Reklama

Reklama

Pevnost Boyard

(pořad)
  • Velká Británie Fort Boyard
Soutěžní / Dobrodružný
Česko, 2016, 18x72-74 min

Režie:

Michael Čech

Hudba:

Paul Koulak

Účinkují:

Libor Bouček (moderátor), Jan Rosák, Anthony Laborde, André Bouchet, Monique Angeon, Agáta Hanychová, Jakub Prachař, Leona Machálková (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Legendární a ikonická soutěžní show poprvé s českými celebritami v roli bojovníků o poklad Otce Fouras. Show plná extrémních soutěží, lidských překonání a známých osobností v situacích, které jinde jen tak neuvidíte. (TV Prima)

Recenze (109)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Kvalita dilů často padala a rostla s tím, jací byli zrovna účinkující. Bohužel si tvůrci nejlepší partu vybrali hned na první díl, a třeba v druhé řadě už byl výběr soutěžících kolikrát dost na pováženou, a bylo vidět, že soutěžící přijeli jen exhibovat, a nahonit si svoje followery atp, než si zasoutěžit. Koncept jako takový je však zábavný, a při lepším výběru soutěžících z toho mohl být klenot. ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Co mám na tohle říct. Béčková okleštěná soutěž 'Pevnost Boyard' s podřadnými celebritami, jejichž výkony tuto soutěž nijak zvlášť nepozvednou. Pořad zde moderuje mně zcela nesympatický a velmi laciný moderátor 'Bůček'. Navíc dělají z diváka akorát pitomce, když postavu Paklíče přepíší na Anthonyho Laborde, kterého ve francouzské verzi uváděli vždy jako Klíčníka. Přitom by stačilo snížit náklady, pokud by do hry zapojily víc států třeba Polsko, Slovensko, Německo ap. Čímž by mohli dát každý díl neokleštěný a plnohodnotný. K tomu pár těžších úkolů a lepší celebrity třeba Jágra a hned by to byla jiná podívaná. Katastrofa taky je, že v každým dílu padají vulgarismy, což je otřesný, že to ani nevypípají. Pokud by se jednalo o umělecký dílo, např. kontext ve filmu atp., tak by to bylo zcela v pořádku, ale tohle tedy fakt ne. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Původní Pevnost Boyard mě vždycky spolehlivě odpudila svojí nelidsky dlouhou stopáží a ne příliš atraktivním vizuálem. Prostě jsem nikdy neměla zapotřebí sledovat to v televizi více než pět minut. Když se ale začla vysílat česká příživnická verze a zrova hned první díl oplýval mými oblíbenými celebritami z českého šoubyznysu, obětovala jsem tomu zhlédnutí a musím říct, že jsem se docela dobře bavila. Jediné co mě tam sralo byl asi pan Bouček, ten mě ale sere všude. Samozřejmě tomu nemůžu dát víc než dvě hvězdy už jen z principu a hlavně jak říkám, tuto show jsem v životě nesledovala ani v originále, takže nemám právo porovnávat, proto soudím objektivně a možná se mrknu zase až tam bude někdo zajimavý. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

A opět tu máme další "soutěž" (je jasné, že minimálně sto tisíc na charitu dostane každý tým), kde nevidíme normální lidi, ale televizní celebritky. To se toho české televize tak bojí? V devadesátých letech to nebyl problém (i původní francouzská Pevnost Boyard byla postavená na soutěžení týmů složených z obyčejných lidí), ale poslední roky to je samý Prachař, Agáta, Žilková, kdejaká hvězdička z u uslintané mýdlové opery... a Bouček. Bože, lidi, co se dívají na televizi pravidelně, musejí mít pocit, že na ně Bouček vyskočí i z poza hajzlíku. Je nesympatický, mluví jako moderátorský robot, nevyzařuje žádné emoce, není vtipný, často působí falešně. A přesto je v každé druhé televizní show. Ostuda. Jinak soutěž o klíče a indície je hoooodně zkrácená a prokládaná přemírou reklam, takže nějaké napětí se nekoná. Znovu říkám, nějaké prachy vyhraje každý tým, takže ve své podstatě se jedná jen o další pořad, kde exhibují známé tváře - a ne o soutěž. Vtípky, glosy, pokusy o vtipy, zákeřná radost, když má někdo hysterák o hadů/pavouků/myší... Mimochodem, neodvolávejte se na nostalgii. Stačí si pustit některý ze starých dílů a uvidíte, že ta úroveň tam byla o několik levelů vyšší. ()

adelina8 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem, že to bude propadák, ale mile překvapilo. Samozřejmě na starou verzi, kterou mám nostalgicky spojenou s dětstvím, to nemá, ale myslím, že se prima za tento počin nemusí stydět. Někteří diskutéři jsou zbytečně kritičtí a srovnávají neporovnatelné. Reklam je během vysílání požehnaně, ale naštěstí jsem sledovala ze záznamu, takže jsem je mohla přeskočit a odsledovat v kuse. Poměr disciplín a kecacích částí je vyrovnaný, hluchá místa (zatím v prvním díle) nebyla, Paklíč výborný. Hodně diskutovaný je Rosák aka otec Fouras. Tam o podobnosti samozřejmě nemůže být řeč, ale na druhou stranu mi nijak extra nevadí. Myslím, že kamenem úrazu bude především výběr "celebrit". První sestava - Prachař, Dolanský, Kotek, Leichtová a Kynychová - byla vtipná, neměla potřebu se předvádět a sebeprezentovat a fakt se snažili. Uvidíme, jak to bude s dalšími týmy, na nich vlastně úspěch a sledovanost dílů stojí nejvíce. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (6)

  • Všechny soutěžící celebrity za svoje vystoupení v Pevnosti Boyard neobdrží honorář přímo, ale je poskytnut dané charitě, za kterou soutěží. Částka je vždy stanovena na 10 000 Kč. (CANNIBAL)
  • Minimální částka, kterou soutěžící mohou vyhrát, je 100 000 Kč. Maximální je 300 000 Kč. (CANNIBAL)

Reklama

Reklama