Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro každého, kdo někdy o něčem snil a měl odvahu něco pro svůj sen udělat, přichází skutečný životní příběh Roberta Radio Kennedyho. Prožijte s ním jeho změnu - z mladíka, kterému nikdo nerozuměl se stává trenér, bez kterého už se neobejdou. Spolu s hlavním trenérem Haroldem Jonesem Radio motivoval fotbalový tým stát se šampióny a město mu otevřelo své srdce. Skvělé herecké výkony oscarového Cuby Goodinga, Jr. (1997, Nejlepší herec ve vedlejší roli, JERRY MAGUIRE) a Eda Harrise (POLLOCK) vás rozesmějí, rozpláčou a potěší ve filmu o muži, který dokázal, že ta největší vítězství na světě se v životě opravdu stávají. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $52,333,738Tržby Celosvetovo $53,293,628║ Príbeh podľa skutočných udalostí, čo je spracovaní tak že môže jedine potešiť, k tomu dostatočne emociálne zasýtiť(som si musel normálne slzy utierať) a k tomu treba uznanlivo povedať že Coba Gooding Jr. dopĺnaný Edom Harrisom hrá fantasticky a vďaka jeho výkonu, nám približuje život spočiatku skoro zabudnutho človeka s prezívkou Rádio v jeho mladšom veku. Túto osobnosť nakoniec budeme mať možnosť spoznať a teda hlavne vidieť na záver tohto filmu v krátkych spotoch v skutočnej jeho podobe a velikosti jeho oddaného srdca venujúceho sa fandeniu a pomoci hráčom v Americkom futbale. Cuba Gooding Jr. v jeho najlepšej úlohe! Film je natočený s veľkým citom, označovať ho ako patetický doják by bolo dosť nevhodné a smiešné, to by sa dal potom takto označiť aj Rain Man a iné podobné filmo o ľudoch s nejakým postihnutím..., okrem zručnej réžie Michaela Tollina je film obohatení aj o skvelý hudobný doprovod skladateľa Jamesa Hornera, ten sa pri tomto projekte pekne ukázal a trošku vybočil s jeho klasického hudobného motívu. /90%/ ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já vím, že to bylo podle reálu, ale nějak se mně zdálo, že to Cuba trochu přehrával a to mě chvílemi iritovalo. Možná to tak nebylo, co já vím, ale mě to přece jen trochu rušilo. Ale faktem je, že nám takoví človíčkové někdy nastavují zrcadlo a svým způsobem říkají, jací jsme my. Někdy je to škola a myslím, že každý se s tím v nějaké jiné formě setkal. Závěr byl dojemný a já takovým lidem fandím, ne každý by to dokázal jako Harold, co si budeme namlouvat. ()

Reklama

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Neměl jsem sebemenší ponětí co zapínám, když jsem si naladil Radio... Myslel jsem že to bude o jakýmsi retardovaným klukovi co bude zázrakem ovládat nějakej sport. Dočkal jsem se ale něčeho mnohem cennějšího a film Radio se mi vryl do paměti jako upomínka na to, že postižení si zaslouží stejně lásky a pozornosti jako ostatní. Film o itegraci postižených mezi nás a o tom na čem má lidem záležet... Byl tam okamžik, ketrý jste už ve spoustě filmů viděli... Když někdo umře, tak se pro utěšení člověka řekne, že toho kdo nám právě odešel vždycky najdeme... "tam uvnitř svého srdce..." Jen tenhle film mě u té scény ale dojal k slzám... ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Film sa nevyznačuje nadpriemerným spracovaním, čo ma trochu prekvapilo. Cuba Jr. (ako komediálny herec) sa podľa mňa na rolu vôbec nehodil, a Harris sám na celý film nestačí. Príbeh začína strácať grády už niekde pred polkou filmu a do jeho konca sa to takmer nezmení, tiež som si myslel, že to bude viac o športe...ale nebolo. Chovanie postáv je mnohokrát čudné, hlavne smerom k postihnutému. Pozitívami filmu sú hudba a absolutný záver, keď ukazujú ozajstného Rádia...dokonca ani mňa to nenechalo chladným. Hodnotenie: 60% ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Boží!!! Smekám!!! Životopisné filmečky opravdu můžu, kor když jsou k nim doloženy nějaké autentické podklady! Viděl jsem stoprocentně nejlepší výkon Cuba Goodinga juniora, který mě určitě jako Radio zůstane v paměti uschován předlouho, dále představení Eda Harrise, tak to byl skvost číslo dvě! Neuvěřitelně mě film zasáhl (podobně jako příběh Temple Grandinové) a já mám zase o krásný zážitek navíc! Jo a k tomu autentickému momentu - závěr a pohled na skutečného, už padesátiletého Radia, byl opravdovou třešničkou na dortu! 90% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (5)

  • Ve skutečnosti dostal James Robert Kennedy svou přezdívku od lidí z rodného města, protože rádio nosil neustále u sebe a byl jím fascinován. (forsberg)
  • Ačkoliv Cuba Gooding Jr. ve filmu ztvárnil 17letého chlapce Radia, herci bylo v době natáčení již 35 let. (Nikitera)
  • Harold Jones, který ve snímku ztvárnil sám sebe, koupil Robertovi (Cuba Gooding Jr.) rádio k Vánocům. Děje se tak i ve skutečnosti, a to dokonce každé Vánoce. (forsberg)

Reklama

Reklama