Reklama

Reklama

Film Hrdinové ohně, natočený na motivy skutečné události, vypráví hrdinský příběh provinčního hasičského sboru, který se díky naději, odhodlání a obětavosti svých členů stal jedním z nejelitnějších hasičských týmů ve Spojených státech. Jejich nesmírná odvaha a jedinečné spojenectví vyvstane ve chvíli, kdy bojují proti katastrofálnímu požáru, který ohrožuje vše, co je jim blízké. (Magic Box)

(více)

Recenze (420)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Obrovský palec nahoru. Mám rád, když mě film překvapí, a tomuto filmu se to povedlo několikrát. Režisér Joseph Kosinski odvedl výbornou práci. Kosinskiho styl mě sedl v jeho předchozích filmech, a dost jsem si ho oblíbil. A proto mám obrovskou radost za to co s tímto filmem předvádí. Předchozí Kosinskiho filmy měly problém se scénářem, a já jsem rád, že tady tomu je jinak. Zde se totiž ukazuje, že Kosinski není jen dobrý řemeslník s výborným vizuálním cítěním, ale i parádní režisér, který dokáže pracovat i s náročnějším scénářem, který se neopírá jen o sci-fi "pozlátko". Kosinski parádně ukočíroval celý film, dal mu vlastní obličej, a natočil ho s velkou úctou. Velkou pochvalu si zaslouží scénáristé Ken Nolan a Eric Warren Singer, kteří odvedli velmi dobrou práci, a z tohoto příběhu neudělali zbytečný patos, a náborovou agitku. A to se mi velmi líbilo. Díky tomu je film velmi silný, a v poslední půlhodině rozkopne dveře s emocemi, a jen těžko jsem se bránil upřímným slzám. A velkou zásluhu na tom mají samozřejmě herci. Josh Brolin je zde perfektní, má obrovské charisma a já mu věřil každou scénu. Miles Teller mě ze začátku moc nebavil, a o to více pak fungoval vývoj jeho postavy, jelikož to zahrál parádně. Jennifer Connelly dostala velmi vděčnou roli, a v každé scéně je velmi dobrá. Taylor Kitsch zde předvádí jeden z nejlepších výkonů své kariéry, a mě se jeho výkon líbil. Velmi příjemně mě potěšila dvojice Jeff Bridges a Andie MacDowell, protože i na malém prostoru jsou bezchybný. Film má zpočátku pomalejší tempo, ale to není vůbec na škodu, jelikož se pořádně seznámíme s postavy, které jsou velmi zajímavé, protože mají dobré a i špatné vlastnosti. Prostě jsou to postavy z masa a kostí. A na tom je taky vystavěný celý příběh. A pak, když se to celé rozjede, tak postavám fandíme, radujeme se s nimi, a v neposlední řadě nám na nich bude záležet. K tomu nám Kosinski přidá nádherné scény na lesy, hašení požáru a nebo o tom co obnáší být dobrovolný hasič v mnohem větším měřítku. Kosinski se se záběry kochá, a ve výsledku je to pastva pro oči. Jediné co mě trochu více vadilo bylo to, že to fakt trvalo trochu déle, než se to pořádně rozjelo, a kupodivu jsou některé postavy zbytečně zazděné. Only the Brave velmi povedený film, jenž se mi hodně líbil a taky mě pořádně dojal, a všem ho můžu s klidným srdcem doporučit. ()

Krysa SPK 

všechny recenze uživatele

Nemá cenu chodit kolem horké kaše - v tomhle případě spíš hořícího lesa - tohle je jeden z nejlepších filmů za posledních pár let. Uvěřitelné hrdinství vyhnané až na půdu. Skvěle zahraní borci, se kterými chcete jít okamžitě na pivo. Krásný a dojemný příběh podle skutečné události. Nic víc není nutno psát, nutno zhlédnout, nutno prožít. Neuvěřitelný zážitek ! Je tohle vůbec ještě film ? 🤔 ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Citlivá, důstojná, lidská pocta hrdinům bez narušení zbytečným patosem a americky hrdinným manýrismem. Jennifer Connelly je furt kost. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejameričtějších filmů, co do reálií a nátury kovbojské Ameriky. Skvěle vystihnuté chlapácké buranství i emoce. Pohled na práci hasičů, kteří nehasí hadicemi, ale ohněm, hlínou, prořezem stromů, což jsou metody hodné obdivu k těmto drsným borcům a nezáviděníhodné za pekelnou práci v divočině. Film není akční, nemá očekávané napětí ani si nevytvoříte k nikomu divácký vztah. Vše je natočeno dějově z pohledu standardního života, osobních běžných problémů a veskrze až dokumentárně nudně: "běžné dny arizonských hasičů". Jenže on je režisérem Joseph Kosinski a kameraman Claudio Miranda a najednou je tu co si, co z tohoto filmu dělá jeden z nejlepších eposů o hrdinech a dokonce je to film podle skutečné události bez patosu, kýče a podbízení k emocím, které stejně na konci neudržíte. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Panečku musím říct že SDH filmů je jako šafránu. Tudíž pustit si v zimě film o ohni je při nejmenším více dějové digitální zahřátí se namísto dokola plapolajiciho krbu skrze juťjúb.. Film jako takový logicky drásá divákovi emoce na závěr a obligátní skrčit se a přikrýt ze South Park až tak dobře nefunguje. Nebýt veškerého toho americkeho patosu, bylo by to jiné voheň.. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Pěkně natočené to určitě ano. Závěrečný požár hodně dobrý, ale bohužel mi to přijde všechno jako přes kopírák. V Americe snad všichni žijou úplně stejně nebo co. Tři hvězdy dávám hlavně za absenci napětí, které jsem u hasičů velice postrádal. ()

Tft 

všechny recenze uživatele

V zásadě tradičně podaný příběh založeny na skutečných událostech, který má za cíl sloužit jako památka zesnulým a jako upomenutí jejich hrdinských činů. Problém těchto filmů často bývá až moc očividná snaha zapůsobit na slzné žlázy diváků a tím pádem sklouzávají k nereálnému vyobrazení hlavních postav daného příběhu. Je to totiž nejjednodušší cesta, jak diváka na první pohled dojmout, ale v podstatě udělat jen to, často se tak tyhle filmy stávají lehko zapomenutelnými (což je trochu kontraproduktivní, protože jejich účel je pravý opak). Joseph Kosinksi volí složitější cestu, představuje postavy jako skutečné lidi, se skutečnými problémy, skutečnými vlastnostmi a nebojí se ani zvolnit tempo a nechat diváka sžít se s každou z postav. Tím docílil nejen toho, že si divák jednotlivé postavy oblíbí, ale hlavně toho, že odvyprávěný příběh působí opravdu skutečně. Je totiž lehčí soucítit s někým, kdo není vykreslen jako dokonalá lidská bytost jen kvůli tomu, aby tvůrci neurazili jeho památku, ale jako normální člověk, který řeší stejné problémy v životě, jako všichni kdo sedí v kině. Velkou součástí úspěšného vyobrazení postav je i herecké obsazení Josh Brolin, Miles Teller, Jeff Bridges a Jennifer Connelly, tvoří skvělé seskupení, které opravdu působí jako parta opravdových lidí a především pak vztah mezi Joshem Brolinem a Jennifer Connelly, který je srdcem celého filmu. Celá hasičská skvadra navíc působí jako opravdově semknutá rodina a finále je na základě toho skutečně drtivé. Závěrečná část filmu je díky kvalitnímu a neošizenému budování vztahu divák-hasičská skvadra opravdu účelné a plní to co má na 110%. Only the Brave se sice vzdává větší zábavnosti, ale nabízí naopak kvalitní dějovou linku zaměřenou na lidi, o kterých tenhle film je. Nevzniká žádná kouzelná aura, všechno co film sklidí, si poctivě zasel. 82% ()

svobik 

všechny recenze uživatele

Už jen za tu scénu Tellerova závěrečného příchodu, kde se mísí takové kvantum všemožných emocí...už jen za to 4 hvězdy. ()

Killda 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem hloupý akční výplach o amerických superhrdinech (jak je v dnešním Hollywoodu zvykem) a místo toho jsem dostal překvapivě silný a emotivní film poháněný postavami a především skvělými herci. Takhle se mají dělat katastrofické filmy! 8/10 ()

