Reklama

Reklama

Sever

(seriál)
Česko, 2019, 5 h 39 min (Minutáž: 55–58 min)

Scénář:

Václav Hašek

Kamera:

Jan Šuster

Hudba:

Michal Rataj

Hrají:

Jiří Mádl, Eliška Křenková, Robert Řasa, Štěpán Benoni, Aleš Bílík, Martin Havelka, Jan Novotný, Martin Pechlát, Jacob Erftemeijer, Jan Komínek (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílný seriál bude příběhem nadějného kriminalisty, který věří ve spravedlnost a čest, tudíž nezůstane lhostejný ke korupci svých nadřízených. Za to je ale následně potrestán a z vyšetřovatele se tak stává vyšetřovaný. Dramatická série vychází z atraktivního prostředí policie, s několika liniemi a překvapivými zvraty, které umožňují poznat způsob fungování nejsilnější státní mocenské organizace ve všech jejích složkách, jejich propojení i soupeření. (Česká televize)

(více)

Recenze (107)

PatoP 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre a pravdivo napísaný scenár, ktorý poukazuje na to, v akých sračkách žijeme. Vytvorila sa tu skupina hajzlov, ktorí si myslia, že sú nadľudia a môžu si všetko dovoliť. Samozrejme, každý robí iba to, čo mu zákony v našich krajinách dovolia, zákony ktoré si papaláši v parlamente pod vplyvom silného lobingu prispôsobili tak aby im to vyhovovalo. O pár dní, na 30 výročie revolúcie budú všetci mlátiť hubami o demokracii, ktorú sme si vybojovali. Nikto však nepovie, že demokracia do tohto štátu ešte nedorazila, a ak tak iba pre zopár vyvolených. Ale späť k seriálu. Ako som už spomínal, scenár sa mi páčil, natočené to bolo celkom dobre, iba škoda že nemôžem nič napísať o hereckých výkonoch, pretože tu nijaké neboli. ()

Lukinator 

všechny recenze uživatele

Skvělý příběh o tom, že když policie pracuje s padouchy, tak na nikoho nemůžete obrátit. Až do 5 dílu se mi to líbilo. V 6 díle jsem čekal, že se to nějak vyvrbí a ono nic? Hlavní postava jménem Petr Svoboda, se snaží o spravedlnost a když už je blízko, nechá se přemluvit, aby to vzdal. Chápu rodina je na prvním místě, ale stejně. Byl tak blízko!! Dal bych 5 hvězdiček nebýt toho konce. Tudíž dávám 4 hvězdičky ()

Reklama

topi80 odpad!

všechny recenze uživatele

Ach jo. Tohle vypadá, že se ten seriál rozhodli sabotovat od začátku už samotní tvůrci. Jirka Mádl umí dělat legrační obličeje, má srandovní hlas a bezesporu by nejednoho diváka potěšil v rolích obecních bláznů či dalších komických figurek (v komediích i ve vážných dílech). Tak jako Eugen Jegorov dostával role hulákajících řemeslníků nebo Milada Ježková role starostlivých babiček. Ale dát mu roli ve vážně míněné kriminálce? Vždyť i Jirka Krytinář, Luděk Sobota nebo Oldřich Nový by působili v té roli tisíckrát věrohodněji. Chápu, že je třeba Jirku Mádla za jeho svazácké budovatelské řeči na obranu budování eurosocialismu odměnit, ale je kvůli tomu třeba pohřbít celý poměrně nadějný projekt? ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoct, mám prostě věci od Sedláčka rád a tahle detektivka není žádnou výjimkou. Co považuju za výborné je propojení takové té temnější, jakože severské detektivky (Sever se inspiruje severem? Hmmm), ovšem s tím, že zároveň dobře pracuje s českými reáliemi (solární panely, hurará) a ve vyvrcholení netlačí na pilu (takže to, na co zde mnozí upozorňují jako na nezdar, já osobně docela oceňuji). Bavilo mě zapojení méně okoukaných herců jako Benoi, nebo Křenková, kteří dobře doplňují naprosto jistého Mádla. Ono je to prostě dobré, nadstandardní a jestli mi tam něco chybělo, tak snad jenom nějaká psychedelická scéna se zuřivým Ropákem na vražedné stezce. ()

Phex 

všechny recenze uživatele

Škoda toho Mádla, ten tam prostě nepasuje. Uvěřit mu jdou leda scény typu, že neumí řídit auto. Hrát tátu asi osmiletýmu klukovi nebo manžela prostě nezvládá. Jinak účast přemlouvače bab je jedinou slabinou. Protože silným ústředním tématem seriálu = srážka se systémem vs. vlastní hodnoty, si dle mě musí projít každej pořádněj chlap v pozici "zaměstnanec". Nelze vyhrát, takže stěhování, chlast, rozvod, sebevražda,...Závěr je otevřen pro případnou další sérii. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (10)

  • Hokejový tým, který se objevuje v seriálu, je skutečný tým HC Draci Bílina, který v době natáčení i vysílání seriálu působil v třetí nejvyšší hokejové lize. Konkrétně šlo o II. ligu skupiny „Sever“. (vyfuk)
  • „Přiznám se, že hlavní role obsadil producent. Kromě filmu o Palachovi byl seriál Sever mým prvním střetem s takto mladou generací,“ uvádí Robert Sedláček. (SONY_)

Související novinky

Zemřel herec Martin Havelka

Zemřel herec Martin Havelka

03.10.2020

V dopoledních hodinách dnes přišla zpráva o úmrtí filmového, televizního a divadelního herce Martina Havelky. Zemřel v Brně ve věku 62 let. Informaci na svém twitterovém účtu zveřejnil režisér Jan… (více)

Reklama

Reklama