Reklama

Reklama

Resident Evil: Raccoon City

  • Portugalsko Resident Evil: Raccoon City (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

V dříve prosperujícím sídle farmaceutického gigantu Umbrella Corporation je nyní Raccoon City vymírajícím městem na středozápadě. Exodus společnosti udělal z města pustinu... s velkým zlem pod povrchem. Když se toto zlo rozpoutá, skupina přeživších musí spolupracovat, aby odhalila pravdu a přežila noc. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 6

Recenze (317)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k mizernému zdejšímu hodnocení jsem byl nakonec spokojen. Svět Resident Evil mám rád, a tak jsem si ho užil, byť výhrady by se našly. Takže tohle je začátek všech budoucích hrůz, za nimiž stojí Umbrella. Městečko Raccoon je už před vymazáním, a tak několika zbývajícím šťastlivcům mnoho času nezbývá. Mutantů přibývá a dojde i na Tyranta! Pěkný vizuál, zejména vila neměla chybu, neustálá tma a déšť, les prořezávaný světly baterek, výborná hřmotná hudba (vynikne jen v kině), devadesátkové retro, smrtící akce. Triky obstojné, snad jen zmutovaný pes pixely přímo řval. A pak policejní sbor, kdy všichni byli tak nějak troubovití, velitel byl dement na kvadrát. Ale čert vem postavy, mně stejně zajímali zombíci a ti nezklamali. Útoky ve vile měly šťávu. Jo a Lisa byla rovněž fajn. Sympatická oddechovka pro nenáročného diváka, ostatní by se měli poohlédnout po něčem jiném.  3,5* ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nebyl bych k tomu až tak příkrej, po traileru jsem čekal ještě horší výsledek. V průběhu první poloviny jsem byl dokonce překvapivě spokojenej a bavil jsem se, protože se prostě přede mnou na plátně odehrávalo sice blboučké, ale zábavné a temné hororové béčko. V půli druhé pak ale té demence přišlo příliš moc, zhruba ve chvíli, kdy se podezřívavej a paranodiní chlápek, který na všechny ty nepravosti přišel jako první, nechá úplně zbytečnou nepozorností sežrat, mě ten film ztratil. Po závěrečných titulcích bych byl dalek toho říct, že je nové zpracování Resident Evilu dobrý hororový film, ale sympatický je mi víc, než většina těch Andersonových akčních sraček. ()

Reklama

annanah 

všechny recenze uživatele

Film roku s neuvěřitelným komediálním potenciálem. Scéna se zapalovačem vyvolala u mé maličkosti záchvat smíchu jako málo co, bohužel toto nebyl záměr autora. Slovy Adama Kajumiho vysokorozpočtový počin se super efekty, což se podle mě projevilo hlavně na finálním zaporakovi, který byl skutečně velmi okatý. Okey a teď vážně... Nechápu proč se to stalo, relativně okey herci neměli absolutně co hrát a film neměl vůbec žádné tempo. Cítila jsem se jak legendární kritik ze Simpsonových, který volal po konci. Nicméně je pravda, že na konci se mi chtělo tleskat, neboť mé utrpení už nemuselo pokračovat. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně slibný rozjezd se sirotčincem a nočním maloměstským prdelákovem Raccoon City, zabydleným podivnými existencemi a zmutovanými degeneráty, ale především úleva, že v tomhle Resident Evilu už konečně nebude oxidovat šeredný tranďák Miloš Jovović. Na druhou stranu se ale děj postupně zvrhne v poněkud chaotickou interiérovou naháněčku a střílečku, ze které mě nejvíc bavily ohavné mutace několika nešťastníků, ale jinak nic moc, zkrátka průměrné béčko nehodné zapamatování. ()

TheEvilTwin odpad!

všechny recenze uživatele

Nový RE je rozhodně jedinečný, nicméně nikoliv v tom, jak je dobrý, ale naopak v tom, že jsem snad poprvé v životě měl chuť z kina odejít. Těžko pro film hledám slova, protože na něm není doslova jediná pozitivní věc, ale naopak o negativech bych zde mohl psát hodiny. Celý příběh je kompletně hloupý a vytažený z prdele, postavy by měly dostat cenu blbci roku a herecké obsazení v čele s mexikáncem Leonem je naprosto katastrofální. Akce je nudná, nezajímavá, zombíci jsou směšní (zombie řídící vrtulník, zombie vrána…), komická hudba při wannabe horor scénách taky nepůsobí dobře a ten absurdně trapný závěr je už jenom třešnička. Nenechte se zlákat myšlenkou “ale ono to určitě nebude tak špatné, to přece nemůže!” a opravdu věřte, že může a ušetřete si peníze i čas. Otravné béčko, u kterého jsem nevěděl, zda se smát, či brečet a počítal jsem minuty do konce. Katastrofální film, ostuda celé RE série a oněch původních 34% bylo rozhodně daleko víc přesnější, než momentálních 50. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (15)

  • Jednou z narážek na herní sérii si můžeme všimnout u hlavních postav, které jako záložní zbraň používají speciálně upravené pistole Berreta M9, tzv. „Samurai edge“. Ve hře je týmu vyrobí majitel obchodu se zbraněmi Robert Kendo. Taktéž scéna prvního setkání Chrise Redffielda (Robbie Amell) se zombie ve Spencerově sídle je komplet identická s tou, jaká je ukázána v původní hře. (Guilemot)
  • Původní nepoužitý scénář Grega Russoa měl být silně inspirován sedmým herním dílem „Resident Evil VII - Biohazard“ (2017), který stejně jako původní záměr pro tento film fungoval jako částečný reboot dosavadní herní série a mnohem více se zaměřil na hororové aspekty než na akci, pro které byly známé nejen do té doby poslední herní díly, ale také filmová série od Paul W.S. Andersona. (S.U.E.S.)
  • Ve filmu se neobjeví další 2 důležití členové jednotky STARS z her, a to Rebecca Chambers a Barry Burton, i přesto že ve hře hrají důležitou roli. (NiWi)

Související novinky

Kdo si zahraje v seriálovém Resident Evil?

Kdo si zahraje v seriálovém Resident Evil?

13.06.2021

Netflix odhalil kompletní obsazení hlavních postav nadcházejícího hraného seriálu ze světa Resident Evil. Slavná herní franšíza se tak brzy dočká nejen dvou seriálů na Netflixu (z nichž jeden bude… (více)

Nový Resident Evil byl dotočen

Nový Resident Evil byl dotočen

29.12.2020

Přestože natáčení začalo teprve v listopadu, nový filmový Resident Evil má za sebou již poslední klapku. Snímek tak nyní čeká rychlá postprodukce a příští září dorazí do kin. Děj se tentokrát bude… (více)

Filmový Resident Evil má obsazení

Filmový Resident Evil má obsazení

07.10.2020

Herečka Milla Jovovich odešla lovit přerostlé obludy do série Monster Hunter, filmový Resident Evil to ale zkusí i bez ní. V chystaném rebootu vycházejícím z populární herní série si tak na nemrtvé a… (více)

Reklama

Reklama