 min)

Režie:

Tomáš Bařina

Scénář:

Jan Stehlík

Kamera:

Pavel Berkovič

Hrají:

Kryštof Hádek, Johana Matoušková, Gabriela Heclová, Jan Vlasák, Leoš Noha, Igor Bareš, Filip Čapka, Stanislav Majer, Pavla Beretová, Přemysl Bureš (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Jakkoli je Česká republika vztekliny prostá země, objevují se náhle poblíž jedné z šumavských vesnic nakažená zvířata a hlavní postava tohoto kriminálního thrilleru, třicátník, virolog Pavel Rogl, má za úkol zmapovat situaci, dohlédnout na vakcinaci a nalézt příčinu nákazy. Je také pověřen vypracováním odborného posudku pro tým kriminalistů, kteří vyšetřují záhadnou dvojnásobnou vraždu. Nelze totiž vyloučit, že vražedné běsnění má spojitost s nákazou. Je vrahem člověk, nebo uprchlá velká šelma? Minisérie Vzteklina je zasazena do šumavského prostředí, které má nezpochybnitelný genius loci, je příkladem odedávného propojení člověka s přírodou a v mnoha ohledech tak vytváří samostatnou rovinu vyprávění. Nejen atmosférickou, ilustrativní, ale i svým konkrétním historickým kontextem. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele thorax65 k tomuto seriálu (6)

Epizoda 1 (2018) (E01) 

No to se podívejme, na našem rybníčku se zase zvedla vlnka, a podle úvodního dílu by nemusela býti až tak malou. Zkraje vyloupená Pustina a Pět mrtvých psů, velmi hezký úvodní titulky i kamera. 70/100 ()

Epizoda 2 (2018) (E02) 

O co víc byla úvodní epizoda našlapaná, o to je dvojka slabší. Seč dřel jak mezek, ani kameraman nezakašíroval díry ve scénáři. Vyčnívaly jen akce s panem starostou (+) a panem liškou (-). Doufejme, že je za námi nejslabší chvilka. 50/100 ()

Epizoda 3 (2018) (E03) 

Oproti minulé epizodě se kvalita šumavské kuchyně rozhodně zdvihla. Vypadá to, že zdejší jídelák bude mít na triku trio Méďa-Lišák-Hádek. Kořením se rozhodně nešetřilo-scéna v chatičce (++), uslintanej panďák (-), turbovzteklina (-). 80/100 ()

Epizoda 4 (2018) (E04) 

Je to jako jízda na mopedu, chvilku prďák chvilku krok sum krok, a to je právě teď. Nebýt dobře nasnímané rvačky v hospodě ve stylu Ladových obrázků (+), tak bych se tou vatou neprokousal ani do konce. Uf...60/100 ()

Epizoda 5 (2018) (E05) 

Sic kostrbatě, přeci jen to začíná nabírat na otáčkách. Detektiva Štiku si pro sebe opět usurpil pan Hádek, konečně byli v akci i další policajti (+), velmi dlouhá a nenápadná sledovačka (-). Podržela to muzika, to zase yo. 75/100 ()

Epizoda 6 (2018) (E06) 

Za mě to byl nejslabší článek řetězu. Místo gradace jsem si připadal jak ve školní lavici. Nebylo to ani sladký ani slaný, natož vzteklý, spíš přichcíplý. Z vrcholů večera snad jen zmíním pana Vzteklíka (+), na straně druhé nácvik jednotky ministerstva vnitra (-) a vysvětlování minulosti (-). 40/100 ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama