Reklama

Reklama

American Horror Story - Coven

(série)
  • USA Coven
USA, (2013–2014), 9 h 43 min (Minutáž: 40–51 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Jamie Brewer, Gabourey Sidibe, Lily Rabe, Evan Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Tématem třetí série projektu American Horror Story zvané Coven neboli Sabat, jsou, jak už název napovídá, čarodějnice. Ty v dnešní době zažívají velice krušné časy, vedou totiž boje hned na několika frontách. Už od pradávna stojí proti černošskému Voodoo klanu, jejich řady přitom řídnou kvůli stále mocnějším lovcům čarodějnic a ještě k tomu všemu bojují sami mezi sebou o to, která z nich nahradí slábnoucí Nejvyšší na její pozici. Spojí je hrozba vyhynutí dohromady? (Bohnice05)

(více)

Recenze (147)

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Minimum mužských postav, sarkasmus kapající z každého dialogu, módní výstřelky, nenapodobitelný styl - a Stevie Nicks. Jestli je na třetím příběhu z horrorové sbírky něco jasného, je to fakt, že si ho Ryan Murphy užil jednoznačně nejvíc. Ta girl power, která z čarodějnic čiší, je až nakažlivě opojná a přináší spoustu momentů, kterými se plní divácké sny. Samotná bohatě nadpřirozená zápletka má ale jeden zádrhel. Přináší sebou občasné oživování mrtvých, čímž dramatický efekt mnohdy těžce utrpí. Scénář tak v polovině začne působit až trochu povrchně, ale včas v podobných veletočích zabrzdí, aby se rozjel vstříc velkému a patřičně osudovému finále. A protože byl tenhle pobyt v New Orleans hlavně hitparádou o nejúžasnější, nejkomplikovanější či nejuhnutější charakter, tak přiznávám, že jsem kroutil očima u Marie Laveau a její kadeřnické party a naopak hltal každou vteřinu s Cordelií, Zoe a Misty. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím.. Není to tak silný jako první série, ale i tak je to dost slušné, přesto cítím záchvěv zklamání. Strachu už se nedočkáme vůbec, ale baví mi to čarodějnictví. Linii s Laveau a LaLaurie bych s klidem vynechala, to samé se dá říct o Sekerníkovi. Málo Kylea a moc Madison, tu měli nechat spinkat.. Co mi velmi mrzí je smrt několika dobrých postav. Všechny, kterým jsem fandila skončily pod drnem. Holt koho si oblíbím, umře. :D Ale najdou se i světlé chvilky. Třeba Zoe, nebo vymyšlené moci postav. Taky díl se zombíkama stojí za to. Už aby byla čtvrtá série, snad mi nezklame. ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem se poprvé seznámil s American Horror Story, tak jsem měl co dělat, abych dokoukal první díl. Přišlo mi to až moc ujetý a navíc mě nesedl jakým stylem jsou používány flashbacky a různé dějové linie. Pak asi po roce a půl jsem v televizi viděl znovu první díl a z nějakého důvodu mě bavil a tak jsem si sehnal celou první řadu a pak hned druhou. A když vyběhla třetí řady v televizi, tak jsem u toho nesměl chybět. Nejvíce mě vyhovuje, že každá řada je uzavřená a odehrává se ve vlastním zvráceným světě, což je úplně to nejednoduší řešení, ale ukázalo se, že je taky to nejlepší. První řada si vystačila s jedním strašidelným domem a duchy, druhá přinesla sanatorium a blízké setkání třetí druhu a mnoho dalšího a třetí ta přinesla čarodějnictví a voodoo. Na začátku jsem si říkal, že seriál nemůže unést takovou to kombinaci, ale vždy se mu to povedlo na výbornou a daří se mu v tom, že nesklouzne k lacinosti a předvídatelnosti. A kdyby se někdy stalo, že díl po příběhové stránce kulhá, tak se objeví precizní herci, kteří vytáhnou díl na správnou úroveň. Jessica Lange v každé sérii podává skvělý výkon a doslova je radost na ní koukat a čekat co bude dál. Sarah Paulson mě naprosto dostala ve druhé řadě, kde předvedla opravdu parádní výkon a i ve třetí se dařilo natolik, že rozhodně netahala za kratší konec. Evan Peters si také odmakal svoje. První řadě způsobil nejedno malé překvapení, ve zbylých dvou sériích zas byl skvělým teamovým hráčem. Taissa Farmiga podle mě nehraje nijak extra výrazně, ale svoje si odehraje, ale vždy se najde někdo kdo jí v dané scéně přehraje. Samozřejmě seriál nestojí jen na hercích co hrají hlavní roli, ale na těch ve vedlejších. Zachary Quinto, Denis O'Hare, Lily Rabe, Dylan McDermott, James Cromwell, Danny Huston či Kate Mara nebo Emma Roberts s Kathy Bates a mnoho dalších. Co se každý řadě povedlo je parádní intro, ze kterého mrazí pokaždé, když ho vidím. A nakonec jsem zapomněl zmínit to nejdůležitější a to je prvotřídní atmosféra jako z horroru, která má místy náznak černého humoru a jindy z ní mrazí. American Horror Story je parádní seriál, který dokáže pobavit, vyděsit, znechutit v jednom. Je to šílená kombinace, ale funguje to. ()

