Reklama

Reklama

American Horror Story - Coven

(série)
  • USA Coven
USA, (2013–2014), 9 h 43 min (Minutáž: 40–51 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Jamie Brewer, Gabourey Sidibe, Lily Rabe, Evan Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Tématem třetí série projektu American Horror Story zvané Coven neboli Sabat, jsou, jak už název napovídá, čarodějnice. Ty v dnešní době zažívají velice krušné časy, vedou totiž boje hned na několika frontách. Už od pradávna stojí proti černošskému Voodoo klanu, jejich řady přitom řídnou kvůli stále mocnějším lovcům čarodějnic a ještě k tomu všemu bojují sami mezi sebou o to, která z nich nahradí slábnoucí Nejvyšší na její pozici. Spojí je hrozba vyhynutí dohromady? (Bohnice05)

(více)

Recenze (147)

Fiftis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V 3.sérií mi stačili prvé dva diely a prestávalo ma to baviť. Zvyšok bol pre mňa akousi stratou času. Prišlo mi to, akoby sa chceli režiséri a scenáristi a tiež herci iba poriadne vyblázniť. Celkovo príbeh o čarodejniciach nemôže byť veľmi dobrý. Navyše keď je to zmeska pošahaných pätnástok, ktoré práve dostali svoj prvý menzes. To ma skutočne neláka. A o nejakom strachu sa tu netreba rozpisovať, nebola tu dokonca jediná lakačka a z hororu sa prešlo na telenovelu. Ale celkovo strata strachu a hororu sa už vliekla aj ďalšími sériami. Prečo si teda tvorcovia dajú do samotného názvu slovíčko "Horror"? To človek čaká, že sa zaserie aj keď na to bude pozerať na pravé poludnie, za slnečného počasia a držiac svoju mamu za ruku. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Séria Coven odohrávajúca sa v škole pre čarodejnice v New Orleans bola príjemným prekvapením, aj keď v niektorých chvíľah pripomínala skôr Sabrinu, mladú čarodejnicu ako Horror stories. Avšak najmä vďaka Delphine a čiernej rasistke marie Laveauovej mala zaujímavý dej, tvorcovia si nedávali servítku pred ústa a kedže Delphine výborne sekundovali aj postavy Fiony, Kylea či Spaldinga možno Coven považovať za vydarené pokračovanie. ()

Reklama

beba789 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalitou na Asylum neměla, což se dalo čekat, ale stále se mi líbila o něco více než Murder House. Velice potěšil návrat Taissy a přibytí mnoho nových postav, ze kterých mi skoro vůbec nesedla Emma Roberts (spíše to bude otravnou postavou, kterou hrála). Příběh je rozhodně zajímavý a velmi odlišný od ostatních s dobrými nápady a zápletkami. Líbilo se mi, že konečně nějaká série AHS dopadla vcelku dobře. Samozřejmě nejlepší je opět Jessica a že tentokrát hraje opravdu velkou "bitch". Z nových postav stojí za zmíňku určitě Kathy Bates, který byla naprosto skvělá v roli rasistické masové vražedkyně, ale mrzí mě, že nedostala více prostoru, protože si ho rozhodně zasloužila. Konec sice něšokoval, jako tomu bylo v Asylum, ale nevadil mi jako některým. :-) http://www.youtube.com/watch?v=CIaSUNYzRDI. 98% ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najfeministickejšia séria tohto seriálu. Toľko ženských postáv, až kvôli tomu vynikne pár tých mužských ako napr. sekerník, woodo šaman a lovec čarodejníc, ktorého posledná scéna patrí k najlepším scénam série. Najemancipovanejšia z nich je postava stvárnená Sarah Paulson, ktorá prekonáva najväčšie množstvo problémov. Kvôli spomínanej prevahe žien to nebola moja najobľúbenejšia séria, avšak ma nijako ani neurazila, nemám žiadne väčšie výhrady. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato série je o čarodějnicích. Odehrává se v současnosti a opět se tam objevují někteří staří herci. Příběh se zaměřuje hlavně na New Orleans, kde se odehrává většina děje. Čarodějnice mají v dnešní době krizi, je jich čím dál míň. Příběh se soustředí na čarodějnickou školu. Ty soupeří s voodoo čarodějnicemi, které vede Marie Laveau a s lovci čarodějnic. Ještě do děje zasahuje Delphine LaLaurie, která se v 18. století podílela na mučení černých otroků. Postavy v této sérii neustále umírají a ožívají, takže je v tom celkem zmatek. Stará nejvyšší čarodějnice slábne a hledá se její nástupkyně. Ale až do posledního dílu se neví, kdo to bude. Nakonec jich moc nezbylo. Finále mě dost překvapilo, ale skončilo to dobře. :) "Poskládáme ti dokonalého přítele." ()

Galerie (258)

Zajímavosti (16)

  • Když Madison (Emma Roberts) zvedá telefon, jelikož jí někdo volá, můžeme si všimnout, že je na telefonu plocha a ne hovor. (Sayko)
  • Stevie Nicks se objevila v seriálu proto, jelikož se o ní říkalo, že je skutečná čarodějnice. (ICTS)

Reklama

Reklama