Reklama

Reklama

Úžasná paní Maiselová

(seriál)
  • USA The Marvelous Mrs. Maisel
Trailer 1
USA, (2017–2023), 39 h 23 min (Minutáž: 43–76 min)

Hrají:

Rachel Brosnahan, Tony Shalhoub, Michael Zegen, Alex Borstein, Marin Hinkle, Justine Lupe, Eden Malyn, Joey Stromberg, Ned Van Zandt, Barbara Kingsley (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(43)

V roce 1958 v New Yorku vede Midge Maiselová spořádaný život - manžel, děti a elegantní večeře na Jom kipur v jejich bytě v Upper West Side. Ale život nabere nečekaný spád a musí rychle najít svou další přednost - proměna z hospodyňky ve stand-up komičku je divokou volbou pro všechny kromě ní. (Prime Video)

Recenze uživatele silentname k tomuto seriálu (3)

Série 1 (2017) (S01) 

Moje dojmy z 1. série "Marvelous Mrs. Maisel" sú trošku zmiešané. Sú epizódy, kde som sa skutočne smial a potom sú epizódy, kde som sa trošku smial. Niektoré sú vtipnejšie, niektoré trošku nefungujú. Chcú do toho primiešať aj trošku reálnej drámy, no na druhú stranu mám pocit, že keď sa na sérii smejem, tak ma to baví viac. Celkovo to ale funguje dosť dobre. Postavám nechýba dobrá dávka humoru, a má to dostatok energie. Možno tá šou nie je úplne pre mňa. Je to dosť možné, lebo nie vždy som sa chytal. Najmä keď som čakal niečo vynikajúce. Toľko sa o tom rozpráva, až človek čaká, že ho to úplne odrovná. Nuž... to sa nestalo. Uvidíme čo v ďalšej sérii. Táto je podľa mňa okey. Ale určite stojí za pozornosť. Lebo keď sa na tom smejem, tak sa skutočne smejem. Hodnotenie: B- ()

Série 2 (2018) (S02) 

Asi nikoho neprekvapí, keď poviem, že si o 2. sérii "The Marvelous Mrs. Maisel" myslím viac-menej to isté, čo si myslím o prvej. Vtipné momentky, dobré postavy a má to lepšie a má to slabšie epizódy. Tentokrát má séria o 2 epizódy viac, no nemyslím si, že by som si vybral nejakú epizódu, ktorú by som dokázal nejako vysoko oceniť. Záverečná momentka je podľa mňa veľmi dobrá, má to pár nápadov a aj pár otvorených možností na ďalšiu sériu a je vidieť, že Midge musí občas so svojimi rozhodnutiami a činmi žiť. Pretože nie všetko čo v jednom momente človek potvrdí bude vnímať o pár minút alebo hodín rovnako. Neviem dokopy čo o seriáli viac povedať. Nemám pocit, že som správne publikum a vnímam to ako okey. Ale na druhú stranu, ľudia seriál milujú a očividne im pasuje viac ako mne. Takže to tak aj vnímam. Nie som ideálne publikum. Ale vnímam to ako okey seriál s dobrými momentkami. Hodnotenie: B ()

Série 3 (2019) (S03) 

Tak som zvedavý, kedy príde nová séria. Tento seriál bol pre mňa viac-menej mix. Musím povedať, že je to kvalitne natočené, má to excelentné herecké výkony a dobré postavy, no osobne som si asi viac porozumel s inými seriálmi. Ale ak otvorene viem povedať, že tento seriál nie je úplne moja šálka kávy a dokážem ho oceniť, tak to predsa len niečo naznačuje. 3. séria "The Marvelous Mrs. Maisel" mala pre mňa trošku kostrbatý štart, no po prvých dvoch epizódach to už ide ako sa patrí a bavil som sa skutočne naplno. Rachel Brosnahan je stále veľmi vtipná a dokáže tomu dať veľkú dávku energie. Alex Borstein je tradične dobrá, no počas tejto série som si uvedomil, že mojou najobľúbenejšou postavou seriálu sa skutočne stal Joel. Kým na začiatku by som na neho moc pekných slov nemal, tak od druhej série sa stal pre mňa absolútne najlepšou postavou. Z človeka, ktorý opustil svoju ženu pre sekretárku sa ukázal ako chlap, ktorý sa vie postarať o deti, stále Midge miluje, no napriek tomu vie, že sa bude musieť posunúť ďalej. Lebo do konca života už medzi nimi bude to obrovské "ALE". Napriek tomu keď sú spolu, tak sú to často najlepšie scénky. A je jedno či sa bavia, alebo či po sebe hulákajú cez telefón. Pôsobia ako skutoční manželia. Epizóda "Marvelous Radio" je pre mňa asi highlight seriálu. A je ozaj aj dôležité si uvedomiť, že keď človek používa svoj hlas tak je potrebné vedieť komu svoj hlas prepožičiame. Pretože to neskôr môžeme ľutovať. Každopádne z toho asi vznikne najlepší live-stream čo asi museli mať poslucháči rádia. To bolo skvelé. Záver je pre mňa trošku smutný a úprimne ma mrzel. Mal som pocit, že si Miriam zaslúžila niečo lepšie. Ale dáva to silný emocionálny dojem. A aj trošku človeka navnadzuje na ďalšiu sériu. Uvidíme s čím (a kedy) prídu tvorcovia nabudúce. Hodnotenie: B ()

Související novinky

DC našlo svého Supermana

DC našlo svého Supermana

28.06.2023

V závěru minulého týdne v Los Angeles probíhaly závěrečné fáze konkurzu na nového Supermana do rebootovaného DC univerza. Šéf Warnerů David Zaslav, producent Peter Safran i režisér James Gunn… (více)

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

12.07.2022

Poprvé v historii oznámila Televizní akademie letošní nominace na ceny Emmy, aniž by uvedla, která streamovací služba nebo televizní stanice má největší množství želízek v ohni. Samo o sobě to není… (více)

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (více)

76. Zlaté Glóby – výsledky

76. Zlaté Glóby – výsledky

07.01.2019

Prestižní 76. Zlaté Glóby, udílené asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu, byly vyhlášené první lednovou neděli z hotelu Beverly Hilton v Kalifornii. Předávání cen moderovala dvojice herců… (více)

Reklama

Reklama