Tvůrci:
Amy Sherman-PalladinoHudba:
Leslie Ann PhillipsHrají:
Rachel Brosnahan, Tony Shalhoub, Michael Zegen, Alex Borstein, Marin Hinkle, Justine Lupe, Eden Malyn, Joey Stromberg, Ned Van Zandt, Barbara Kingsley (více)VOD (1)
Série(5) / Epizody(43)
V roce 1958 v New Yorku vede Midge Maiselová spořádaný život - manžel, děti a elegantní večeře na Jom kipur v jejich bytě v Upper West Side. Ale život nabere nečekaný spád a musí rychle najít svou další přednost - proměna z hospodyňky ve stand-up komičku je divokou volbou pro všechny kromě ní. (Prime Video)
Videa (7)
Pani Maiselová by aj bola úžasná, len keby nerobila ten stand-up. A to je pritom ústredný motív seriálu, avšak tá dramatická vložka, vzťahy v rodine, to ešte bavilo. Akonáhle vystúpi na pódium, nepočul som jeden poriadny vtip. Úplne pripomína vulgárne komičky typu prasnica Salátová, alebo skôr do detailu a štýlom vystupovania je to Lujza Garajová Schrameková, dokonca som istý čas nadobudol podozrenie či tá Lujza nekopíruje tie stand-upy rovno z tohto seriálu. Navyše tie vtipu sú tu plné amerických reálií danej doby alebo histórie a nie vždy si človek vybaví kontext. Takže nič, ani kútikom úst mi nešklblo, a to som si na neho zavesil rybársky háčik. ()
Tits up! Totální binge-watch. Během čtyř dní jsem zkouknul všechny tři dosavadní série. Gilmorky jsem nikdy nesledoval, ale něco mi říká, že bych s nimi žádný problém neměl, ba naopak. To, jakým způsobem totiž Amy Sherman-Palladino napsala hlavní postavu Midge, je vskutku masterpiece. A co teprve ten scénář, který má během neuvěřitelně rychlých a místy uštěpačných dialogů (funguje to hlavně díky skvělé Susie a otci) a stand-upovým scénám komediální říz toho nejvyššího kalibru. Rachel Brosnahan je v roli famózní - to šílené tempo a rytmus, když promlouvá, ať už k divákům během stand-upu nebo i v normální konverzaci, musí být neskutečně těžké. Ona to ale zvládá jak nic, přitom soudě podle rozhovorů se od Midge charakterově značně liší. Skutečně výborná herečka a moje okamžitá favoritka. I když v seriálu přišlo pár dílů a především několik nepříliš šťastných naložení s vedlejšími postavami, tak právě její charisma a Midgin humor mě natolik očarovaly, že mi to vlastně bylo jedno. Stand-upové scény jsou skvělé, nekonečný šatník barevných šatů úchvatný, ale TEN charakter! Svérázná, nezávislá a zároveň ne přehnaně feministická, důvtipná, rozkošná, správně drzá a především neuvěřitelně pozitivní. Midge by nemohla být mou manželkou, ale kdybych se do ní někdy zamiloval, tak bych už asi nikdy nepřestal. Její manžel Joe je holt v zajetí až do konce života a nic s tím nemže dělat. Moc dobře mu rozumím. Seriál se navíc odehrává v 50. a 60. letech v USA, a to pro mě nikdy není krok vedle. Je až s podivem, jak málo divácké pozornosti se mu dostává, ještě že Glóby a Emmy to vnímají opačně. ()
Ani nemám slov. Tohle byla tak neskutečná paráda, že z toho dostávám tik do oka. Možná i proto, že mi do něj definitivně padla úžasná Rachel Brosnahanová, kterou od nynějška stavím na piedestal a nechávám si o ní noc co noc zdát. Bravo, Amy Shermanová-Palladinová, touhle komediální taškařicí jste se mi trefila přímo do středu mého vcelku omezeného vkusu a mé cynické srdéčko radostí plesá. A za to vám patří dík! ()
Úžasná paní Maiselová je prostě úžasná! Lehce parodický seriál zobrazuje 50. léta jako ze stránek módních časopisů a filmových žurnálů. Všichni jsou vždy perfektně oblečení, ženy se usmívají a vrtí se při chůzi v houpavém tanečním kroku. Paní Maiselová je dokonalost sama, vždy nádherně sladěné oblečení (i rukavičky a klobouček!), má skvělou rodinu, krásný byt, stará se o domácnost – bezchybný obrázek vzorové ženy 50. let. Až na to, že se to začne trochu hroutit. A až na to, že paní Maiselová má pořádně prořízlou pusu, a když se dostane jako stand-up komička na pódium, začnou se z ní sypat výrazy a obrazy, že by se červenal i námořník….. Paní Maiselová si dál udržuje image vzorové ženušky, ale postupně začíná žít úplně jinak a rozkládá systém zevnitř. ….. Seriál disponuje skvostně napsanými, především ženskými, postavami: ať už je to sama paní Maislová, její zdánlivě chladně povznesená matka, rabijácká manažerka, soupeřka – zemitá komička, skrytě snobská lady, střelená švagrová – konvertitka. Mužské postavy jsou spíše pro doplnění, ale i tak mají co nabídnout, vévodí otec marně se snažící udržet zdánlivě dokonalou rodinu, u kterého však není jisté, jestli to v skrytu duše vůbec chce. …… Oceňuji komediální linku, která se nevyskytuje jen ve vystoupeních paní Maiselové, ale zejména – a možná ještě víc – v třeskutých dialozích, které na sebe kulometně pálí jednotlivé postavy. Když přičteme výpravu opulentních šatníků, hotelů a klubů – za kterou musela produkce utratit majlant – máme tu seriálovou perlu. SHRNUTÍ: Když zjistíte, co vás opravdu baví, nestaráte se, jestli to zapadá do vašeho dosavadního životního stylu. A možná začnete přemýšlet, jestli do svého životního stylu zapadáte vy. MÓDNÍ OKÉNKO: I kdyby seriál nenabídl nic jiného než módní kreace, i tak by si zasloužil maximální pozornost. Variace oblékání na padesátá léta ohromuje neskutečnou ženskostí a elegancí, někdy i vtipem. Samozřejmě, většina hereček zde má dokonalou postavu, takže na nich oblečení o to více vynikne. Paní Maiselové to sluší za všech okolností, ať už na pláži, při pikniku nebo v klubu. Oceňuji souhru jejích outfitů, které jsou vyladěné do posledního detailu a vždy si hrají s doplňky. Kloboučky rozhodně byly krásným doplňkem, který dokázal oblečení pozdvihnout ještě na vyšší úroveň. Třetí řada ()
Páni! Nikdy jsem nebyla na komediální seriály ani filmy, já jednoduše miluji dramatické a depresivní počiny. Ale tohle! Tohle mi vzalo dech a donutilo mě pár věcí přehodnotit. Jistě, možná to bude jediný komediální seriál, na který se kdy podívám, ale i tak je to velký úspěch. Tenhle seriál - a to mám zatím dokoukanou jen první sérii - je úžasný. Skvělé herecké výkony, úžasná hudba, výborný příběh a newyorská atmosféra, kdo by si přál víc? Vůbec se nedivím, že tento seriál sklízí tolik úspěchů, je také proč! ()
Photo © Amazon Studios

- Susie (Alex Borstein) v epizodě zmíní Prahu. (Katka189)
- Během konverzace, při které jsou Midge (Rachel Brosnahan) a Susie (Alex Borstein) v baru, Midge přidržuje dopitou skleničku s kořalkou na stole. Když se ale střídají záběry, v některých z nich ji už nedrží. (Katka189)
- Tato epizoda byla jednou z nejúspěšnějších videí na Amazon Video, dosáhla diváckého hodnocení 4,9 hvezdiček. (mrtynbaca)