Reklama

Reklama

Před čtyřmi lety nás dinosauři porazili. Alespoň na Isla Nublar, exotickém ostrově, kde prosperoval unikátní zábavní park Jurský svět, než se jeho exponátům podařilo utéct z klecí. Ve finále jednoho z nejúspěšnějších filmů všech dob opustili ostrov poslední lidé a nechali ostrov napospas prehistorickým tvorům. Jenže teď se za nimi musí vrátit. Proč? Protože na ostrově se probudila tamní sopka a dinosaurům už podruhé v dějinách hrozí vyhynutí. Claire (Bryce Dallas Howard) se z upjaté manažerky parku proměnila v aktivistku, která je chce za každou cenu zachránit. A Owena (Chris Pratt) na ostrov žene touha najít a spasit Blue, inteligentního ještěra, jehož dokázal vychovat a částečně vycvičit, a po němž se po zániku parku slehla zem. Na Isla Nublar jim však nehrozí jenom sežrání, zašlápnutí či spálení tekoucí lávou. Hned po příjezdu se stanou očitými svědky a nedobrovolnými aktéry falešné hry, která v konečném důsledku může změnit život na celé planetě a vrátit ho o pár miliónů let zpátky. (Cinemart)

(více)

Recenze (921)

pekos 

všechny recenze uživatele

Hodnotiť tento film, jeho dejovú líniu, charakter postáv a celkový dojem z príbehu nie je možné, pretože nie je čo hodnotiť. Bezduchý dej je však našťastie doplnený skvelou grafikou a doplnený uveriteľnými scénami nádherne vymodelovanej prírody na ostrove, kde sa dinosaury voľne potulujú. Ako fanúšika sci-fi ma v závere potešil najmä jeho neukončený príbeh, pretože pevne verím, že dej budúceho príbehu bude už prepracovaný a zaujímavejší, v porovnaní s tým, čo poskytol Zánik ríše. ()

Oup 

všechny recenze uživatele

Videné vo veľkom kine s dolby atmos (doporučujem) , na Jurský svet do kina idem preto, aby som videl taký film ako je tento, veľmi pobavilo, potešilo, postrašilo. Prvá hodka kvalitná Jurasovka, keď umiera stegi, skoro aj slza vyšla, som rád, že som to videl v originálnom znení... Druhá polovica sa zmení na klaustrofobický napínavý akčný trochu hororovo poňatý film v gotickom kabáte,,, ľudia ktorým sa to nepáčilo lebo sú až úchylne zaseknutí na jednotke, jednoducho sú stretené prípady... Prvý JP bol tiež natočený ako letný Hollywood biják, nič viac, nič menej, tiež mal jazvy v scenári. Veľa scén bolo natočených s robotmi, tie scénky boli jednoducho úžasné... Hlavný,, zloduch'' prekrásny... ()

Mrliš 

všechny recenze uživatele

Efekty jsou na vysoké úrovni. Vše hezky udělané. Ale to je pomalu tak vše. Příběh, přehnané akční scény, kde by hlavní hrdinové dávno zemřeli, a celkově takové to hloupé pojetí celku, jako je u těchto filmů zvykem. No stačí vypnou, nepřemýšlet a užívat si vizuální stránku filmu. ()

Hrmak 

všechny recenze uživatele

Kto videl Jurský pakr: Stratený svet ani nemusí pozerať prvú polovicu Jurského sveta: Zánik ríše. Takmer totožné scény. Druhá polovica je niečo nové, niečo čo nám ešte Jurské filmy nenaservírovali. Režisér sa snažil urobiť záver v štýle hororu. pravdupovediac "kuchynská scéna" z pôvodného Jurského parku je omnoho napínavejšia ako celá druhá polovica Zániku ríše. Škoda. Ako fanúšik Jurských filmov som si pokladal za povinnosť to vidieť v kine. Videl som. ()

andydufrsn 

všechny recenze uživatele

Na jurský film člověk asi nejde kvůli ději, ale aspoň nějaký by to mělo mít!!! Navíc Dallas Howard neumí hrát, nemůžu si pomoc! Jedna hvězdička je tam za triky. ()

Nini650 

všechny recenze uživatele

Viděno v IMAX 3D a musím říct, že jsem se bavila. Dinosauři jsou super a opravdu by se jich člověk bál. Příběh je jednoduchý a předvídatelný, dost zrecyklovane téma z minulého dílu (geneticky modifikovaný dinostroj na zabíjení, co se vymkne kontrole) přesto jsem při některých scénách byla napjatá, rozuzlení je trochu zvláštní a samozřejmě otevírá prostor pro pokračování, ale já se na to těším. V podstatě z toho filmu nemám špatný pocit a určitě se na něj někdy podívám znovu. ()

Brain32 

všechny recenze uživatele

Po povedené jedničce přišlo mírné zklamání a vystřízlivění, ale i tak na velkém plátnu (jako čistá blockbuster oddychovka) neurazí. ()

Jewy14 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že díl má naprosto stejnou zápletku jako díl předchozí, a to vylepšeného dinosaura. Ale tento nedostatek zakryl svižný průběh filmu, kdy snad nebyla žádná vyloženě nudná scéna. ()

mistrpropr 

všechny recenze uživatele

Až na ten konec to celkem šlo. Některý scény celkem napínavý, některý přitažený za vlasy, ale jako výplach v kině uplně v pohodě :) ()

Pavik22 

všechny recenze uživatele

Z dlouhé chvíle jsem zavítal do kina na Jurský svět. Čekal jsem něco ve stylu předešlého dílu a ve výsledku jsem dostal něco úplně jiného. Asi půlku filmu jsem litoval, že jsem nezůstal doma a nekoukal na Barrandov s panem Soukupem. Vážně, tak špatné to bylo. První půli jsem tedy dokonale protrpěl. Některé scény pak byly neuvěřitelný "cringe", kdy jsem si schovával ruku do dlaní a radši se věnoval svému nachos. Druhá půle pak přinesla konečně zábavu a závěrečná naháněčka pak byla vlastně docela fajn s pár hodně cool momenty. Jo, celý film je vlastně takové béčko s parádními triky a velkým rozpočtem. Už první díl byl v některých věcech poměrně úsměvně dementní, ale druhý díl tuto laťku solidně navyšuje. Naprosto "topová" je pak celá scéna na lodi, kdy si asi posádka dala volno a nevzruší je ani fakt, že mají v podpalubí pěkně nasraného a řvoucího T-Rexe. Těch dementností je tam opravdu požehnaně a navíc bijí poměrně slušně do očí. Tak jako tak, nemůžu filmu upřít, že jsem se druhou půli vcelku solidně bavil a kvitoval její spíše hororové naladění. Třetí díl je téměř jistota a já se na něj s menšími obavami stále celkem těším. 3* ()

Fiffty 

všechny recenze uživatele

Je veľká škoda, že po skvelom prvom Jurskom svete, pokračovanie dopadlo takto. Som sklamaný pretože tento film nepriniesol nič nové, často len recykluje scény z predošlých častí, čo mi dosť vadilo. Príbeh je nezaujímavý a nové postavy vôbec nezaujali, skôr vadili. Po presune z ostrova do domu potešila aspoň trochu hororová atmosféra, ale ani to nestačilo aby z toho bolo solídne pokračovanie. Vizuálna stránka bola skvelá, tam nie je čo vytknúť, ale pri takých filmoch sa to berie ako samozrejmosť. Videl som to včera a dnes si ani nespomínam na žiadnu vyložene zapamätateľnú scénu, čo je smutné. Nikdy by som si nemyslel, že pri tejto sérii budem schopný ísť s hodnotením tak nízko, čo ma veľmi mrzí, pretože túto sériu mám od detstva veľmi rád, ale žiaľ je to veľké sklamanie. ()

K4sum1 

všechny recenze uživatele

Tak nízké hodnocení, pro tak skvělý biják? Dokonce bych řekla, že se mi to o chlup líbilo více, jak jednička. Pomalu co scéna, to dinosaurus a o ty přeci jde. Při scéně s Brachiosaurem jsem si dosti poplakala, aby ne, když tyto překrásná stvoření zbožňuji již od útlého dětství. Film rozhodně nepostrádá jump scary, ty si tu užijete dosyta. Už od začátku vás pořádně napumpuje a pokračuje tak až do konce. Konec jasně značí, že musí přijít další díl a já se na něj těším. ()

Cronan 

všechny recenze uživatele

Včera jsem byl na novém díle Jurského parku. Je s podivem, že lidi se za těch 5 filmů, kdy v každym nasral průser jako kráva, nenaučili stavět pořádný klece a vybavovat strážné zbraněma, co ty dinosaury dokážou alespoň zranit. Ve filmu párkrát padlo, že raptor je druhá nejchytřejší forma života na světě. Nejdřív jsem si myslel, že tím pádem jsou lidi první. V průběhu filmu mi ale došlo, že jsem zapomněl na delfíny a vzhledem k chování lidí mi došlo, že jsme až třetí. V kině se mi tak nejvíc líbila reklama s koťátkama, co se promítala před filmem. ()

Dejf19 

všechny recenze uživatele

Na Jurském parku jsem vyrostl... jelo to u nás na VHS snad každé odpoledne :) … dvojku jsem si vždy taky užil (přece jen mi bylo 8 :D) .. trojka už mě tolik nebavila a to byl s dinosaury na dlouho dobu konec. Až přišel fantastický Jurský svět, ten film mě vrátil o dvacet let zpátky kdy jsem na dinosaury koukal vlastně non stop :)….. no a pak přijde J.A. Bayona a natočí tohle??!! co to mělo být sakra, můj oblíbený svět, moji oblíbený dinosauři a já se přistihl jak chci v polovině odejít z kina, to snad ne :((( …. jedno velké zklamání a možná nejhorší film co jsme letos zatím viděl... ()

ArchAngel_ 

všechny recenze uživatele

je fajn, že udělali pokračování, ale nemohli si s tím dát trochu více práce? Zápletka je průhledná, dva super herci v hlavní roli nemají co pořádně hrát : ( ... 65% ()

adam31 

všechny recenze uživatele

Je to lorda mizéria! A nepomôže tomu ani IMAX! Je to jedno veľké💩. Dúfajme že už nebude žiadny ďalší jurský vesmír! ()

Daniel..7824 

všechny recenze uživatele

Film má hodně památných scén z předchozích dílů. Které pro mě osobně vyhrávají i nad prvním Jurským Světem. Hodně tu funguje nostalgie. Pro fanoušky hotový ráj. Film sice není lepší než jeho předchůdce, ale určitě nepatří k těm horším dílům této série. Ano ve filmu je mnoho chyb, ale obyčejný divák který chce vidět akci s dinosaury si jich nevšimne. Nová záporná postava je sice strašně béčková, ale to je jedno, na ten film jdete kvůli dinosaurům, a ti fungují na jedničku. Já tedy nechápu ty špatné ohlasy, podle mě je to tím že lidi čekali úplně něco jiného, a ty trailery filmu strašně pohoršily. Za mě skvělé pokračování se vším všudy. ()

Související novinky

Nový Jurský svět je v přípravách

Nový Jurský svět je v přípravách

23.01.2024

Dinosaurům v kinech rozhodně ještě neodzvonilo. V roce 2015 odstartovaná trilogie Jurský svět sice v létě 2022 oficiálně skončila, ale přestože druhý díl s podtitulem Zánik říše a zejména pak třetí… (více)

Metal Gear Solid našel Snakea

Metal Gear Solid našel Snakea

04.12.2020

Filmová adaptace legendární herní série Metal Gear Solid konečně svého Solid Snakea. Hlavní postavu série tak ve filmu režiséra Jordana Vogt-Robertse (Kong: Ostrov lebek) ztvární herec Oscar Isaac … (více)

Trollové: Světové turné drtí rekordy

Trollové: Světové turné drtí rekordy

14.04.2020

Přestože oficiální čísla nejsou k dispozici, studio Universal se o víkendu pochlubilo, že nový animovaný snímek Trollové: Světové turné zaznamenal nejlepší úvodní víkend v rámci digitálního prodeje… (více)

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

18.12.2018

Nový film z produkční dílny Petera Jacksona (Pán prstenů, King Kong) Smrtelné stroje podle všeho studiu Universal prodělá něco mezi 100 – 125 miliony dolarů. Snímek měl premiéru minulý týden a… (více)

Reklama

Reklama