Michi88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Surprise, bitch. I bet you thought you'd seen the last of me." Díky téhle sérii jsem začal sledovat American Horror Story. Všechny ty gify a hlášky na internetu mě prostě donutil si tenhle seriál pustit. Čarodějnictví je velmi zajímavé téma, tento typ humoru mi velmi sedl, děj seriálu je jednoduchý a seriál není na rozdíl od Asylum přeplácaný dějovými linkami. Celou dobu jsem netrpělivě sledoval, která z nich se stane nakonec nejvyšší a mé tipy se díl od dílu měnily. Největším plusem jsou zde postavy, které prostě miluji a mám tu nejvíc oblíbenců. Mezi ně patří Fiona, Cordelie, Nan, Queenie, Marie Laveau, Misty Day,Zoe a Kyle (Evan s Taissou fungují jako pár naprosto perfektně). Ovšem největší královnou je zde Emma Roberts alias Madison Montgomery. Její hlášky jsou geniální a co slovo, to perla. Madison je přesně taková mrcha, kterou nenávidím a zároveň miluju. Coven mi bude dost chybět a je velká škoda, že nové díly už nebudou. 100% - 1. nejlepší série ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Séria Coven odohrávajúca sa v škole pre čarodejnice v New Orleans bola príjemným prekvapením, aj keď v niektorých chvíľah pripomínala skôr Sabrinu, mladú čarodejnicu ako Horror stories. Avšak najmä vďaka Delphine a čiernej rasistke marie Laveauovej mala zaujímavý dej, tvorcovia si nedávali servítku pred ústa a kedže Delphine výborne sekundovali aj postavy Fiony, Kylea či Spaldinga možno Coven považovať za vydarené pokračovanie. ()

Galerie (258)

Zajímavosti (16)

  • Když Madison (Emma Roberts) zvedá telefon, jelikož jí někdo volá, můžeme si všimnout, že je na telefonu plocha a ne hovor. (Sayko)
  • Akademie slečny Robichaux, kde žijí všechny čarodějnice v sériích Coven a Apocalypse (2018), je ve skutečnosti Buckner Mansion v New Orleans. Dá se tam ubytovat, ale jedna noc stojí 20 000 amerických dolarů. (ICTS)
  • Madame Delphine LaLaurie, ktorú stvárnila Kathy Bates, bola skutočnou žijúcou osobou. Madame LaLaurie bola známa ako vysokopostavená žena a pohybovala sa v tých najvyšších kruhoch až do dňa, keď na jej panstve hasiči objavili veľké množstvo uväznených otrokov, ktorí boli kruto a dlhodobo týraní. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama