Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stalo je jednou, že se v pekle uklízelo. Čerti se jen hemžili, ale protože si k práci neuměli šikovně zajít, navzájem si překáželi a klopýtali jeden přes druhého, prostě hotový blázinec. Toho zmatku využili dva mladí čerti, kteří schválně ještě víc při uklízení překáželi. A pak se to stalo. Jeden zakopl, padl na druhého a oba povalili kotel s hříšnou duší. Toho využila hříšná duše. Rozběhla se k otevřené bráně, kterou zrovna staří čerti větrali a než se kdo nadál, byla pryč. Bylo zle. Luciper se rozhodl pro trest – čerti musí jít na svět a každý přivést do pekla jednu hříšnou duši. Pak jim bude odpuštěno. (CinemArt)

(více)

Recenze (194)

Silencia90 

všechny recenze uživatele

Jako Eliška je Eliška. Ale tohle se jí alespoň trošku přiblížilo. Ostatní pohádky na to nemají ani zdaleka, tato "skoro". Není to vůbec špatné, jen do hlavních klaďasů se člověk těžko vcítí. O dost zajímavější je sledovat padouchy, na rozdíl od plytkých hrdinů. 4,5* ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Z počátku to vypadalo jako nadějná pohádka, když Prachař s Benediktem byli posláni na zemi, aby do pekla přivedli hříšné duše. Což de facto připomíná S ČERTY NEJSOU ŽERTY, kdy Vetchý musel přinést do pekla Dorotu Máchalovou. A inspiraci nebral rozhodně Troška jen v této jedné z našich nejslavnějších pohádek. I to jak Navrátil chtěl dát svoji jedinou dceru Saru Sandevu bohatému sedlákovi Noskovi a ne obyčejnému klukovi (který mi hodně připomíná Jindřicha z PRINCEZNY ZE MLEJNA) jsme již mohli vidět ve TŘECH ŽIVOTECH. Podle mě právě Jindřich Nosek je to nejhorší obsazení v celé této pohádce. Přehrává, až to není pěkné... Nelíbil se mi ani Karel Dobrý coby Lucifer. Za to Prachař s Benediktem byli milým překvapením jakožto strašně popletení čerti. Příběh sám o sobě je jen ze začátku zajímavý, pak se už začne natahovat a pohádka přestává bavit. Má klesající tempo jako další Troškova pohádka ČERTOVA NEVĚSTA. [2722. hodnocení, 141. komentář, 57%] ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Relativně složitý děj (obsahuje dost nápadů) beru za plus této pohádky,i když je zde mnoho předvídatelného. Sice dát taťku Prachaře za mladého čerta je trochu přehnané, ale to je malá vada na kráse. Herecké výkony dobré, Troška prostě pohádky točit umí. Bavil jsem se a nenudil. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Za Prachaře jedna * dolů ... fakt mi není sympatický ... a není to dobrý herec ... stejně jako polovina osazenstva ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Netajím se tím, že Trošku jako režiséra nemusím. Na druhou stranu nemám problém ocenit něco, co je dobře natočený. Vyšlo mu pár pohádek, ty umí natočit občas fakt dobře. U Čertovin jsem se ale moc nebavil. Nesedla mě dvojice hlavních představitelů - čertů. Nesedl mě ani jinak skvělej herec Karel Dobrý v roli Lucifera. Naopak se povedly ty záporný role, jak Nosek, tak hlavně Navrátil, to se vydařilo. Příběh takovej normální, ale chyběl mě humor, kterej prostě v pohádkách musí bejt. Troška ho vyměnil za intriky a dokonce plánování vraždy - 40%. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

Klasická Troškovina s ucházející výpravou. Další prostý pohádkový děj, který ničím nepřekvapí. Jedná se o další louhovaný odvar dobra proti zlu. 2/10 ()

Karp 

všechny recenze uživatele

To, co je na této pohádce nejpěknější, je zároveň i nejvíce ubíjející. Představte si, že je léto a už měsíc je azurovo a slunce pere o sto šest. Pohádka by měla být krásná, měla by být optimistická, ale měla by nabízet kontrast. Kontrast v postavách, emocích, ale i v exteriérech. A tak vedle lumpa a ničemy má své místo klaďas, vedle lesku bída a vedle rozpáleného slunce pořádná letní bouřka. Všechno nemusí být barevné a rozzářené, je potřeba vyvažovat. Jasněnce se vyčítala hororovost, v Čertovinách obavy a strach nepřichází ani na místech, která jsou popisovaná jako temná a hrůzostrašná. A to je škoda. Stejně jako je škoda poněkud rozvleklé střední pasáže, která byla v kině ještě stravitelná, ale v televizi bude ubíjející. Ústřední dvojice Prachař Benedikt nezklame, ale ani nezazáří, oba záporáci jsou vyloženě dobří, hlavní milenecká dvojice tradičně poněkud toporná a kněžna J. Bernáškové sympaticky povznesená a nóbl. Z. Troška má jistě lidovou píseň v oblibě, její záslužná propagace však do jisté míry způsobila zpomalení děje a působila spíše jako vložka než smysluplná součást děje. Ale jinak pěkná pohádka - 65%. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s "pohádkami", které se točí v posledních letech (výjimkou je Anděl Páně), musím dát vyšší ohodnocení. Plný počet hvězd to ovšem nebude, v pohádce byla hluchá místa a to kopírování z jiné (legendární) pohádky je až moc znát. Ale jinak vcelku pěkná, milá pohádka, kterou si dovedu představit jako vánoční klasiku. Podle mého soudu Troška pohádky jako jeden z mála točit umí. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Od začátku vcelku sympatická pohádka s příjemnou atmosférou, dobrým hereckým obsazením a nádhernými exteriéry. Příběh nepředstavuje nic nového, týká se lidských hříchů, souboje dobra se zlem a zakázané lásky. Děj nabízí svižné tempo, dobrý spád a občas nějakou tu nečekanou situaci nebo překvapení. Humorných scén je spíše poskrovnu, žádné vtipné hlášky zde bohužel nenajdeme, avšak komediální atmosféra se místy navodit povedla. Ústřední dvojici čertů role skvěle sedly, nejvíce se mi však líbil pantáta v podání Oldřicha Navrátila, a také povedený záporák, kterého si zde střihnul Jaromír Nosek. Naopak postava Haničky mi přišla až moc nevýrazná, neuvěřitelně mě iritovala postava hraběte, ztvárněná Davidem Gránským. Triky jsou spíše průměrné, dialogy vesměs ujdou. Nejde si nevšimnout hned několika dějových nelogičností, vadily mi i otravné a opakující se písničky, které pohádku jen zbytečně zdržovaly a ve finále jí spíše škodí. Jak už jsme zvyklí, Zdeněk Troška natočil jednoduchou, ale milou pohádku, která má za cíl především pobavit, nicméně je však těžce průměrná a vzhledem k zahraniční konkurenci snadno zapadne mezi tucty jim podobných. 6/10. ()

Realmond 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka se Zdeňkovi Troškovi opravdu povedla. Výborné herecké výkony hlavně Oldřicha Navrátila a Jany Bernáškové, povedený scénář a moc dobrá kamera. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Na Troškovy výkony si myslím že to není vůbec špatná pohádka. Ten pan táta byl ohromný zlatop. Ten opravdu letěl pouze na peníze a čistá mysl a dobré srdce mu byli lhostejné. ()

vox_populi odpad!

všechny recenze uživatele

nuž - vyzerá to na Koniec (dobrých) rozprávok v Čechách...veľmi som sa snažil, ale dopozerať tento rozprávkový paškvil som nedokázal...myslím, že Troškov potenciál je v tomto smere definitívne "vyhorený" Je to, žiaľ, i v nedostatku vhodných "rozprávkových" hercov v Čechách i na Slovensku...obsadiť J. Prachařa do hlavnej úlohy je ako obsadiť C. Buckinghamovú v prípade (podstatne lepšie zvládnutej) slovenskej rozprávky Láska na vlásku - je to zúfalosť, prípadne debilita...Troška sa síce snaží, to sa mu uprieť nedá, ale vykrádanie motívov z výbornej "minulorežimnej" rozprávky "S čerty nejsou žerty" sa mu vôbec nepodarilo a podariť ani nemôže. Že by to skúsil s "Princeznou ze mlejna 3"? Hm... ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Na Trošku to prekvapivo nie je až také strašné! Samozrejme to je stále hrozné, ale už to nie je také hlúpe a trápne, ako napríklad jeho o rok mladšie Strašidlá. Má to peknú výpravu, peknú hudbu a aj efekty. Ale obsadenie je hrozné a celkovo scenár by tiež mohol byť viac prepracovanejší. ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Bravó! Troška po dlhšej dobe nakrútil film, ktorý nie je totálna kravina, a nemal som po pol hodine nutkanie ho vypnúť. Áno, je to len klasická česká rozprávka, navyše veľmi prevarená (väčšina nápadov je trebárs okato prebratá z mojej obľúbenej klasiky S Čerty nejsou žerty), a nie je tak úplne pre deti, ale má to pekný spád, dobré rozprávkové kulisy a čertov, ktorí nelezú na nervy. Čakal som veru väčšiu katastrofu. ()

Reklama

Reklama