Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná kriminálka z Los Angeles sleduje životy členů elitní policejní jednotky, která se postaví do cesty nejúspěšnějším zlodějům v zemi. Ti mají v plánu zdánlivě nemožný cíl – vyloupit losangeleskou pobočku Centrální banky Spojených států amerických. (Magic Box)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (450)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Vypadáme snad jako týpci, co tě zatknou? Nasaděj ti klepeta a odvezou tě na stanici? Na něco jsem se tě kurva zeptal!“ - „Ne.“ - „Správně. Přesně. Prostě tě zastřelíme. Je to míň papírování.“ Tvrdí chlápci na obou stranách, všichni sehraní profesionálové, kdo však koho nakonec trumfne (nebo spíš „přechčije“)? Hned úvodní (ne)podařená loupež měla říz a navnadila. Pak sice tempo polevilo, ale za prvé měl divák za úkol trochu poznat postavy (v případě Velkého Nicka i soukromí…bez čehož bych se výměnou za kratší stopáž klidně obešel, to „zlidšťování“ jistě nemuselo být tak dlouhé), za druhé se vše připravovalo na hlavní chod. A ten byl opravdu chutný, i když si na něj člověk musí nějakou tu chvíli počkat. Zinscenované „představení“ na odvedení pozornosti a pak hlavní akce. Pořádný kus filmařiny a napínavé k tomu. A přestože samotný konec se snaží být možná až příliš „chytrý“ a na efekt, čím víc o něm přemýšlím, tím jsem vlastně radši, že to nedopadlo jinak (jakože jsem se obával dávky patosu). Slušné 4* jsou pro Dokonalou loupež tak akorát. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tyhle vzkazky o pomalovaných macho borcích na obou stranách zákona, co nemají bicepsy, ale přímo tricepsy, mám upřímně rád, takže jsem byl v klidu a Gudegastovi dlouho odpouštěl to neobratné kráčení v precizně vyšlapaných losangeleských stopách Manna a Ayera (povrchně vykreslené charaktery, nakousnutá rodinná pozadí šumící do ztracena, loupež počítající s předpokladem, že všechny Murphyho zákony odjely na dovolenou). Když však přišel čas na „Donnieho parťáky“ (v originále Fräulein´s Football Eleven), přestal jsem být tranquillo.. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak má vypadat divácky nenáročný akční film. Stačí k tomu dostatek akce, divácky zajímavý příběh, pár sympatických pánů a další akce. Poprvé jsem si mohl vychutnat Gerarda v roli, ve které mě neskutečně sral. Také jsem si nemohl nepovšimnout, že šílenou rychlostí ztrácí své mužské kouzlo a tloustne. Pokud rádi fandíte těm zlým, tak toto je přesně film dle vašeho gusta. Máte totiž zaručeno, že budete v závěru spokojení. Rozdávají si to spolu totiž zlí s ještě zlejšími. Více takových filmů. Není to tak těžké, stačí do toho necpat hromadu sraček. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Gudegast se bezskrupulózně vydal na lup a oběť si vybral vskutku směle. Ono totiž vyloupit Nelítostný souboj, jeden z nejlepších žánrových počinů všech dob, přičemž se neobávat, že skončím prošpikovaný vlastníma kulkama a poplivaný roztomilou sadou žalostných vulgarismů na verbalově pranýři, to se dá kvalifikovat minimálně jako pokus o společenskou sebevraždu. Musím však konstatovat, že to frajer k mému velkému přeqapení vcelku důstojně přežil. DzHýt to sice není, tam huhňavý slizák nehonil partičku bukanýrů ze speciálních homojednotek a chybí tomu větší dějová rozmanitost a zkušenější režie, nicméně uplácané je to velkoryse, baví to, odsejpá a v žádném