Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detroit v blízké budoucnosti. Policie stávkuje proti svému zaměstnavateli, společnosti OCP, a obyvatelstvo je sužováno řáděním ozbrojených gangů, navyklých na silnou drogu zvanou Nuke. Kybernetický organismus Robocop se svojí partnerkou Lewisovou pokračují v boji proti zločinu a snaží se především dopadnout gangsterského šéfa Caina, s nímž má ale OCP naprosto jiné plány... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Po povedené jedničce přišla povedená dvojka, která je myslím v mnoha ohledech ještě o chloupek lepší - košatější a bizarnější scénář (inu Frank Miller), působivější efekty (RoboCopova držka je fakt nářezová!), zajímavější herci, vypečenější žerty, vtipnější reklamy, spousta skvělých hlášek... "Říkal jsi, že ho jenom vyděsíš!" "A nevypadá vyděšeně?" A třešničkou na dortu jsou sprosté, kriminálnické a vraždící dětičky, obzvlášť ten ulízaný malý gangster je roztomilý - když mu došly náboje v samopalu a rozhodl se tedy uškrtit policajtku strunou, chlámal jsem se jako tupé hovado. Blbost, ale zábavná. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si po letech udělal čas a podíval se v televizi na RoboCopa 2. No a docela jsem zíral, jak film oproti klasické jedničce ve všem ztrácí. Když si odmyslím, že se něco divácky zajímavějšího začne odehrávat až v závěrečné půlhodině a že je to spíš sled poslepovaných sekvencí, bez nějaké hlubší spojitosti, navíc s mizernými triky, zarazila mě téměř úplná absence brutality (no dobře, až na tu operaci, kterou stejně ustřihli), kterou se proslavil skvělý originál od Verhoevena. A taky jsem až dnes zjistil, že film natočil Irvin Kershner, režisér úžasného IMPÉRIA ze Star Wars ságy. Snižuji o hvězdičku hodnocení a ještě víc si po dnešku vážím ultimátně krvavého a dějově pestrého RoboCopa z roku 1987. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Celkem slušné pokračování jedničky, kterou ale žádný jiný díl nepřekoná. Příběh je docela obyčejný, což ale nevadí. Je tu dost přestřelek a akce, si ne už tolik jako v jedničce. Nelíbilo se mi, že se změnila hudba, která mi v tomhle díle přišla nevyýrazná. Celkově je to dobrej film, ale oproti jedničce o dost slabší. S odř.ušima hodnotím 70% = **** ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Dvojka přímo těží z jedničky. Návrat všech postav, rozjeté charaktery, slušná akce, nekompromisní brutalita, která ovšem není tak syrová, jako u originálu. První Robocop je legenda akčního filmu, dvojka není nic jiného, než jen nastavovaná kaše, která je ovšem celkem zábavná a nějakou velkou ostudu neudělá... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Totálne béčko! Rovnaká naivná a lacná zlátanina ako prvá časť. Ak sa mi gangstri v prvom dieli zdali na smiech, tak v tomto pokračovaní je to ešte väčšia absurdita. Veď najväčšiemu šéfovi krutej zločineckej bandy je niečo cez dvanásť rokov. Trápne smiešne! Dialógy sú tak stupidné, že to až nie je možné. Ale keďže úvodný film som hodnotil dvoma hviezdičkami, tak ostávam pri tejto miere a "Robocop 2" odo mňa dostáva rovnako dve hviezdy. Pretože je to taká istá kravina ako jeho predchodca. ** ()

Galerie (77)

Zajímavosti (26)

  • Nový příkaz RoboCopa (Peter Weller) č. 262 zněl: „Vyhnout se setkání s Orionem.“ Orion Pictures byla společnost zajišťující distribuci RoboCopa 2. (HellFire)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 25 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Glam metalová skupina Babylon AD vytvořila ke své skladbě "Kid Goes Wild" videoklip obsahující postavu RoboCopa (Peter Weller). Píseň je také součástí soundtracku k filmu. (Terva)

Reklama

Reklama