Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou napínavého příběhu je milionář Tom Mullen, majitel jedné z nejúspěšnějších soukromých leteckých společností. V obchodě sice dokáže hrát tvrdě, ale v soukromí je to obětavý manžel a milující otec malého Seana. Jeho syn je jednoho dne unesen. Pokud Tom do osmačtyřiceti hodin nezaplatí dva miliony výkupného, zemře. Zoufalí rodiče se okamžitě spojí s FBI. Tom zpočátku agentům důvěřuje, když předání peněz jejich vinou skončí krachem, rozhodne se jednat na vlastní pěst. Zejména když si uvědomí, že únosci vůbec nemají v úmyslu chlapce propustit. K překvapení FBI i své ženy se Tom rozjede s penězi do nejbližší televizní stanice a tam před celým národem prohlásí, že je únoscům nedá, ale nabídne je jako odměnu tomu, kdo pomůže únosce dopadnout. Riskantní hra se Tomovi nakonec vyplatí, protože se mu podařilo obrátit únosce proti sobě. Závěrečný střet je soubojem nervů mezi Tomem a rafinovaným, vysoce inteligentním šéfem bandy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (320)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Keď multimilionárovi Tomovi Mullenovi uniesli malého syna, rozhodol sa napriek radám expertov z FBI, jednať na vlasnú päsť. Odmietol zaplatiť výkupné a nechal v masmédiach vypísať odmenu za hlavu únoscu jeho potomka. Tú stiahne jedine pod podmienkou, že mu bude syn v zdraví vrátený späť domov. Vyplatí sa mu tento nečakaný ťah? To sa môžete dozvedieť v tomto americkom thrilleri. Jedná sa o film s bohatou produkciou, prvotriedným hereckým obsadením, ktorý však nijak neprevyšuje podarený hollywoodsky priemer. *** ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Ron Howard natočil celkom zaujímavý kriminálny thriller o únose dieťaťa. Žiadny trápny film s americkými černochmi na dynamickú rapovú hudbu, kde svalnatý chlap zachraňuje svoje dieťa, ale tu išlo o príbeh milionárskeho syna za účelom výkupného a za účelom pomsty z frustrácie konania známeho milionára. Takýchto filmov je veľa, ktoré využívajú rôzne techniky, no všade ide v podstate o to, nezaplatiť a bojovať, no realita býva skôr taká, že sa dotyčný často hľadá až po zaplatení. 96 hodín a Tajomná rieka ma zatiaľ fascinovali najviac, no mali výhodu toho, že sa tam sa jedná o prostredie polície, akýchsi bezpečnostných zložiek, veľmi podobný je aj film Muž v ohni, ktorý mi príde však prehnaný, zbytočne brutálny a mierne nesprávny a chýbajú mu tie detaily, ktoré sú napríklad vo filme 96 hodín. Zbohom baby a 96 hodín: Odplata sú veľmi triviálne, dosť jedinečné, ale stále dobré. Výkupné patrí medzi filmy, ktoré odštartovali celú plejádu takýchto filmov a musím uznať, že celkom slušne. Je pravda, že je natočený podľa istej šablóny, aby bol zaujímavý a že zrejme by sa to tak šťastne neskončilo, najmä ten závere, ktorý bol dohnaný do konca, kde svoj hnev postava Toma zavŕšila, zároveň si chránil život spôsobom, ktorý sme videli v mnohých filmoch a zároveň to riešila aj polícia, no najmä ten priebeh ukazuje na slušnú prácu. Chcel som tomu dať 4 hviezdy, no ono je to tak na 3 a pól, najmä pre pár pózerských a menej reálnych skutočností, či zbytočností v konaniach. Inak nezabúdajte, že sa unášajú ľudia aj z chudobných rodín, pre rôzne dôvody a ktoré nemajú na výkupné. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Skvěle psychologicky napsaný snímek. Kombinace Ron Howard a Mel Gibson očividně funguje. Melovu ženu hraje půvabná Rene Russo. Mel hraje bohatého majitele aerolinek, kterému unesou syna a požadují výkupné 2 miliony dolarů. On se tedy pokusí zaplatit, ale nevyjde to. No to by ani nebylo nic až tak zajímavého. Zvrat nastává ve chvíli, kdy se rozhodne nezaplatit a celou situaci obrátí proti únoscům. Pak už jde vše ráz na ráz a každý si jen snaží si zachránit vlastní kůži. Nervy pracují a nikdo z nich nemá jistotu. Rozhodně jsem takový běh událostí nečekal. "Zabiju tě, ty hajzle!" ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se zdá, že to bude tuctový thriller o únosu dítěte jako mnoho jiných, ale pak se rozjíždí něco nového a nečekaného. Rodiče uneseného syna odmítají zaplatit únoscům výkupné, i když by na ně bez rozmyslu měli. Pokus o novou taktitu proti únoscům se zdá zcela nelogickém tahem, ale nakonec slaví úspěch. Mel Gibson svým dobrým výkonem nijak moc nepřekvapil, ale naopak Rene Ruso zde podává jeden ze svých nejlepších výkonů. Gary Sinise v roli chladnokrevného únosce byl dobrým tahem a lákadlem pro diváka. Jen role bezcitné a majetnické únoskyně se mi k Lilli Taylor nějak nehodila. Jinak vcelku zajímavá a mezi thrillery nevšední podívaná. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (27)

  • Režisér Ron Howard v skutočnosti chodil do školy s Rene Russo a v rozhovore priznal, že bol do nej zamilovaný, ale bol príliš hanblivý, aby ju pozval na rande. Russo sa neskôr priznala, že sa jej v škole páčil, no nikdy sa neprejavila. (Arsenal83)
  • Gary Sinise (Jimmy Shaker) má pri sebe 2 a 3 ručné zbrane. Toto je bežná prax pre NYPD, pretože v prvých dňoch mali zakázané používať rýchlonabíjačku pre svoje revolvery, takže okrem primárnej zbrane nosili aj svoje záložné zbrane a zbrane mimo službu. (Arsenal83)
  • Po tom, čo Kate (R. Russo) dostane odkaz od Shakera (G. Sinise), že sa má do kostola dostaviť sama o druhej po polnoci, je možné vidieť, že cez okná v kostole preniká svetlo vychádzajúceho slnka. (MikaelSVK)

Související novinky

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

23.03.2013

Je libo dobovou kriminálku s prvky konspiračního polit-thrilleru? Se špičkovým obsazením? Odehrávající se v Sovětském svazu ještě za Stalina? Zdá se, že Ve stínu dostane z Hollywoodu tučnou… (více)

Reklama

Reklama