WincKruspe 

všechny recenze uživatele

V USA se na hasiče a armádu nesahá. Další z propagandistických a patriotických filmů, ale narozdíl třeba od filmu Americký sniper, se tady nevnucují zpětně s osobním příběhem. V podstatě 3/4 filmu o ničem a to dejme tomu nejzajímavější z úcty k obětem neukážou vůbec. Jako vzdání pocty pozůstalým je to určitě pěkný film, ale pro nezúčastněného a neameričana je ten film nudný. Ale za to je dobře zpracovaný, plynnulý a kvalitně obsazený. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Bláznovství nejvyššího kalibru. A přesto zaznamenaná drsně a reálně na kameře. Mám nerad zkreslené představy o filmech a moje domýšlení k nim. To se pojí i zde, kde jsem koukal na film, který jsem si myslel bude celý o jednotce, která nedokáže zkrotit jede velký požár. Ale ono to nakonec bylo komplexnější. Asi jenom dobře. Ale rizikové, jelikož jsem si v půlce říkal, že s tím skákáním jsem trochu ztracen a to kecání okolo pro mne začalo být lehce úmorné. Nejhorší na tom je, že vlastně víte jak film skončí už od začátku. U takových filmů to hold bývá. Teď jde o to jak to tvůrce dokáže co možná nejlépe odvyprávět. Jako ukázkový příklad bych to asi neuváděl, ale rozhodně jeden z těch, který není vůbec špatný. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Práca elitného tímu hasičov určite nie je jednoduchá, ale tento film akoby vytváral takýto dojem. Okrem pár ohňových efektov sa venuje hlavne ich rodinnému životu, partnerským problémom a dokonca rodičovstvu. Že má vzdať poctu jednému tímu s ultra-tragickým záverom, to z neho ešte nerobí nadpriemerný film. Od Skleneného pekla som snáď ešte nevidel film o požiari a hasičoch, ktorý by bol jednoznačne prvotriednym. –––– Není lehké dělit se o muže s ohněm, to znám. ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Hale já jsem ten příběh vůbec neznal, takže sorry, ale na mě ten konec zapůsobil. A hlavně se mi zamlouvala i ta první "nudná/debilní/utahaná/seznamovací" hodina a půl. Myslim si, že za to může Josh Brolin, Jennifer Connelly, Joseph Trapanese, Arizona a dobrá práce s atmosférou a emocema. A docela podrobný představení toho jejich jobu. #deploy!! (80%) ()

Hugo01 

všechny recenze uživatele

Opět jsem dal na doporučení svého, jak by řekl Barney Stinson z How I met your mother, (I've got a-) film guy(e) a měl jsem možnost vidět film, ke kterému bych se asi jinak jen tak nedostal. Ač se o toto téma nijak nezajímám a o událostech, které film zpracovává, také nic moc nevím, nehorázně jsem si to parné, zakouřené a špinavé prostředí amerických plání užil. Myslím, že herci v čele s (on to jinak ani neumí) skvělým Joshem Brolinem a možná ještě skvělejším Milesem Tellerem si to užívali stejně tak. Paráda! ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Vlastně velké zklamání. Čekal jsem něco jiného a dostal rozbředlé drama s několika pěknými scénami. Vesměs ale konverzačka a nezajímavými postavami a docela v poho Brolinem. Škoda. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Joseph Kosinski, rejža, který dal Světu TRON Legacy opět zaválel. Tentokrát si vybral o poznání civilnější scénář než-li scifi nálož. Nevím, esi udělal uplně dobře, páč si myslím, že by se měl spíš pouštět do "nereálných" příběhů, ale zkusit se má všecko, to zas jo. Není to uplně akční podívaná, přes to sem se bavil od začátku do konce bez jedinýho zamouření vočka. K tomu taky přispělo herecký obsazení, který je totálně nadupaný. Včele s Brolinem a jeho krásnou paní Jennifer. Bridges a Teller nezůstávají pozadu. Není zrovna moc filmů věnovanejm hasičům, kteří zachraňují především lesy než lidi. Jsou to takoví spíš kopáči a dřevorubci, páč hadici za celou dobu v ruce nedržej :o). Každopádně je konec brutálně mrazivej, na to, že tam všichni uhořej :o( ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Proti tomuhle filmu asi nemám moc výtek - skvěle zrežírované lidské drama, které parádně popisuje složitou práci profesionálního hasiče, které v tomto případě končí velkou tragédií...nejvíce mě ve filmu asi oslnily role Jennifer Connelly, která je prostě dobrou herečkou a emotivní situace jí nejsou cizí, ale především opět Miloš Teller, jež ve svém mladém věku dokáže svým filmovým rolím vdechnout duši a predikuji mu velikou hereckou budoucnost...................moje hodnocení = 8 z 10. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Skvelá a poriadne horúca požiarnická pecka, ktorá má v sebe to najlepšie z mainstreamovej americkej produkcie. To nenormálne teplo som cítil cez obrazovku až na vlastnej koži. Aké to asi je keď v 40 stupňových teplotách horí arizonský bušový porast? Nastane totálne peklo, aké si ani nedokážete predstaviť. Tento film má takmer všetko. Veľmi dobre zvolení herci, silné charaktery, husté akčné scény a dokonca aj emočný koniec ma dostal. Už dávno som pri filme necítil toľko smútku a zúfalstva. Musím priznať, že som maximálne prekvapený, keďže som čakal skôr typickú patetickú záležitosť plnú klišé a amerického patriotizmu. Príbeh o neobyčajných mužoch z Granite Mountain Hotshots je však trochu iným filmom. Civilný, logický a hlavne uveriteľný. Film, ktorý služí aj ako pamätnik pre týchto hrdinov. Títo chlapi si zaslúžia obrovské uznanie a veľký obdiv. Obetovali svoje životy aby zachránili životy iných. 80 %!! ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama