Reklama

Reklama

Pevnost Boyard

(pořad)
  • Velká Británie Fort Boyard
Soutěžní / Dobrodružný
Česko, 2016, 18x72-74 min

Režie:

Michael Čech

Hudba:

Paul Koulak

Účinkují:

Libor Bouček (moderátor), Jan Rosák, Anthony Laborde, André Bouchet, Monique Angeon, Agáta Hanychová, Jakub Prachař, Leona Machálková (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Legendární a ikonická soutěžní show poprvé s českými celebritami v roli bojovníků o poklad Otce Fouras. Show plná extrémních soutěží, lidských překonání a známých osobností v situacích, které jinde jen tak neuvidíte. (TV Prima)

Recenze (109)

Heero 

všechny recenze uživatele

Když to vezmu celkově, tak jsem byl i mile překvapen. Přesto mám nějaké připomínky, ve kterých byla francouzská verze určitě mnohem lepší. V nové PB je méně soutěží, protože hodně času zabere krafání, záběr na štíra na zdi, střih, co jste viděli, střih, co ještě uvidíte, střih, záběr na hada, střih...Jediní původní jsou Paklíč a Felindra. Boučka, co by hlavního moderátora, nemám rád a je to prostě pablb, tady mi však až tak nevadil a byl vlastně i milé překvapení. To mi mnohem víc vadili soutěžící nebo spíše jedinci, co se musí předvádět asi úplně všude, viz Prachař a jeho debilní kecy "Kristýno, když dáš hlavu nahoru, když se více předkloníš bude to zajímavější pro diváky". Jinak to všichni brali celkem zodpovědně a doufám, že příští parta mezi s sebou nebude mít takové individuální hovada, jako je Prachař. Otec Fouras byl jenom jeden a jinak už to nebude, jen jsem čekal, že hádanky nebudou jednoduché jako pro děti z první třídy základní školy a SPOILER - protože je na všechno hrozně málo času, tak indicie jsou jenom tři a opět jednoduchý jako facka. Peníze, mapa, truhla. Tak to jako jděte někam...co to asi bude...Navíc v původní verzi se indicie otevíraly hned, aby soutěžící mohli přemýšlet i v průběhu hry a ne až úplně na konci, ale ono to vlastně ani není potřeba, když je to tak jednoduchý. UPDATE: po tom, co tam ve druhé díle předváděl pan idiot Kohák snižuji hodnocení. To, že je idiot je jasný, ale že mu to režie toleruje a udělá tam z toho taškařici, to fakt nechápu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Co k tomu víc dodat, než to že musím souhlasit s většinou komentářů přede mnou. Na originál to nemá ani náhodou a Bouček coby moderátor byl katastrofa sám o sobě. TV Prima se sice snažila přilákat diváky na známé tváře a rádoby celebrity, ale nejvíc to pohřbila tím neskutečným množstvím reklam, které mezi jednotlivé soutěže nasrala. Vždyť ty dohromady trvaly déle, nežli samotný boj o indície a prachy. Navíc mi vadilo, že se tam vesměs pořád opakovaly ty samé soutěže, přestože tohle mělo jen deset dílů. Peníze pro charitu měl každý jisté – to je chválihodné, leč kolik jich opravdu dostaly se nikdy nedozvíme, ale jinak jsem to viděl jen jako pěknou dovolenou pro pár celebrit, z nichž některé tam nepředvedly vůbec nic – spíš se ještě více ztrapnily. Naopak někteří mile překvapili. Rosák byl spíš srandovní i ty jejich hádanky a indicie, ale tak co by jsme od Primy čekali. Za nadrženého Paklíče dám průměr, ať nežeru. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Původní Boyard jsem milovala a byla soutěží přímo fascinovaná, proto jsem se bála, co s tím Prima provede. Čekala jsem velký průšvih, ale nakonec jsem se bavila a hlasitě podporovala soutěžící. Libor Bouček jako moderátor je špatnou volbou. Třeba ale ze svého stínu ještě vystoupí. Jan Rosák má příjemný hlasový a herecký projev, protože je kultivovaný, ale do Otce Fourase mu hodně chybí. Ten původní byl mnohem víc záhadný, mystický a filosofující, asi za to mohla i ta slušivá maska. Přišlo mi pak hrozně vtipné, když za Rosákem přišli soutěžící do věže a oslovovali ho Dobrý den, Otče Foura. V souteži omezit mluvení a sestřihy, zabírají moc času. Nostalgie dělá divy. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Kvalita dilů často padala a rostla s tím, jací byli zrovna účinkující. Bohužel si tvůrci nejlepší partu vybrali hned na první díl, a třeba v druhé řadě už byl výběr soutěžících kolikrát dost na pováženou, a bylo vidět, že soutěžící přijeli jen exhibovat, a nahonit si svoje followery atp, než si zasoutěžit. Koncept jako takový je však zábavný, a při lepším výběru soutěžících z toho mohl být klenot. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale na mě to nějak působilo jako kouzla zbavené. Moderátor si o charismatu svého francouzského předobrazu může nechat leda zdát, o otci Fourasovi nemluvě, nějak jsem nepochopil, co to tam Jan Rosák předváděl. Mírnou výhodou mohou být soutěžící z řad českých "celebrit", člověk z té pětice sice znal tak nanejvýš dvě až tři, ale pro orientaci "kdo je kdo" se to i tak hodí. Ale celkově opravdu nic moc, spíše to vypadá jako záběry z veselé exkurze zpěváků a seriálových herců do místa, kde se kdysi natáčela slavná soutěž. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (6)

  • Minimální částka, kterou soutěžící mohou vyhrát, je 100 000 Kč. Maximální je 300 000 Kč. (CANNIBAL)
  • Prvních šest epizod vysílala Prima vždy v sobotu večer roku 2016, kde dosáhla sledovanosti 1 milionu diváků starších 15 let. Avšak kvůli vysílání pořadu České televize StarDance aneb když hvězdy tančí (od r. 2006) přesunula Prima poslední čtyři epizody první série na hlavní sobotní vysílací čas roku 2017, aby nesnížila sledovanost, což se ji nakonec nepodařilo (necelých 600 tis. diváků starších 15 let). První epizoda druhé série byla též vysílaná v sobotu, ale dalších sedm epizod bylo možné zhlédnout v pátek. Prima tak zase rozhodla kvůli pořadu televize Nova Tvoje tvář má známý hlas (od r. 2016), který nakonec měla třikrát větší sledovanost. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Celkem soutěžící vyhráli pro dobročinné účely 3 643 420 Kč, což je průměrně na skupinu 202 412 Kč a 40 482 Kč na soutěžícího. (mar48)

Reklama

Reklama