Reklama

Reklama

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů

  • USA Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (více)
Trailer

Rozpolcenost mezi loajalitou ke svému učiteli Obi-Wanu Kenobimu a vábením Sithů nakonec způsobuje, že se Anakin Skywalker obrací zády k Jediům a přeměnou v Dartha Vadera dokončuje svou cestu do temnot... (Bontonfilm)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 569)

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

Dodíval jsem se na to jen ze setrvačnosti! A to ze setrvačnosti už od Nové naděje, která mi vydržela opravdu neuvěřitelně dlouho! Když si člověk odmyslí triky, mnohem lepší bratříčky a . . . . vlastně už nic, co mu zůstane? Plytkost! Plocha! Tabula rasa! Čekal jsem psychologickou (ne až tolik, prostě jen populistickej pohled na psychologii) studii proměny člověka, co jsem dostal? Jeden řekne, že tihle lidi jsou zlí, že ho chtějí zabít(nebo kdovíco udělat), a druhej mu to sežere i s podpěrkou prutu. Čekal jsem dobrej souboj nakonec, dostal jsem ohánění se mečem a skákání jak na trampolíně. Promiňte, to už tu bylo. Čekal jsem, že to bude dobrý film a dočkal jsem se jen dalšího trikového mámení fandů. Vlastně spíš jen fanatiků, protože komu se to může líbit, ten je podle mě zažranej až po krk do starých dílů. Škoda, z možného dobrého filmu vznikl jen podprůměrný scifáč (a nemyslete na triky, které při velikosti peněz vložených a očekávaných prostě opravdu MUSÍ být skvělé a mega). ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Jako celek funguje nová série určitě lépe, snad i díky jednomu jménu režiséra. Režiséra, který se tentokrát rozhodl méně bavit a více politikařit. Režiséra, kterému snaha zavděčit se všem tentokrát úplně nevychází. Režiséra, jehož megalomanská triková vize ve mně probouzí spíše apatii. Přál bych si, aby si Lucas místo znásilňování původní trilogie vzpomněl, v čem tkví její kouzlo. Jediným pojítkem, které bezpochyby zůstalo, je totiž skvělá Williamsova hudba. Pokud by se později opravdu rozhodl natočit nějaké pokračování, mohl by nakonec začít i poučovat a to už by byl definitivní konec. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľkolepé, pompézne, temné, akčné, nerušiaca porcia romantiky, úžasné efekty, dokonalá hudba. Dokonalé uzavretie príbehového kruhu celej ságy. A to som si už myslel, že piatu hviezdičku neudelím ani jednému filmu série. Lucas ma však vyviedol z omylu a daroval mi dokonalý zážitok, stelesnenie filmového umenia. Za všetko hovorí fakt, že bezprostredne po skončení filmu som mal obrovskú chuť pustiť si celú sériu odznova (rozumej Epizódu IV), no keď som si spomenul akým sklamaním bola pre mňa pôvodná trilógia, tak som si to radšej rozmyslel a uchovám si v pamäti tento diel ako posledný videný. 90%. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

To na co jsem se nejvíc těšil, nejvíc Lucas ošidil. Žádný zásadní vnitřní boj v Anakinově mysli se nekonal, jeho přechod na temnou stranu byl příliš uspěchaný, přestože na to měl Lucas celý film. Chtělo to více Anakina a jeho duševního zápasu a méně efektního Grievouse (ovšem jeho čtyři světelné meče v pazourách bylo hodně cool). Některé momenty slabší nebo vysloveně trapné (Obi-Wan na pískající ještěrce honící Grievouse, zdeformování Palpatinova obličeje, kdy se fatálně nepovedla maska při srovnání se výrazem císaře ve staré sérii), některé znamenité (celý souboj Obi-Wan vs. Anakin, krásně zahraná emocionální Obi-Wanova promluva k hořícímu Anakinovi, vyhlazení jediů), celkový emocionální dopad poměrně silný. Pořád si ale stojím za tím, že Lucas není moc dobrý režisér a měl to kormidlo svěřit někomu více zručnému. Tenhle díl není bez chyb, s proto s pěti hvězdičkami opatrně, ´Impérium vrací úder´ zůstalo králem........Ale stejně mám tuhle dnes již legendu jako celek moc rád....... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Uff, série dokoukána. Musím říci, že tenhle film pozvedl po "dvojce" malinko uvadající prapor této epopeje. Příběh jakoby zase našel tu svou cestu, souvislosti byly odhaleny, charaktery dokresleny. Triky jen podtrhly celkový rámec. Star Wars jako celek určitě zaslouženě patří do filmové klenotnice, sci-fi i díky nim povýšila z kategorie "brak" na vyšší level. ()

Galerie (212)

Zajímavosti (148)

  • Poté, co Anakin (Hayden Christensen) po přechodu na temnou stranu v jedné ze scén škrtí Padmé (Natalie Portman), spadne její tělo k zemi a její pravá ruka leží před jejím tělem. V dalším záběru ji má však položenou na břichu. (Anthro)

Související novinky

Obi-Wan seriál nabírá obsazení

Obi-Wan seriál nabírá obsazení

29.03.2021

Produkce na seriálovém Obi-Wanovi bude již brzy zahájena a společnost Lucasfilm tak před malou chvílí oznámila kompletní obsazení. Vedle již potvrzených Ewana McGregora a Haydena Christensena se tak… (více)

Fanoušci se dožadují nové verze Pomsty Sithů

Fanoušci se dožadují nové verze Pomsty Sithů

29.05.2020

Báli jsme se toho, a už je to tady. Jen co HBO Max svolila, aby režisér Zack Snyder dokončil Ligu spravedlnosti ke své spokojenosti, požadují nyní fanoušci řadu dalších děl, které napoprvé podle nich… (více)

Obi-Wan našel scenáristu a režisérku

Obi-Wan našel scenáristu a režisérku

29.09.2019

Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy již delší dobu slibovala, že do světa Star Wars hodlá brzy přivést více ženských autorek. Na filmové frontě se jí to zatím tolik nedaří, vzhledem ke změně strategie… (více)

Star Wars v televizi?

Star Wars v televizi?

07.08.2016

Kdo by zapomněl na Star Wars: Underworld? Ještě než George Lucas prodal Lucasfilm, objednal si 50 scénářů k epickému seriálu, který měl navázat na Epizodu III. Projekt se nikdy nerozjel a nakonec se… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno