Reklama

Reklama

Princip slasti

(seriál)
  • Polsko Zasada przyjemności
TV spot
Česko / Polsko / Ukrajina, 2019, 9 h 20 min (Minutáž: 54–57 min)

Scénář:

Maciej Maciejewski

Hrají:

Małgorzata Buczkowska, Karel Roden, Sergej Strelnikov, Aňa Geislerová, Kryštof Hádek, Marek Taclík, Martin Finger, Lucie Zedníčková, Robert Mikluš (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Desetidílná kriminální minisérie je dalším mezinárodním koprodukčním projektem České televize, která tentokrát spojila síly s Polskem a Ukrajinou. Na moři nedaleko pláže v ukrajinské Oděse se objeví loďka unášená vlnami. Uvnitř objeví dva plavci nahé zmrzačené tělo mladé ženy s uťatou paží. Ve stejný den je na nábřeží Visly ve Varšavě přivolána policie k záhadnému napadení a objeví v kufru opuštěného auta useknutou ženskou paži. Další dramatický nález učiní herci pražského divadla během představení přímo na jevišti, když v tašce přímo na scéně najdou uťatou paži mladé ženy. Tři lidské ostatky ve třech evropských městech a trojice vyšetřovatelů z Česka, Polska a Ukrajiny v podání Karla Rodena, Malgorzaty Buczkowské a Sergieje Strelnikowa rozjíždějí rozsáhlé mezinárodní pátrání. K odhalení pravdy budou ale potřebovat mnohem více odvahy a odhodlání, než si původně mysleli. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (90)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Česká televize dlouhou dobu dopředu lákala na mega evropskou kolaboraci mezi Čechy, Poláky a Ukrajinci a nevím, jak na ostatní, ale na mě to působilo epicky. Stejně tak to potvrzoval i český herecký oddíl, který byl tím lepším, co naše země může nabídnout. Výsledek je ale v tomto případě výrazně neuspokojující. Měl jsem obrovský problém s českým dabingem. Problém byl hlavně v tom, že dabuje všechno a všechny a tak to vypadá strašně hloupě, nelogicky a uměle. Tady prostě někdo myslel, že když to bude celé v češtině, tak na to budou koukat i zapadlí vlastenci z posledních vsí, kam ještě nepřišel digitální signál. Jenže ono to takhle úplně nefunguje. Po druhém díle jsem na to neměl nervy a náhodou na internetu objevil, že Česká televize nabízí ještě druhou variantu s původním znění. Neváhal jsem. V tu ránu už to se seriálem vypadalo líp. Dokonce jsem si začal zvykat i na tu mega protivnou Polku, u které se mi na ní díl za dílem názor lepšil. Jenže zajímavý námět spolupráce tří zemí ztroskotal na námětu. Prostě nebyl dostatečně nosný a zajímavý natolik, aby si zasloužil podobný seriál. Škoda, mohlo to být zajímavé a takhle to skončilo na absolutní průměrnosti. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Asi by bylo dobré začít pochvalou, že se v Česku konečně také objevují seriály založené na mezinárodní spolupráci, ve které je zapojena i Česká republika. Není jich moc. Je ale také otázkou jak kvalitní ty seriály jsou. Princip slasti má několik velkých trhlin. Působí sice od počátku velkolepě. Jenže v tom je zároveň i ten kámen úrazu. Při způsobu vysílání - tedy jeden díl týdně, a vskutku hodně zamotanému ději, se divák má docela problém orientovat v jednotlivých vazbách a ději obecně, aby se v tom nezamotal a ještě chápal. Osobně si myslím, že je to tak zamotané, že se v tom ztratili i tvůrci. Bohužel, to co nám předložili, je jen změť násilí, sexuálních scén nedávajících valného smyslu a nahoty taktéž. Deset dílů je rozhodně zbytečně moc. Kdyby měl seriál dílů pět, vzniklo by nejspíš silně napínavé a dramatické dílo. A jak zamotaný je celý průběh, tak jednoduchý je konec. Zatímco původně se jako pachatel či pachatelé jeví mafie či porno průmysl, nakonec je jím "obyčejný" šílenec. A úplný závěr je stejně bizarní jako celý seriál. Žádné velké drama se nekoná. Vrah sám vběhne kriminálce do náruče a místo alespoň na konci nervy drásajícího napětí ho odrovná jedna kulka mířená s takovou přesností, jako by střílel Chuck Norris. Po prvním díle vypadal seriál skvěle, ale ještě nebyla ani půlka pryč a už jsem byl zklamaný tou nezáživnou nudou. ()

Reklama

Zazie 

všechny recenze uživatele

Plusy: slušná atmosféra, skvostná hudba. Mínusy: příliš mnoho postav, roztříštěnost, nepřehlednost, spousta hluchých/vycpávkových scén, jalové dialogy. Konec nehodnotím, protože s konci u kriminálek mívám pravidelně problém. Co mě ale dojalo, když Marie začala konečně vysvětlovat, co to je ten princip slasti, Viktorovi zazvonil telefon a už se k tomu nevrátili. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Hodnotím poslední dvě epizody,předcházející mi v tom marastu, který ČT vysílá ,unikly.Naše herce v seriálu hodnotím podle klíče:čím míň se starají o politiku ,tím jsou kvalitnější herci.Za tím si stojím.Kvalitní počin byl,že tvůrci nechali čechům jen ozvučení hudbou.Jinak scénář si pohlídali režií Poláci.Co si teda mohli odpustit,byl ten filtr na kameře.Cítila jsem tam taky vliv severské tvorby.Takže tyhle dvě epizody,které jsem viděla ,bylo to nejlepší co ČT vysílala.Poláci se snaží udržet si evropský standard.Někdy se jim fakt zadaří. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Mě to vcelku bavilo, i když trvalo delší dobu, než jsem přivykl rozvětvenému způsobu vyprávění. Je jasné, že inspirace byla sebraná někde na mostě tam na severu, ale dá se odpustit, protože tvůrci rozhodně nejsou první, kdo by se nesnažili sklouznout se na vlně popularity tohoto dánského seriálu. Druhá výtka směřuje k dost uspěchanému konci a nevysvětlení hned několika vedlejších motivů. Pochvalu zase zaslouží veskrze sympatická trojice vyšetřovatelů, dobrá atmoška i přepínání mezi Polskem, ČR a Ukrajinou. A pochvalu zaslouží i titulní song .... ()

Galerie (51)

Zajímavosti (11)

  • Třináct je rekordní počet klapek opakovaného záběru v jedné z nejtěžších scén seriálu. [Zdroj: ceskatelevize.cz] (Duoscop)
  • V závěru zazní policejní hlášení, že minivan s českou poznávací značkou ujíždí po výpadovce na sever. V záběrech z dálnice si však lze povšimnout směrovek na Varšavu a vozy tak ve skutečnosti jedou na jihozápad směrem do centra města po rychlostní silnici S8. (Martin_L)
  • Tři dny trvala realizace stíhání na motorových člunech po Černém moři, která skončila nečekaným koupáním jednoho z herců. Tři dny pak zabralo natočení automobilové honičky na polské dálnici. Tři dny také trvalo natočení vraždy v bývalé továrně v Čechách. [Zdroj: ceskatelevize.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama