Reklama

Reklama

Carnival Row

(seriál)
  • USA Carnival Row
Trailer 2
Drama / Krimi / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, (2019–2023), 16 h 28 min (Minutáž: 48–67 min)

Hudba:

Nathan Barr

Hrají:

Orlando Bloom, Cara Delevingne, Jared Harris, Indira Varma, Simon McBurney, David Gyasi, Scott Reid, Karla Crome, Mark Lewis Jones, Tamzin Merchant (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Neo-noir fantasy seriál. Na kontinentu zvaném Tirnanoc žily víly. V mnohém byly podobné lidem, ale měly křídla a uměly létat. Poté, co o jejich zemi svedly válku dvě mocné země, pokusila se většina z nich uprchnout do země, která válku prohrála - Republiky Burgue. V hlavním městě této země vykonávají s ostatními nelidskými rasami převážně podřadné práce, stále je to však lepší, než život v okupovaném světě. Jednou z těch, která prchá (a současně organizuje útěk ostatních), je Vignette Stonemoss (Cara Delevingne). Kdysi měla vztah s burgueským vojákem jménem Philo (Orlando Bloom). Domnívá se, že je mrtev, on však žije, je policistou a snaží se vyšetřit sérii krvavých vražd, které v hlavním městě kdosi páchá. (Jirka_Šč)

(více)

Recenze uživatele EvilPhoEniX k tomuto seriálu (2)

Carnival Row (2019) 

Seriálová letošní krasojízda pokračuje a Carnival Row je další novou srdeční záležitostí. Seriál se odehrává ve Viktoriánské době se detektivními, fantasy a hororovými prvky a je celý natáčený v Praze. Řeší se zde poměrně aktuální látka migrantů, kde za migranty jsou považováni mýtické kreatury ( Víly, Fauni), což jsou zde podřadná společnost a musím říct, že tenhle zajímavě vymyšlený svět mi padl do oka okamžitě. Perfektní je Orlando Bloom v roli detektiva a bavila mě i Cara Delevingne v roli víly, ale zaujme i Jared Harris ( Chernobyl!!) jako kancléř parlamentu nebo David Gyasi, který je faun a přichází do města jako jediný s velkým bohatstvím. Krom vynikající výpravy a skvěle vymyšleného světa zaujmou hororové prvky, především ústřední monstrum s názvem noční řezník ( bytost seskládána z mrtvých částí těl) patří k nejlépe vytvořeným monstrům vůbec a dojde zde i na vlkodlaky! Nechybí samozřejmě i syrové gore, perfektní dialogy ( radost poslouchat), nádherné kostýmy a v posledních dvou epizodách příjde taková nálož zvratů, že se Vám zavaří mozek. Zhlédnuto se zatajeným dechem a ikdyž seriál není vyloženě nabitý akcí, je natolik atraktivní a inteligentní, aby si udržel mou pozornost. Oznámené jsou už 4. řady, takže plány velké. Doporučuji. 90% ()

Season 2 (2023) (S02) 

Carnival Row se vrací s druhou a zároveň poslední sérii a je to opět povedené brutální Fantasy, které je správně temné a syrové. Fantasy žánr je sám o sobě celkem vzácný a většinou vyjde v pg-13 ratingu, takže v eRkové podobě to celé přidá na otáčkách a to mě na seriálu bavilo nejvíc. Velkou výhodou je opět prostředí natáčené v Praze, herecký cásting ( Orlando Bloom je skvělý, Cara Delevingne mě však už trošku štvala svou nerozhodností), vedlejší postavy taky baví, baví mě ta segregace všech druhů, politikaření a zajímavé úvahy, akce je tu také dost, v každém díle se něco děje, pro střeva se tu nejde daleko a úhlavní monstrum, které se zjeví v 5. díle hravě konkuruje Vetřelcovi ( fakt nádherná a originálně vymyšlená potvora!!). Přišlo mi že rasa faunů a vlkodlaků tu byla lehce upozaděna, hodně se to zaměřuje na víly, lidi a nový druh Sparasů, ale až tak to nevadí. Jsou tu dvě dějové linie. Jedna se odehrává v Row, která je nejzajímavější, ta druhá je v Novém Úsvitu, což spíš připomíná koncentrační tábor, ale nevadila mi. Nejlepší díl je číslo 5, kde došlo na dost zajímavých zvratů a taky představení hlavního záporáka, jehož nástup na scénu byl správně epický. Pak samozřejmě finále, kde došlo na slušný masakr v ulicích Row. Bez bitvy by to zkrátka nešlo !   Za mne spokojenost. Od kostýmů, přes makeup, brutalitu, politikaření a samotnou akci v tomhle je Carnival Row určitě uspokoijvý. 8/10. ()

Související novinky

37. ročník FAMUFESTu právě začíná!

37. ročník FAMUFESTu právě začíná!

26.04.2021

FAMUFEST a jeho 37. ročník již stojí za dveřmi a čekají, až je příští týden vpustí dovnitř. Od středy 28. dubna do neděle 2. května 2021 se v rámci festivalového dění můžete těšit nejen na nabitý… (více)

Reklama

Reklama