Reklama

Reklama

Sabrinina děsivá dobrodružství

(seriál)
  • USA Chilling Adventures of Sabrina
Trailer
USA, (2018–2020), 34 h 52 min (Minutáž: 50–64 min)

Hudba:

Adam Taylor

Hrají:

Kiernan Shipka, Ross Lynch, Lucy Davis, Miranda Otto, Chance Perdomo, Michelle Gomez, Richard Coyle, Jaz Sinclair, Tati Gabrielle, Gavin Leatherwood (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(36)

Napůl člověk a napůl čarodějka Sabrina se pohybuje mezi dvěma světy, svoji pozornost dělí mezi vylomeniny náctileté smrtelnice a kouzelnický rodinný odkaz – Církev noci. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (107)

Sharpooter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál jsem si určitě užil. První dvě série mají takový jemný nádech tajemna a jsou nejlepší. Tyto první série se zabývají jednoduchými zápletkami a mají dobře napsaný konec. Také mají jednoduše vysvětlený svět, který je následně v třetí a čtvrté sérii okořeněn více a více informacemi a já osobně v seriálovém vesmíru měl celkem bordel. Jelikož následně k nebi a peklu scénáristi přidaly smyšlené bohy, nebo řeckou mytologii, což moc nedává smysl, ale dobře. Měl jsem pocit, že scénáristi měly dobře promyšlený scénář, ale když přišlo na udělání třetí řady, tak trochu brain off. Co mi trochu vadí je, že seriál nebude mít pátou řadu a je ukončen, jak je ukončen. Sabrinina děsivá dobrodružství budou pokračovat v komiksu, který doufám, vyjde i u nás v Česku. Teoreticky když si nebudete chtít komiks přečíst tak nezoufejte, jelikož konec čtvrté řady se dá považovat za úplný konec. I přesto je seriál super a já doporučuji zkouknout – 8/10. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Problém Sabriny spočívá v překombinovanosti žánru - tvůrci se asi nemohli rozhodnout, jestli chtějí napodobit American horror story nebo očarovat uslintané náctileté nanynky. Teen drama, horor, fantasy, co vlastně Sabrina je? Jisté je jen jedno: ne příliš dobrá herečka. Navíc souhlas s komentářem uživatele Honzua: v magickém světě nejsou úplně jasně daná pravidla, tvůrci si je vymýšlí za pochodu jak se jim to zrovna hodí. Ale dobrá, nebuďme na Sabrinu tak přísní: atmosféra je jedinečná, masky a celý vizuál vypiplaný a hlavně... čarodějové jako uctívači Satana? Hell yes! Když si to tedy shrnu, zatím mi seriál učaroval pouze povrchními věcmi. Tak snad půjde do hloubky a získá si mě příběh i postavy. Jinak se obávám, že to bude konečná. ()

Reklama

Teringer 

všechny recenze uživatele

Tenhle kousek je vcelku sympatický a pro nemocná, v posteli proležená odpoledne docela ideální, ale víc nic. Cítím, že cílová skupina je o už o značných pár let mladší, ale ačkoliv jsem si párkrát ťukala na čelo, tak jsem vyloženě netrpěla (oproti Riverdale, oof). Jen "středobod vesmíru/můžu všechno" Sabrina byla chvílema docela nesnesitelná, což je škoda. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

První řada je skvělá, druhá řada je... problematická. Několik epizod je super, ale zbytek je scénáristický paskvil, jehož největší inspirace očividně byla social justice diskuze na Twitteru. A Sabrina je najednou arogantní fracek. Na ramenou to nese sexy Nick a Ambrose a parádní výprava. Přece jen je to od tvůrce Riverdale, který se po první řadě taky utápí v absolutní mizérii. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

"Praise Satan!" Buffy meets Addams Family meets Harry Potter. The Chilling Adventures of Sabrina je ultimatívna halloweenska pecka s neskutočnou atmosférou starých hororov - desaťhodinová vstupenka do sveta čarodejníc, satanských rituálov, pokrútených stromov, hmly, padajúceho lístia, cintorínov, hlbokých lesov, okultizmu a démonov. Je to krásne temné a farebné, vzhľadom na cieľovku pomerne odvážne, solídne napísané a úplne bravúrne obsadené. A to najhlavnejšie: Bronson Pinchot je späť!!! UPDATE po tretej sérii: podobne ako u Stranger Things cítiť tu silnú únavu materiálom. Tretia séria sa naplno ponára do súčasného trendu seriálov s jedným uceleným príbehom naprieč celou sériou, bohužiaľ dejová línia s cirkusantmi by vystačila maximálne na jednu epizódu. UPDATE po štvrtej sérii: Tá je prekvapivo návratom ku kvalite a oceňujem "seriálovosť" a bazírovanie na koncepte "demon of the week". Len prvá a posledná epizóda sú poslabšie. Pravdaže nejde o žiadne kino, stále je to komorné a chýba tomu budget i viac času na pilovanie scenáru (niektoré zvraty sú slušne povedané "lenivé"), ale ako groteskná (najlepšie to vystihuje slovo "macabre") televízna zábava je to skvelé. S1: 9/10, S2:8/10, S3: 6/10.S4: 8/10 ()

Galerie (400)

Zajímavosti (25)

  • Seriál se odehrává na stejném fiktivním místě, jako CW seriál Riverdale (od r. 2017), který je také natočen dle předlohy Archieho komiksů, a Sabrina jako charakter se v něm několikrát objeví. Sabrina si pak pro sebe později získá svůj vlastní komiks, a v samotném seriálu The Chilling Adventures of Sabrina je Riverdale několikrát zmíněn jako „vedlejší město“. (Kacitr)
  • V původní komiksové verzi „Archie Comics“ je Hilda (Lucy Davis) tou přísnější z obou tet, ovšem v seriálu jsou tyto povahy prohozené a přísnější je teta Zelda (Miranda Otto). (hansel97)
  • Lachlan Watson hrající Susie Putnam se identifikují jako non-binary, stejně jako jejich postava. Používají tedy zájmena „oni“ místo „ona/on“. (hansel97)

Reklama

Reklama