případě neuráží. Žérár Řiťler je mačističtější než MačuPikču, při tom skupinovém honění si šlape zaníceně na jazyk ještě důsledněji, než když hnal bojůvku polonahých fparťanských buverantů do termopylfké foutěfky na kopí roftoužených Perfanů, a jeho nesympatickému testosteronovému kokotovi v kundě z boženky a s umaštěným plnovousem k dokonalosti chybělo snad jen to, kdyby ještě ležérně žvýkal střepy a zastřihoval si bradku hasičskou sekyrou. Nicméně i tak se jedná o dosud nejsugestivnější výkon v jeho panoptiku hormonálně nevyvážených maskulinních megadrsoňů, u kterých si nejedna otylá hospodyňka s gustem mne slimáka jen při představě, že by ji takový krutopřísný ultrabouchač určitě zvládl i úplně sám přetočit na břicho. Ne jako ten proplešlý zženštilý vychrtlý chcípák, co si ho v pominutí míchy před patnácti lety omylem vzala. Prostě solidní, zábavný a dobře zahraný rymejk, kterému slušně rozptýlený verbal odpustil i další, téměř neodpustitelnou do pekla volající čorkařinu, a sice Verbala Negrokinta! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Najzábavnejší a najnapínavejší heist movie za veľlmi, veľmi dlhú dobu. Film má dobré tempo, napätie, presvedčivých hercov, a najmä nepredstiera, že je niečím, čím nie je. Do takéhoto filmu nemôžete vstúpiť s očakávaním nejakého filmového majstrovského diela. Ak tak urobíte, budete očividne sklamaní. V podstate je to celé len zábavná akčná jazda, ktorá ponúka aj niektoré prekvapivo zložité postavy, či nečakane zložitú a zamotanú hru na mačku a myš. Vyskytlo sa niekoľko prirovnaní tohto filmu k filmu Heat a myslím si, že môžu byť do istej miery opodstatnené. Očividne to nenesie hutnosť a silu súboja DeNiro/Pacino z polovice 90. rokov, ale štruktúra deja, tempo, vývoj postavy a pozadie Los Angeles boli veľmi povedomé. Hlavný rozdiel v charakteroch postáv je asi ten, že v tomto snímku sú hlavní predstavitelia na opačnej strane zákona totálni anti-hrdinovia, v spomínanom Heat si neviete vybrať, s ktorou postavou viac sympatizujete. Navyše Berard Butler predvádza najlepší výkon za posledných desať rokov. 140 minútov ubehne ako voda, tempo filmu je brutálne a ani raz som sa nedostal dosituácie, kedy by som sa pozrel na hodinky. Pre niekoho to bude možno stereotypný film o drsných chlapcoch, ktorí sa snažia jeden druhého prešťať, ale z môjho pohľadu je to naozaj zábavná jazda a stojí za to ju pochváliť. Btw, v ktorom filme už dnes vidí divák hlavnú postavu s cigaretou v ústach? Palec hore, fanúšikovia akčnej kinematografie s drsnými chlapmi tento film jednoducho neobídu. Tento film nakrútili muži pre mužov a ja som zaň vďačný. 90% ()

Galerie (110)

Zajímavosti (20)

  • V úvode filmu je na obrazovke napísané, že v L.A. prebehne jedna lúpež každých 48 minút, čo je 2400 za rok, a že je Los Angeles hlavným mestom bankových lúpeží. Táto prezývka mestu prislúchala v 60. rokoch minulého storočia. A v roku 2016 prebehlo v celej Kalifornii "len" 462 bankových lúpeží. (Real Tom Hardy)
  • V čase 1:16:08 se chystají šerifové do akce a jediný Big Nick (Gerard Butler) na sobě nemá žlutý nápis SHERIFF. Avšak v čase 1:49:00 už nápis má, a to zepředu i zezadu. (trainster6)
  • Film nemusí být celý dle skutečných událostí, ale obsahuje prvky z četných pravdivých příběhů, které Gudegast slyšel nebo prožil. (griph)

Související novinky

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama