Reklama

Reklama

Johnny English znovu zasahuje

  • Velká Británie Johnny English Strikes Again (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Abychom si rozuměli, Johnnyho Englishe (Rowan Atkinson), penzionovaného tajného agenta, který se na stará kolena stal učitelem, by do služeb vlasti za normálních okolností nepovolal ani ten největší šílenec. Jenže jistý geniální počítačový hacker odhalil identitu všech aktivních agentů britské tajné služby a premiérka (Emma Thompson) rázem připomíná pověstného tonoucího, který by se rád chytnul i stébla. Shodou jemu vlastních nešťastných náhod je Johnny English tím jediným, kdo svou zemi může právě teď zachránit. Co na tom, že si absolutně netyká s nejnovějšími technologickými hračkami. Jak sám říká: „Digitálního padoucha můžete dopadnout jedině s analogovým přístupem.“ English se navíc vydává do akce vybaven věrným asistentem Boughem (Ben Miller), který po něm obvykle uklízí následky jeho činů. První kroky obou mužů míří na Azurové pobřeží, kde se tajemný padouch vyskytoval naposledy. Zde se odehraje první kapitola souboje digitálního génia s analogovým blbcem, souboje, který zdaleka nemusí být tak jednostranný, jak se na první pohled zdá. Na straně Johnnyho Englishe jsou totiž nejen věrný Bough a Spravedlnost, ale i schopnost udělat vždy to nejhorší možné rozhodnutí a vyjít z takové situace bez ztráty kytičky. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (382)

otík 

všechny recenze uživatele

Johnny English 3. Sice zřejmě nejslabší díl série, ale stále je to jakž takž slušná komedie, která je naštěstí krátká, protože místy fakt nudí. Ale sem tam jsem se zase s chutí od plic zasmál. Film dokáže v některých scénách fakt zabodovat (obzvlášť scéna s VR je výborně natočená a hlavně vymyšlená), potěší krásné červené Aston Martin, milé jsou i některé "fyzické" vtípky. Téma Atkinsonova agenta už je sice notně vyčerpané, ale jako milý staromódní filmeček milovníky Mr. Beana určitě potěší. PS: minirolička Edwarda Foxe (Šakal) jako agenta na důchodku potěší, ale dalo se z toho vytěžit daleko víc ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Atkinson je vtipnej jen jako Bean. Tupý agent, který zvoře vše na co sáhne už je snad tak trochu pasé ne? Jelikož jsem ale fanda do hry Hitman a tohle mi to tu hru chvílemi přípomínalo víc než samotný filmy o Hitmanovi (převlíkání, lokace) tak mě to aspon něčím uspokojilo, když už né teda tím.. ehm ehm zastaralým humorem. I když! Englishe snesu víc, než třeba takovýho Růžovýho pantera.. FUJ! ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Scén, kdy se člověk zasměje oproti předešlým dvěma filmům výrazně ubylo, a zůstává tak příšerný scénář s děsně ohranou zápletkou a rozuzlením, kterému nejde uvěřit. Nevadilo by mi to, kdyby to fungovalo aspoň jako komedie. Jenže starý dobrý Mr. Bean je pryč a zdejší humor je všechno, jen ne přirozený. Znovu už ne. Prosím, znovu už ne. Nuda, 2* ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

I přes návrat Bougha citelně nejslabší díl trilogie. "Johnny English znovu zasahuje" není ani vtipný jako jednička, ani "chytrý" jako dvojka, je ve všech ohledech průměrný. Návrat k původní dvojici je fajn, stejně tak nekamarádění se s technologiemi (scéna s virtuální realitou je boží - chudák průvodce xD), ale to na dobrý film zkrátka nestačí. Nejlepší postavou je premiérka v podání Emmy Thompson, ale nemůžu se zbavit pocitu, že zabloudila na špatné natáčení a už tam zůstala... P.S.: Je mi u p*dele, co má Studio Virtual® s Pragerem a Tůmou za problém. Změnou dabérů film zabili. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

V nejslabším dílu série vystupuje Johnny English coby tajný agent ze staré analogové školy, jenž je náhle konfrontován s moderními digitálními technologiemi, jako jsou chytré telefony nebo virtuální realita. Jeho třeskuté střety se současnými vymoženostmi jsou nicméně ve snímku přítomny jen sporadicky, pročež většinu humoru, výrazně čerpajícího z předchozích dvou dílů, zprostředkovává opět kromě parodických hrátek s žánrem špionážního filmu zejména klasická „beanovská komika“. Obehrané scénky s dávno provařenými fyzickými gagy (hlavnímu hrdinovi se při pití koktejlu zachytí v nose paraplíčko, při flambování krevet se zas lekne ohně a rozsype je po podlaze...) však působí již značně vyčpěle a předvídatelně. Veskrze rutinní a unavená režie jim svým nedostatečným citem pro komediální načasování rozhodně nepomáhá. Tvůrci snímku se navíc jeví jako konzervativní staromilci a technofobové, kteří nové technologie prezentují jako nástroje zla, jimž většina postav ve filmu absolutně nerozumí, a to včetně hlavního hrdiny, jehož nepřizpůsobivost vůči čemukoli modernímu je přitom velebena coby ctnost - ve finále je dokonce navlečen do středověkého brnění, aby se tím ještě více podtrhlo, že je hrdinou starých dobrých časů. Hrdinou, jenž je obecně považován za neschopného blbce, co pokaždé všechno zkazí a úspěchu vždy dosáhne jen omylem díky náhodným souhrám okolností, leč přesto je v závěrečných scénách chválen premiérkou jakožto reprezentant těch správných britských hodnot a kvalit. Rowan Atkinson je sice svým šklebením obvykle schopen zachránit mnohé, ale tentokrát jeho kreace na spasení tak líné a zaostalé komedie bez fantazie a se slabým, nenápaditým a otřepaným humorem bohužel nestačily. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (20)

  • Natáčanie prebiehalo v Londýne, Berkeley, Gerrards Cross, Welham Green, Iver Heath (Anglicko, Veľká Británia) a Var and Peille (Francúzsko). (Arsenal83)
  • V októbri 2018 sa Rowan Atkinson vyjadril k prípadnému ďalšiemu pokračovaniu Johnnyho Englisha: „Pochybujem, že nejaké bude, ale veľmi pekne vám ďakujem, že ste naznačili, že by ste chceli vidieť ďalší takýto film. No nikdy nehovor nikdy.“ (Arsenal83)
  • Když Johnny English (Rowan Atkinson) předvádí ve třídě kamufláž, aby ho vcházející do místnosti nezahlídl, tak ve skutečností tam v prvním střihu vůbec nestojí. (SeBig)

Související novinky

Johnny English se znovu vrátí do akce

Johnny English se znovu vrátí do akce

04.08.2017

Bondovská parodie Johnny English šla do kin v roce 2003 a vydělala 160 milionů dolarů. V roce 2011 se proto dočkala pokračování, které utržilo stejnou sumu, a říjnu 2018 bude mít premiéru trojka. Co… (více)

Reklama

Reklama