Reklama

Reklama

Vražda v Orient expresu

  • USA Murder on the Orient Express (více)
Trailer 3

To, co začíná jako luxusní jízda vlakem z Istanbulu do Londýna, se rychle promění v jeden z nejnapínavějších a nejzáhadnějších detektivních příběhů, jaký byl kdy vyprávěn. Předloha Agathy Christie popisuje osudy třinácti pasažérů uvízlých v přepychovém vlaku Orient expresu kdesi ve sněhových závějích na Balkáně. V okamžiku, kdy ve vlaku dojde k záhadné vraždě amerického obchodníka, každý z nich se stává podezřelým. Ve vlaku naštěstí nechybí jeden neobyčejný Belgičan s velkým knírem a dokonale pracujícími šedými mozkovými buňkami. A právě tento nejslavnější detektiv na světě, Hercule Poirot, musí závodit s časem, aby vyřešil smrtící hádanku dříve, než neznámý vrah znovu udeří. (CinemArt)

(více)

Recenze (867)

Wez 

všechny recenze uživatele

Taková tuctová podívaná na jedno podívání-ukecaný jak prase a absolutně bez napětí,postavy nemastné,neslané,že kdyby někdo vyvraždil celej vlak bylo by mi to naprosto u prdele...No,víckrát už to asi nezkouknu,vidět to v kině za to nehorázný vlezný,byl bych hodně nasranej!!!P.S.-naprosto debilní byla konečná narážka s mrtvolou v Egyptě na Nilu-to než tam ten detektiv dojel,tak ta zdechlina musela snad plná červů pochodovat a myslel jsem,že k oné vraždě došlo až za Poirotovi přítomnosti na parníku-no,jsem zvědav,jak se s tím režisér popere,když to už teď takto zkurvil... ()

WilliamWalla 

všechny recenze uživatele

Príjemná detektívka so zaujímavou zápletkou a pekným posolstvom na konci! Nikdy predtým som nevidel žiadnu Poirotovku, tak snímku nemôžem porovnávať s ostatnými predchodcami. Branagh ako geniálny detektív, ale nepôsobil tak geniálne ako by som to potreboval. Nehovorím, že on to zahral zle, skôr si myslím, že scenár mohol viacej pridať jeho postave (napríklad ako Downeyho Sherlock). V konečnom dôsledku ma však snímok bavil a chcel by som zvlášť oceniť kameru, ktorá nám ponúkla krásne zábery na okolie vlaku a samotný vlak pôsobil tak, že by ste sa v ňom chceli hneď zviezť. Film oceňujem na 4 hviezdy a to hlavne za konečnú myšlienku. ()

kaller 

všechny recenze uživatele

Detektiv Poirot v podání Kena Branagha se mi sice hodně zamlouvá, ale navzdory jeho prvotřídnímu kníru a přízvuku je to ve finále takové nemastné neslané. Výsledku překvapivě nenapomůže ani hvězdné obsazení, v němž vám utkví v paměti asi jen Johnny Depp. Čili přes veškerou snahu jde o podprůměrné představení, kde lze jen doufat, že napřesrok na Nilu si tenhle Poirot vylepší reputaci. ()

baron156 

všechny recenze uživatele

Ne že by tato verze detektivky Agathy Christie byla špatná, ale je moc ukecaná. Představitel Hercule Poirota nebyl špatný, ale na Sucheta nemá. ()

ssarka 

všechny recenze uživatele

Sucheta evidentně už nikdy nikdo nepřekoná...herec nebyl špatný,ale nebyl to Poirot..k filmu-takove barevné nafouknuté nic... kýbl super herců a zase nic... vůbec jsem neměla pocit, že sleduji Poirota... škoda,ale za víc než dvě hvězdy to nestojí. PS: Michelle nemuseli tak zmalovavat,fakt tady vypadala jako 70leta šlapka... ()

raru 

všechny recenze uživatele

Natočené absolútne perfektne a bez jedinej chybičky,ale príbeh už je poriadne obohratá platňa,takže viac ako tri nemôžem. ()

durkes 

všechny recenze uživatele

Pre mňa najmenej vydarený prepis najznámejšieho románu Agáthy Christie. Žiaľ, už prvým prepisom z roku 1974 bola latka postavená veľmi vysoko, v druhej verzii 2010 zasa dominoval David Suchet (povedzme si úprimne, že nikto iný nezosobňuje Poirota viac ako on). Tento pokus mohol byť príťažlivý pre toho, kto prvé dva filmy nevidel. Takže pre mňa za 20 bez nejakej odozvy a žiadny návrat k tomuto filmu nehrozí......... ()

Nastix 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si jak jsem vysedával s mámou a sledovali jsme "Herkulese" v podání Davida Sucheta a netrpělivě čekali na konečné posezenicko a rozuzlení každého případu. Zde se tahle část povedla, případ i rozuzlení v obrazu poslední večeře mě bavili. Bohužel první polovina mě nebavila a když se podívám na obsazení, tak výkony herců byly místy až žalostné. Ovšem stejně mi tři hvězdy přijdou málo takže dám slabší čtyři jelikož film neurazil. ()

JendaBenda 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem málo. Přeci jenom "předělávka" známější verze.... Nečekaně dobré! Velmi zdařilá adaptace. Dobré efekty (krajina, sníh). Herci super. Já jsem spokojen. 85% a příště dám přednost této verzi před tou starší 😁 ()

jakup57 

všechny recenze uživatele

Totálne predigitalizované, presaturované gýčové. Priemer ako vyšitý...Nič za čím by sa človek otočil... Škoda, dosť som sa tešil... ()

Mark1983 

všechny recenze uživatele

Po pravdě řečeno jsem původně chtěl dát filmu tři hvězdy, ale s postupem času (a to od poloviny filmu) to bylo zajímavější a dějovější. Tudíž si myslím, že tři hvězdy by byly málo, ale čtyři hvězdy pro tento snímek je tak akorát. ()

rengers 

všechny recenze uživatele

Klasická detektivka v Hollywoodském stylu. Podobné detektivní příběhy můžeme vidět též v českých seriálech, které nejsou, co se týče obsahu, méně poutavé, akorát to nemá tu obrovskou noblesu.Nebyl jsem zklamán, ale ani ohromen. ()

Tomulka 

všechny recenze uživatele

Dávám jednu hvězdu za výborné obsazení, které bohužel přišlo totálně v niveč. Dále nebudu raději hodnotit. Je toho hodně špatného, ale dvě věci si neodpustím. Strašné až děsivé triky!!! A neodpustitelné až trestuhodné nevyužití dokonalé látky!!! ()

TheKleofa 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že skutečně nejsem fanynkou Agathy Christie a rovněž přistupuju předem skepticky k filmům, které na první pohled prvoplánově obsadí do většiny zásadních rolí známé ksichty, nečekala jsem od tohohle snímku téměř nic. A nechala jsem se příjemně překvapit. Branagh si pro sebe a pár kámošů natočil skromnou parádičku, kterou si očividně nesmírně užíval a užívá si vskutku i divák. Myslím, že z toho vykřesal víc, než vůbec šlo. Dobrý. ()

Zdenek.D 

všechny recenze uživatele

Hercule v rukou Wallandera? Nečekaně uctivý (a poctivý) přístup ke klasice žánru z pera Agathy Christie. Poirot je zpracován s velkým smyslem pro detail (měření velikosti vajec a hledání symetrie - úprava vázanek), kdy se film nebojí jít až za hranu danou knižní předlohou - Herculův knír je dvojitý. Tempo filmu je plynulé a jediným neduhem je, že film předpokládá znalost předlohy (knižní/filmové) a nezabíhá do detailů. Verze BBC s Davidem Suchetem zůstává nepřekonána, hold královně detektivek složen! ()

wex666 

všechny recenze uživatele

Zvučné jména,ale kde nic tu nic.Myslím si že je to jen pro skalní fandy detektiva Poirota a nebo pro fandy težších detektivních zápletek ze spoustou nudných dialogů.Myslel jsem si že to bude mít trošku svižnější tempo.Bohužel nuda nuda nuda :( ()

veru.loam 

všechny recenze uživatele

Vražda v Orient Expressu v pojetí Kennetha Branagha je pro mě velkým zklamáním. Možná je to tím, že jsem si příliš zvykla na geniálního Davida Sucheta. Branagh nepředstavil klasického Hercula Poirota podle Agathy Christie, nýbrž podivínského cholerika, kterého by člověk těžko označil za nejlepšího detektiva vzhledem k jeho několika chybným rozuzlením vraždy. Dramatické záběry zasněžených skal ani supermoderní efekty se k typu filmu prostě nehodí. Škoda té spousty skvělých herců, jež ve filmu figurují, ale nemají možnost plně předvést své kvality. Ani předramatizovaný závěr filmu nijak nepomohl. Ne, díky, raději knihu. 48 % ()

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Disney oznámilo své plány

Disney oznámilo své plány

07.05.2019

Studio Disney čerstvě oznámilo své plány na příštích sedm let, a vzhledem k tomu, kolik toho je, pojďme se do toho rovnou pustit. Nejvýznamnější část novinky se pochopitelně týká nových Star Wars. Po… (více)

Gal Gadot v pokračování Orient expresu

Gal Gadot v pokračování Orient expresu

30.09.2018

Filmová adaptace klasiky Agathy Christie Vražda v Orient expresu v loňském roce vydělala 352 milionů dolarů a potěšila jak diváky, tak kritiky – zaslouženě se tak dočká pokračování. Snímek s názvem… (více)

Artemis Fowl míří do kin

Artemis Fowl míří do kin

28.12.2017

Kenneth Branagh letos ohromně zabodoval s Vraždou v Orient expresu. Film už má na kontě 311 milionů dolarů a chystá se pokračování (Smrt na Nilu), Branagh si ale není jistý, jestli ho bude režírovat.… (více)

Reklama

Reklama